4/4/08

Σκόρπιες σκέψεις...

Στη συζήτηση για το Ασφαλιστικό ο Καραμανλής δεν εμφανίστηκε στην αίθουσα της Βουλής παρά μόνο όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει, στο τέλος της τριήμερης διαδικασίας - και για να ψηφίσει αμέσως μετά εννοείται.
Μετά τη σύνοδο του Βουκουρεστίου -όπου οι ΗΠΑ ηττήθηκαν σε σχεδόν όλες τους τις επιδιώξεις και όχι μόνο με τα Σκόπια- έχει εμφανιστεί δύο ή τρεις φορές για αρκετή ώρα σε όλα τα κανάλια.

Κριτήριο των (μη) εμφανίσεων -προφανώς- είναι τα εκάστοτε συναισθήματα των ψηφοφόρων για τα γεγονότα της επικαιρότητας. Όπου γάμος και χαρά ο Καραμανλής πρώτος, όπου τα ζόρια βάζει μπροστά δευτεροκλασσάτους (Φάνη Πετραλιά, Πολύδωρας, Μαγγίνας κλπ).

***

Το ΔΣ της ΔΕΗ συνεδριάζει από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο, προκειμένου να αποφεύγει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και όσων ανησυχούν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των επιλογών του κ. Αθανασόπουλου. "Από χωρίον εις χωρίον" κατάντησε να κρύβεται ο πρώην γίγαντας που λέγεται ΔΕΗ.

***

Στο ΕΘΝΟΣ είδαμε παραπολιτικό σχόλιο του "Κοριού" κατά το οποίο στις επερχόμενες δημοσκοπήσεις η άνοδος του ΠΑΣΟΚ καθώς και η πτώση του ΣΥΝ οφείλονται σε "ξεπερασμένα" γεγονότα όπως η πρόταση μομφής. Αυτά πριν ακόμη εμφανιστούν δημοσκοπήσεις, προκειμένου να διαμορφώσουν κλίμα. Θέλει ο Μπόμπολας να κρυφτεί και το αντιΠαπανδρεϊκό του δεν τον αφήνει!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περί "Έθνους" και επερχόμενων δημοσκοπήσεων

Το θέμα είναι να μην την πατήσουν με κάτι τέτοια τσαλιμάκια στελέχη και βάση

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@Νικολέτα: όσο ζούμε μαθαίνουμε.Ό,τι δεν μας σκοτώνει μας δυναμώνει!

tractatus είπε...

Ο,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό έλεγε ο Νίτσε, Γιώργο...ακριβώς. Κι όσο για τις δημοσκοπήσεις πράγματι αυτός ο αγώνας δρόμου δεν μου αρέσει καθόλου...θα προτιμούσα σκέτη πολιτική και μάλιστα στην κατάλληλη στιγμή...

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@tracatus: ξέρεις -ίσως καλύτερα από τον καθένα- ότι η πολιτική περνάει από τις κάλπες και, οι κάλπες περνάνε από την κοινή γνώμη.

Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνεται η κοινή γνώμη προκειμένου να επικρατήσει η πολιτική έναντι των διαθέσεων των συγκροτημάτων.

ΥΓ: Τι με βάζεις και γράφω:

tractatus είπε...

Θα πρέπει ν' αλλάξει ο τρόπος που κατεβαίνει ο υποψήφιος ως υποψήφιος...κυρίως, στο θέμα σε πόσες θέσεις έχει θητεύσει και πόσα χρήματα θα διαθέσει...ξού και οι υποχρεώσεις προς τρίτους....:)