21/11/11

Ερώτηση Αυγενάκη για το μέλλον του ΤΕΣΥΔ

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λ. Αυγενάκης στις 14 Νοεμβρίου 2011, σχετικά με τη λειτουργία του ΤΕΙ Μεσολογγίου και του Τμήματος Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων που εδρεύει στη Ναύπακτο.

Στην ερώτησή του, αφού αναφέρεται στα τρία τμήματα του ΤΕΙ Μεσολογγίου που δεν δέχονται πλέον σπουδαστές και ρωτά αν υπάρχει πρόθεση κλεισίματος των Τμημάτων αυτών, σχετικά με το ΤΕΣΥΔ λέει:
Σημειωτέον είναι επίσης ότι το Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων της Ναυπάκτου του ΤΕΙ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει επιμέρους προβλήματα, όπως το κτιριακό και των υποδομών, ώστε υπάρχει διάχυτη ανησυχία ότι το Τμήμα πρόκειται επίσης να κλείσει ή να μεταφερθεί στο Μεσολόγγι. Αναφέρεται σχετικά ότι ολόκληρη η τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου, από τους φορείς μέχρι τον απλό κόσμο, δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να φύγει το τμήμα από την πόλη. Από την άλλη πλευρά, εδώ και πολλά χρόνια καρκινοβατεί το θέμα των μόνιμων εγκαταστάσεων, ενώ η αναζήτηση του κατάλληλου χώρου για την ανέγερση κτιριακών υποδομών ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια και ακόμα δεν ευοδώθηκε.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Με ποιους συγκεκριμένους τρόπους προτίθεστε να επιλύσετε το ζήτημα στέγασης και υποδομών του ΤΕΣΥΔ της Ναυπάκτου; Σχεδιάζεται η μεταφορά του Τμήματος στο Μεσολόγγι;

Θυμίζω ότι παρόμοια ερώτηση για τις κτιριακές υποδομές του ΤΕΣΥΔ είχε καταθέσει και ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Α. Μακρυπίδης τον περασμένο Οκτώβριο.

Η απάντηση του Υπουργείου αναμένεται με ενδιαφέρον, ώστε να διασαφηνιστούν όσα ειπώθηκαν σε σχετική συνάντηση που έγινε στις αρχές Νοέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: