11/11/08

Ο Δήμος αδιαφορεί για το οικόπεδο του ΤΕΙ

Update: Δείτε τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα γραφόμενα στο http://gasimakop.blogspot.com/2008/11/blog-post_16.html

Τον Μάρτιο του 2007 συνεδρίασε για πρώτη φορά η γνωμοδοτική επιτροπή που συστήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να προτείνει οικόπεδο στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Στην επιτροπή αυτή επικράτησαν οι γνωστές μικροπολιτικές λογικές που έχουν βασανίσει πολύ το θέμα του ΤΕΙ στη Ναύπακτο. Έτσι το φθινόπωρο του 2007 η επιτροπή αποφάσισε ότι... δεν αποφασίζει. Ίσχυσε και για το ΤΕΙ το σύνηθες: όταν θέλεις να μην λύσεις ένα πρόβλημα, δημιουργείς μια επιτροπή.

Η απόφαση της επιτροπής αυτής ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκε ώστε ο Δήμος να μην προτείνει συγκεκριμένο οικόπεδο στο ΤΕΙ Μεσολογγίου. Με επιχείρημα το αλαλούμ που προκάλεσε η αναποφάσιστη επιτροπή, ο Δήμος ανακοίνωσε στο ΤΕΙ ότι δεν υποδεικνύει κανένα οικόπεδο και ότι το ΤΕΙ πρέπει να διαλέξει μόνο του ένα από τα πέντε που εξετάστηκαν.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε το Νοέμβριο του 2007 στο ΤΕΙ Μεσολογγίου. Χρειάστηκαν μια επιτροπή και έξι ολόκληροι μήνες ώστε ο Δήμος να πει στο ΤΕΙ ότι δεν υποδεικνύει οικόπεδο!

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, τον Ιανουάριο του 2008 με έγγραφό προς τον Δήμο Ναυπάκτου η διοίκηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου γνωστοποίησε ότι θεωρεί προσφορότερες λύσεις για ανέγερση μόνιμων εγκαταστάσεων το οικόπεδο του Σκα (ΒΚ 312) μαζί με το γήπεδο του Λυγιά (ΒΚ 281). Προφανής απόφαση, μιας και ο συγκεκριμένος χώρος είναι ο μόνος κατάλληλος για το ΤΕΙ, γεγονός που πια πιστοποιεί και η απόφαση του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Με λευκό περίγραμμα τα δύο οικόπεδα στον Σκα που έχει επιλέξει το ΤΕΙ Μεσολογγίου από τον Ιανουάριο του 2008.

Με την τακτική της μη πρότασης και της αναποφάσιστης επιτροπής, ο Δήμος ουσιαστικά καθυστέρησε την χωροθέτηση του ΤΕΙ κατά 10 μήνες.
Ο χώρος αυτός θα μπορούσε να έχει υποδειχθεί στο ΤΕΙ από τον Μάρτιο του 2007. Το ΤΕΙ κατέληξε να τον επιλέξει τον Ιανουάριο του 2008, με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου. Ακόμη και σήμερα, ο Δήμαρχος δεν έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την επιλογή του ΤΕΙ.

Πέρα από τις αδικαιολόγητες αυτές καθυστερήσεις που έχει προκαλέσει, ο Δήμος φαίνεται ότι έχει διαφορετικά σχέδια για τα δύο οικόπεδα που ζητά το ΤΕΙ από την ΚΕΔ.
  • Για το οικόπεδο ανατολικά του Σκα (ΒΚ 312), η σημερινή Δημοτική Αρχή σύμφωνα και με προμελέτη που έχει παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωροθετεί λαϊκή αγορά.
  • Για το άλλο οικόπεδο (ΒΚ 281), ο Δήμαρχος σπεύδει να αναβαθμίσει το γήπεδο του Λυγιά με πλαστικό τάπητα. Η... αναβάθμιση του γηπέδου δρομολογείται 10 μήνες μετά από την στιγμή που το ΤΕΙ έχει ζητήσει τον χώρο για την ανέγερση μόνιμων εγκαταστάσεων.
  • Παράλληλα τον Μάρτιο του 2007 ο Δήμος ζητάει μεταξύ άλλων δημοσίων κτημάτων και το ΒΚ 312 από την ΚΕΔ. Έτσι ο Δήμος Ναυπάκτου εμφανίζεται να κινείται ανταγωνιστικά προς το ΤΕΙ Μεσολογγίου, το οποίο επίσης ζητάει να του παραχωρήσει η ΚΕΔ τα ίδια κομμάτια γης. Από αυτή την διεκδίκηση ο Δήμος δεν έχει παραιτηθεί μέχρι σήμερα. Ο Δήμος δεν ενημέρωσε ποτέ την επιτροπή για αυτή την απόφαση, παρόλο που τότε αυτή είχε μόλις συσταθεί με σκοπό να εξετάσει το καθεστώς που διέπει τους συγκεκριμένους χώρους.
Με λίγα λόγια, στα δύο οικόπεδα που έχει επιλέξει το ΤΕΙ για τη δημιουργία των μόνιμων εγκαταστάσεων του Τμήματος της πόλης μας, ο Δήμος εμφανίζεται να προωθεί άλλες χρήσεις.

Λογικό θα ήταν ο Δήμος να έχει ενώσει τις προσπάθειές του με το ΤΕΙ Μεσολογγίου. Λογικό θα ήταν ο Δήμος να προσπαθεί να πείσει την ΚΕΔ να παραχωρήσει όσο πιο σύντομα γίνεται τα δύο οικόπεδα στο ΤΕΙ. Λογικό θα ήταν ο Δήμος να προσπαθεί να γίνουν οι μόνιμες εγκαταστάσεις του Τμήματος.

Ο Δήμος προτίμησε να εμφανίσει ως μοναδικό υπεύθυνο το ΤΕΙ Μεσολογγίου παρά να συμβάλλει στη λύση του προβλήματος. Δυστυχώς, με ευθύνη του Δήμου οι προσπάθειες για μόνιμες εγκαταστάσεις στη Ναύπακτο γίνονται αποκλειστικά από το ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Και σε αυτό το ζήτημα ο Δήμος επέλεξε ξανά την μετάθεση της ευθύνης αντί της προσπάθειας επίλυσης του προβλήματος.

14 σχόλια:

Polychronis Konstantinos είπε...

Σε μια γενική συνέλευση στις αρχές του περασμένου χρόνου είχε ψηφιστεί απο τους φοιτητές του τμήματος ΤΕΣΥΔ ένας αντιπρόσωπος για την συγκεκριμένη επιτροπή του Δήμου Ναυπάκτου.

Οι εργασίες της επιτροπής αυτής ήταν η αξιολόγηση των διαθέσιμων οικοπέδων. Τα αποτελέσματα των εργασιών αυτών καθώς τα σχέδια και οι αξιολογήσεις των οικοπέδων δόθηκαν στο ΤΕΙ Μεσολογγίου με την σημείωση να κάνουν με την σειρά τους μια αξιολόγηση των οικοπέδων.

Το ΤΕΙ Μεσολογγίου είναι υπεύθυνο για την τελική επιλογή του οικοπέδου, αφού για την δέσμευση του οικοπέδου θα απευθυνθεί το ίδιο στο Υπουργείο Παιδείας και όχι στον Δήμο Ναυπάκτου.

Ο δήμαρχος δεν έχει ενημερώσει για την τελική επιλογή του, επειδή αυτή η επιλογή δεν ανήκει στον ίδιο αλλά στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Tο ΤΕΙ έχει στείλει έγγραφο στις 18/1/2008 για το ποιο οικόπεδο επιλέγει. Έπιλέγει τα δύο οιkόπεδα του Σκα.

Ο Δήμος όμως αντί να βοηθά το ΤΕΙ, φροντίζει σε αυτούς τους χώρους να δημιουργεί άλλες χρήσεις και να τους διεκδικεί για δική του χρήση.

Αν ο Δήμαρχος δεν μπορεί να επιλέξει, τουλάχιστον ας μην δημιουργεί προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχα....Πάλι ανίκανος ο δήμαρχος!!!!!

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Ανώνυμε, όπως το λες. Πάλι τα ίδια ο Δήμαρχος. Δυστυχώς...

Ανώνυμος είπε...

Δια το λόγο ότι δεν έχω ασχοληθεί διεξοδικώς με το θέμα, αναρωτιέμαι εάν έχει μόνο ακεραία την ευθύνη ο Δήμαρχος της πόλης μας ή μήπως και οι υπεύθυνοι του ΤΕΙ. Έχω την εντύπωσιν ότι παρουσιάζετε μια πολύ υποκειμενικήν άποψιν. Ελπίζω αυτό να μην γίνεται δια λόγους κακεντρέχειας. Πιστεύω ότι εάν οι κ.κ Πρόεδροι και Προιστάμενοι των ΤΕΙ ενδιαφέρονταν πραγματικά κανένας Δήμαρχος δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο. Συμπεραίνοντας λοιπόν θα σας παρότρυνα εάν αυτά που λέτε είναι όντως αληθή να καταγγείλετε δημόσια τον Δήμαρχό σε μια ανοιχτή εκδήλωση. Ειδάλως καλά θα κάνετε να σιωπήσετε.

Ανώνυμος είπε...

Τι λες βρε ανώνυμε; Τι πιο δημόσιο από ένα blog, είσαι με τα καλά σου; Και το λες εσύ που υπογράφεις ως ανώνυμος;

Υ.Γ. Η καθαρεύουσα έχει "σκουριάσει" ως γλώσσα. Δυστυχώς κάποια μυαλά είναι πιο σκουριασμένα και από τη γλώσσα που χρησιμοποιούν...

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

attacte, ευχαριστώ για την στήριξη;)

Μήπως τελικά τα ανώνυμα σχόλια είναι χαζομάρα;

Η αλήθεια όσων λέω αποδεικνύεται με έγγραφα του Δήμου και του ΤΕΙ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Το σχόλιο διαγράφεται γιατί βρίζει. Όχι μόνο εμένα.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ όταν αναφέρεις ότι ο ανώνυμος γράφει χαζομάρες δεν βρίζεις???? Ο ανώνυμος έγραψε ότι είναι φασισμός να μειώνεις κάποιον μόνο και μόνο επειδή γράφει πράγματα που δεν συμφωνείς χωρίς επιχειρήματα. Και αυτός που φέρεται φασιστικά είναι φασίστας. Ένας δημοκράτης ποτέ δεν μπορεί να είναι φασίστας. Εκτός και αν δεν είναι δημοκράτης. Μήπως αυτό είναι πιο σαφές.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Δεν είπα ότι γράφει ο ανώνυμος χαζομάρες. Αναρωτήθηκα μήπως τα ανώνυμα σχόλια είναι χαζομάρα.

Αλλά προφανώς αυτή η διαφοροποίηση είναι πολύ λεπτή για την κριτική σου σκέψη.

Και κάτι ακόμη: ένας δημοκράτης δεν είναι ποτέ ανώνυμος. Ανώνυμοι είναι οι κουκουλοφόροι, οι ρουφιάνοι και οι καταδότες.

ΥΓ: Εκτός από το να βρίζεις κρυμμένος στην κουκούλα σου, έχεις κανένα επιχείρημα που να αποδεικνύει ότι το post μου είναι λάθος;

Ανώνυμος είπε...

Είναι επιλογή μου να είμαι ως ανώνυμος όχι γιατί κρύβομαι...απλά τα στοιχεία μου δεν θέλω να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Καμιά φορά οι κουκολοφόροι που αναφέρεις είναι πολύ καλύτεροι από κάποιους που ασχολούνται με τα κοινά. Σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρομαι στους κουκουλοφόρους που τα σπάνε. Τώρα καταδότες και ρουφιάνους ξέρω και εγώ πολλούς που είναι για φτύσιμο.
Θα σε παρότρυνα να απαγορεύσεις στους ανώνυμους να γράφουν στο blog σου. Θα είναι το πρώτο δημοκρατικό blogspot που θα απαγορεύει σε ανώνυμους να γράφουν. Ζήτω η δημοκρατία σας.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Αν και τα πολλά σχόλια είναι υγεία για ένα blog, με έχει κουράσει να μην συζητάμε για την ουσία της υπόθεσης του οικοπέδου του ΤΕΙ.

Γι' αυτό στο http://gasimakop.blogspot.com/2008/11/blog-post_16.html έβαλα τα έγγραφα που αφορούν τα δύο υπό συζήτηση οικόπεδα. Έτσι μπορούμε εκεί να συζητήσουμε επί της ουσίας.

Παρακαλώ τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του θέματος αφού πλέον διαθέτουμε και τα στοιχεία της υπόθεσης.

Ανώνυμος είπε...

Hallo
free poker bonuses - up to $150σεβασμοί