15/7/09

Αποστασία, Κυπριακό, Μητσοτάκης, Παπανδρέου...

Δείτε το ντοκιμαντέρ "Ακυβέρνητες Πολιτείες" του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα. Το 1967 και το 1974 μοιάζει μακρινό, αλλά τα γεγονότα της τότε εποχής δίνουν απαντήσεις για το μίζερο και ισοπεδωμένο σήμερα.

Δίνουν απαντήσεις γιατί αποδεικνύουν ότι ο ευτελισμός της πολιτικής είναι σκόπιμος, γιατί φανερώνουν ότι η απαξίωση της δημοκρατίας οδηγεί σε ολέθρους.

Μεγάλα λόγια ε;

Μακάρι η γενιά του ΑΣΕΠ και του Λαζόπουλου, η γενιά που τα θεωρεί όλα δεδομένα και που πιστεύει ότι όλοι είναι ίδιοι, να μην νιώσει τα εξατομικευμένα αποτελέσματα της απαξίωσης της πολιτικής. Να μην νιώσει έλλειψη δημοκρατίας. Πρέπει δηλαδή να ζήσουμε αυτή την έλλειψη για να εκτιμήσουμε όσα σήμερα θεωρούμε δεδομένα;

Χθες αποστασία. Σήμερα κανάλια. Αύριο Μπερλουσκόνι.

Καλή θέαση
συμπολίτες.



ΥΓ: Η πολιτική θεωρείται θέμα ασύμβατο με τους καλοκαιρινούς μήνες. Το καλοκαίρι ανήκει στην παραλία λένε. Γι' αυτό γεγονότα όπως τα Ιουλιανά, ο Αττίλας, οι πυρκαγιές και τα τριχίλιαρα συμβαίνουν αυτούς τους μήνες. Ας το θυμούνται όσοι επιλέγουν την παραλία αντί της δημοκρατίας. Ντίνο τι λες;

1 σχόλιο:

attackta είπε...

Αν από όσα έχω γράψει, με αφορμή - και συγκεκριμένα για - τις ευρωεκλογές, συμπυκνώνονται στο ότι "προτιμώ την παραλία από τη δημοκρατία" προφανώς δεν έγινα κατανοητός.
Που σημαίνει πως είτε εγώ δεν εκφράστηκα σωστά, είτε εσύ δεν κατανόησες τα όσα έγραψα.
Πιστεύω είναι πιο εύκολο να ρίξεις μια δεύτερη νηφάλια ματιά στα post μου της περιόδου εκείνης, παρά να μπω στη διαδικασία να ξαναδιατυπώσω τα ίδια πράγματα.
Αν όλοι "οι παραλίες" -κατ'εσέ- ήταν σα τα μούτρα μου, δεν θα είχαμε τα σημερινά χάλια.
Συμφωνώ με αυτό που έχεις πει και εσύ: Οι πολιτικοί μας είναι καλύτεροι από εμάς.
Αυτά έχει η "δημοκρατία", περιλαμβάνει και τους ηλίθιους. Και δυστυχώς είναι πολλοί (ευτυχώς για κάποιους...).