6/3/12

Εξελίξεις για τη στέγαση του ΤΕΣΥΔ

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου υπέγραψε το παρακάτω έγγραφο, με το οποίο ουσιαστικά δηλώνει την πρόθεσή του για τη δημιουργία μόνιμων κτιριακών εγκαταστάσεων στη Ναύπακτο για τις ανάγκες του ΤΕΣΥΔ. Έτσι "παροτρύνει" την ΚΕΔ να παραχωρήσει μέρος του ΒΚ 312 (Σκας) για τις ανάγκες του ΤΕΣΥΔ.

Ουσιαστικά με το έγγραφο αυτό το υπουργείο Παιδείας προωθεί την κατασκευή του βιοκλιματικού κτιρίου για τη στέγαση του ΤΕΣΥΔ από την ΚΕΔ (όπως έχει προτείνει το ΤΕΙ Μεσολογγίου), προϋπολογισμού 15.000.000€.

Πρόκειται για θετική εξέλιξη, αφού είναι η πρώτη φορά από το 2004 που ιδρύθηκε το Τμήμα που το υπουργείο Παιδείας δείχνει ότι σκοπεύει να κλείσει το θέμα των μόνιμων εγκαταστάσεων. Είναι προφανές ότι με την κίνηση αυτή το υπουργείο Παιδείας δηλώνει την πρόθεσή του να παραμείνει και να αναπτυχθεί το Τμήμα στη Ναύπακτο, βάζοντας τέλος στα σενάρια μετακίνησης.

Μένει τώρα η ΚΕΔ να προχωρήσει στις δικές της ενέργειες για την κατασκευή του κτιρίου στο συγκεκριμένο χώρο. Ωστόσο δεν προσδιορίζεται η πηγή της χρηματοδότησης και όπως ξέρουμε οι οικονομικές συγκυρίες δεν είναι ευνοϊκές. Η πίεση που πλέον πρέπει να ασκηθεί αφορά τη χρηματοδότηση του έργου και, την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών από την ΚΕΔ.

Ακολουθεί το έγγραφο ώστε να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα.

ΥΓ: Δείτε εδώ τη σχετική προϊστορία.Δεν υπάρχουν σχόλια: