27/10/07

Αποδεικνύεται ότι η απόρριψη του σχεδίου Ανάν μονιμοποιεί το διχασμό της Κύπρου

Aπό τη σημερινή Ελευθεροτυπία:
"Στρατηγική αναβάθμισης του ψευδοκράτους που φθάνει μια ανάσα πριν από την αναγνώριση εφαρμόζουν συντονισμένα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η δημιουργία συνθηκών πίεσης προς την ελληνοκυπριακή πλευρά να συνεργαστεί για λύση του προβλήματος εντός του 2008."
(http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=66747016)

Όταν τα έλεγε ο Παπανδρέου το 2004, ήταν ενδοτικός. Ποιος άραγε είχε διαφοροποιηθεί τότε; Ποιος τελικά είχε δίκιο;

Η απόρριψη του σχεδίου Ανάν αποδεικνύεται ότι υπηρέτησε μια χαρά τη στρατηγική των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Και καλά ο Καραμανλής... Εκείνο το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ τώρα τι σκέφτεται; Ο Βενιζέλος τι λέει;

25/10/07

Τα αποτελέσματα τη απόρριψης του "ενδοτικού" σχδίου Ανάν

Από τη σημερινή Ναυτεμπορική:
"ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ αντίδραση της Λευκωσίας και της Αθήνας προκάλεσε έγγραφο που υπέγραψαν, στο Λονδίνο, οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Τουρκίας Γκόρντον Μπράουν και Ταγίπ Ερντογάν, στο οποίο το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου αποκαλείται εντός εισαγωγικών «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου» και προβλέπει αναβάθμιση των σχέσεων της Βρετανίας με τους Τουρκοκύπριους.Το έγγραφο προνοεί, μεταξύ άλλων, μέτρα για τερματισμό της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων και την ανάπτυξη άμεσων σχέσεων μεταξύ Λονδίνου και Τουρκοκυπρίων σε όλους τους τομείς. Στο πλαίσιο αυτό η Βρετανία θα υποστηρίξει την αντιπροσώπευση των Τουρκοκυπρίων στο Ευρωκοινοβούλιο...".

Θυμάστε τότε που οι "πατριώτες" του ΠΑΣΟΚ υπονοούσανε και ο Καραμανλής με τον Τάσσο λέγανε ότι το σχέδιο Ανάν είναι αντεθνικό και ότι οι φόβοι που εξέφραζε τότε ο "αμερικανόδουλος" (έλεος...) Παπανδρέου για την περίπτωση απόρριψής του σχετικά με την de facto αναγνώριση του κατεχόμενου μέρους της Κύπρου;

Έφτασε η ώρα να φανούν οι συνέπειες της απόρριψης. Οριστικοποιείται η διχοτόμηση της Κύπρου, με τις ευλογίες του Τάσσου, του Καραμανλή και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ.

Με γειά η Ταϊβάν της Ανατολικής Μεσογείου, πατριώτες του ΠΑΣΟΚ και δεξιοί πατριώτες!

23/10/07

Η εσωτερική σύγκρουση ως στοιχείο ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ

Λένε διάφοροι ότι η σημερινή εικόνα του ΠΑΣΟΚ είναι τραγική, ότι η ρήξη δεν έχει προηγούμενο, ότι ντρέπονται και άλλα τέτοια όμορφα.

Αυτό που δεν λέει κανείς ότι αυτά γίνονται από χρόνια πολλά στο ΠΑΣΟΚ, ότι έτσι προχωράει το ΠΑΣΟΚ.

  • Θυμάστε το συνέδριο του 1996 που έπεφταν φάπες;
  • Το συνέδριο της Νεολαίας στον ΟΛΠ που οι καρέκλες φεύγανε πετόντας;
  • Το συνέδριο όπου ο Σημίτης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και πήρε 65% με τον Παναγιωτακόπουλο να ουρλιάζει για νοθεία;
  • Τα αντάρτικα ψηφοδέλτια στις Δημοτικές τα ξεχνάμε, από το 1994 και μετά;
  • Τις διαδικασίες της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ τις ξεχνάμε, τότε που εμφανιζόταν να έχει 50.000 και πλέον μέλη;
  • Τις σφαλιάρες που πέφτουν κάθε τρεις και λίγο σε Οργανώσεις;

Άρα μην σας εντυπωσιάζει η κατάσταση του ΠΑΣΟΚ, έχει χρόνια έτσι. Η σύγκρουση είναι που το δυναμώνει! Αφήστε τα δήθεν κλαψουρίσματα λοιπόν.