3/6/09

Ψήφος αλλαγής

Είναι δεδομένο ότι οι Ευρωεκλογές την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθούν σε κλίμα πλήρους απογοήτευσης. Μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, κάτω από το βάρος της καθημερινότητας, έχει χάσει την ελπίδα του. Αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να νιώθουν αδύναμοι, να πιστεύουν ότι η ψήφος τους δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Η απογοήτευση αυτή είναι κατανοητή και πλήρως δικαιολογημένη. Όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν θα αλλάξει αν μείνουμε απαθείς, αν δεν απαιτήσουμε την αλλαγή πορείας της χώρας, στην κάλπη.

Ο πολίτης, παρά την απογοήτευσή του πρέπει να θυμηθεί ότι η ψήφος του είναι δύναμη. Την Κυριακή οι πολίτες πρέπει να ασκήσουν αυτή τους την δύναμη για να διατρανώσουν την επιθυμία τους για αλλαγή, για να τονίσουν ότι η χώρα αξίζει περισσότερα.

Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία καθώς και η αποχή, είναι ψήφος σε αυτούς που βύθισαν την Ελλάδα σε πρωτοφανή και πολυδιάστατη κρίση. Κρίση κοινωνική, κρίση θεσμών, αξιών. Κρίση πολιτική, που κορυφώθηκε με το ξαφνικό κλείσιμο της Βουλής, με την παραγραφή όσων αδικημάτων πιθανόν να έπραξαν οι υπουργοί της κυβέρνησης. Είναι ψήφος που συνεχίζει στον αδιέξοδο δρόμο της αδικίας και της ανισότητας που χαράζουν οι νεοσυντηρητικοί.

Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, είναι ψήφος που λέει ότι μπορούμε να αλλάξουμε την χώρα. Ψήφος που κάνει νέα αρχή, που χαράσσει νέα πορεία. Ψήφος για να μπούμε στη λεωφόρο της πράσινης ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής και της δικαιοσύνης, με οδηγό τις αρχές του σοσιαλισμού κόντρα στις αποτυχημένες επιταγές του νεοφιλελευθερισμού.

Υπάρχουν συμφέροντα που δεν θέλουν να φωνάξουμε αυτή την επιθυμία, γιατί συμπαρατάσσονται και βολεύονται με την ανομία, με την ατιμωρησία, με την αδικία, με την κοινωνική ανισότητα. Γι' αυτά τα συμφέροντα ο μόνος φόβος είναι η αλλαγή κυβέρνησης, η επικράτηση δηλαδή του ΠΑΣΟΚ. Τίποτα άλλο δεν φοβούνται. Ξέρουν ότι δεν θα αλλάξει απλά το κυβερνητικό κόμμα, αλλά θα αλλάξει η κυβερνητική πολιτική. Αυτή την ανατροπή προσπαθούν να αποτρέψουν όσοι προπαγανδίζουν την αποχή, αφού με την αποχή αφήνουμε άλλους να αποφασίσουν για εμάς.

Το δίλημμα λοιπόν σε αυτές τις εκλογές είναι ξεκάθαρο και, κρίσιμο. Ή υπογράφουμε με την ψήφο μας την ανάγκη να αλλάξουμε πορεία στη χώρα, ή συνεχίζουμε να παρακολουθούμε άπραγοι τη χώρα μας να βουλιάζει στην κρίση, στην ανομία, στην κοινωνική αδικία, στην ατιμωρησία. Η δύναμη είναι στα χέρια μας την Κυριακή, ας διατυπώσουμε την επιθυμία μας για αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: