28/4/10

Η αποπομπή Παυλίδη δεν αρκεί: να τιμωρηθεί αν είναι ένοχος!

Μετά από αίτημα του Αντώνη Σαμαρά, συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, η οποία ομόφωνα αποφάσισε ότι συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο του προέδρου της ΝΔ για τον κ. Παυλίδη, ο οποίος "προκάλεσε και προκαλεί βλάβη στη λειτουργία του κόμματος", και τον "διέγραψε οριστικά από μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας".

Θα μπορούσε να είναι θετική εξέλιξη, ένα δείγμα εξυγίανσης της ΝΔ που βαρύνεται με πολλά ηθικά ολισθήματα. Βατοπέδι, Γερμανός και Siemens τα πιο τρανταχτά.

Αλλά...

Αλλά υποκριτική μου φαίνεται η απόφαση. Όταν ο Παπανδρέου ζητούσε διαρκώς τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών για τις άγονες γραμμές τι απάντηση του έδινε η ΝΔ; Όταν έφερνε ξανά και ξανά την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών τι ψήφιζαν οι βουλευτές της ΝΔ μεταξύ των οποίων και ο κ. Σαμαράς, ακόμα και όταν ο Παπανδρέου συνανούσε στο να εξεταστούν και τυχόν ευθύνες πρώην κυβερνητικών στελεσχών του ΠΑΣΟΚ; Ένα ξερό όχι εισέπραξε πάμπολλες φορές το ΠΑΣΟΚ όσο ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση.

Τον Μάιο του 2009 η Ν.Δ. αποχώρησε από την Βουλή για τρίτη φορά, για να μην ψηφιστεί προανακριτική για την δεύτερη υπόθεση Παυλίδη. Και από πάνω κλείσανε την Βουλή πριν την ώρα της, για να γλιτώσουν όπως αποδεικνύεται τον Παυλίδη από την παραπομπή του στη δικαιοσύνη. Τότε που μπορούσε να τιμωρηθεί ο Παυλίδης, η ΝΔ πατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για σκανδαλολογία και αποχωρούσε. Τότε βέβαια τον είχε ανάγκη, γιατί ο Παυλίδης στήριξε την κυβέρνηση Καραμανλή που είχε ανάγκη την ψήφο του στη Βουλή.

Αν ο Παυλίδης είναι ένοχος πρέπει να τιμωρηθεί, όχι απλά να πάει σπίτι του. Κάτι τέτοιο μπορούσε να γίνει μόνο μέσω εξεταστικής επιτροπής. Αν ο κ. Παυλίδης είναι ένοχος έπρεπε να έχει τιμωρηθεί όσο ήταν κυβέρνηση η ΝΔ.

Με την αποπομπή του ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να αποτινάξει την ρετσινιά του Παυλίδη από τη ΝΔ, χωρίς όμως να επιθυμεί την πραγματική τιμωρία του πρώην υπουργού. Το μόνο που καταφέρνει όμως είναι να αποδείξει ότι ένας εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο κράτησε όρθια την κυβέρνηση Καρμανλή εν γνώσει του, για μεγάλο μάλιστα χρονικό διάστημα.


Επικοινωνιακούς λόγους εξυπηρετεί η κίνηση του Σαμαρά και όχι την κάθαρση. Δυστυχώς δεν είναι έτοιμος να σπάσει αυγά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: