21/2/11

ΔΝΤ σημαίνει...

Η διαφήμιση ξεχωρίζει για τον πρωταγωνιστή της. Απλός, καθημερινός, ξύπνιος όσο χρειάζεται, δεν το ψάχνει παραπέρα...





Μια διαφήμιση που θα ήταν συμπαθητική, αν γύρω μας δεν κλείνανε μαγαζιά και επιχειρήσεις, δεν είχαμε άνεργους και απολυμένους, αν όντως μπορούσαν οι πολλοί να καταναλώσουν αυτά που λέμε "περιττά", αν δεν τους κούρευε το εισόδημα -αν υπάρχει ακόμα- η βενζίνη, η ΔΕΗ και ο ΦΠΑ.


Μέσα στο σημερινό όμως κλίμα, σε δεύτερη ανάγνωση γίνεται προκλητική. Την ώρα που γίνεται χαμός κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι "ανάγκη" το λάπτοπ, το PS3, το netbook, η καινούργια φωτογραφική. Και εκεί χαλάει η σούπα: εδώ καράβια χάνονται και οι κολλητοί του Τάκη αρμενίζουν... Και αυτό είναι εκνευριστικό.

***

Με αυτά τα γκαντζετο-προϊόντα υπάρχουν δύο χρυσοί κανόνες:

1) Αν δουλεύει δεν το πειράζουμε.
Έτσι μειώνεται η πιθανότητα βλάβης ή δυσλειτουργίας.

2) Αν δεν χαλάσει δεν παίρνουμε άλλο. Παράδειγμα: έχω ένα λαπτοπ ηλικίας 7+ ετών. Pentium4 με 500MB RAM και 40GB σκληρό, αγορασμένο το 2005 από το στοκ του Πλαισίου. Δεν θα το πιστέψετε εύκολα, αλλά με Windows XP μπουτάρει πιο γρήγορα από το "κανονικό" μου laptop που είναι Core2, με 4GB RAM και 500GB σκληρό. Πως; Κάποια διαγνωστικά που κρατάνε καθαρό το registry, λίγη προσοχή στα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα και... αυτά. Μια χαρά κάνει δουλειές όπως σερφάρισμα, επεξεργασία κειμένου κλπ.


Αυτά νομίζω εγώ Τάκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: