15/10/14

Επικίνδυνοι, ας ελπίσουμε όχι και μοιραίοι

Καταιγισμός ρευστοποιήσεων στο Χρηματιστήριο, το οποίο σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων έξι ετών λόγω της αποχώρησης θεσμικών επενδυτών.

Την ίδια ώρα τα spreads, τα οποία είχαμε ξεχάσει, καλπάζουν στο 7,7%. 

Όλα αυτά γιατί ο Σαμαράς "αποφάσισε" εσπευσμένα ότι ήρθε η ώρα της αποχώρησης του ΔΝΤ, υπό την πίεση των επερχόμενων πρόωρων εθνικών εκλογών. Προκειμένου να χαϊδέψει αυτιά, δεν διστάζει να πυρπολήσει την εθνική οικονομία.

Ό,τι καταφέραμε τα τελευταία τρία χρόνια με απίστευτες θυσίες, με μεγάλο πόνο και με τεράστιο κοινωνικό κόστος πάει στράφι γιατί ο Σαμαράς αποφάσισε να ασχοληθεί με την μικροπολιτική του επιβίωση.

Γνωστός επικίνδυνος λαϊκιστής από την καταστροφική θητεία του στο Υπ.Εξωτερικών η οποία οδήγησε στο "Μακεδονικό" και στην πρόωρη πτώση μιας κυβέρνησης της οποίας ήταν βουλευτής, ήταν δεδομένο ότι θα παίξει με τη φωτιά και τώρα. Θα το αντέξει η χώρα αυτή τη φορά;

Όμως Ο Σαμαράς δεν είναι μόνος. Τι κάνει ο κυβερνητικός εταίρος του ο Βενιζέλος βλέποντας αυτό το καταστροφικό παιχνίδι; Η παράταξή του, το ΠΑΣΟΚ που κάποτε αντιπροσώπευε την ελπίδα των λαϊκών στρωμάτων και δημιούργησε τη μεσαία τάξη στην Ελλάδα, είναι το μόνο κόμμα που πλήρωσε την κρίση με την εκλογική του απαξίωση. Το ΠΑΣΟΚ εξαφανίστηκε γιατί πλήρωσε για το μερίδιο της συμμετοχής του στην οικονομική κατάρρευση της χώρας, κάτι που δεν ισχύει για τη ΝΔ η οποία ενδεχομένως έχει ίδια ή και μεγαλύτερη ευθύνη κυρίως λόγω της διαλυτικής οικονομικής διαχείρισης Καραμανλή.

Ο Βενιζέλος ενδιαφέρεται προφανώς μόνο πως θα διασφαλίσει την αιώνια συμμετοχή του σε κάθε κυβέρνηση με όχημα ένα απόκομμα-φάντασμα που συγκεντρώνει μονοψήφια ποσοστά. Απλά κοιτάζει και αυτός τη διαχείριση της προσωπικής του πορείας την επόμενη ημέρα.

Επικίνδυνοι άνθρωποι και οι δύο, που δημιουργούν συνθήκες καταστροφής για τη χώρα. Πρέπει να φύγουν χθες, όχι σε ένα μήνα. Κάθε ώρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά σε οικονομική καταστροφή που μπροστά της τα "μνημόνια" θα μοιάζουν παιχνιδάκια. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι και μοιραίοι για το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: