16/11/08

Έγγραφα για το οικόπεδο του ΤΕΙ

Σε συνέχεια της ανάρτησης "Ο Δήμος αδιαφορεί για το οικόπεδο του ΤΕΙ", δημοσιεύω τα έγγραφα που αποδεικνύουν όσα γράφονται στο post.

1) Έγγραφο του Δήμου Ναυπάκτου προς την ΚΕΔ στις 3/4/2007, με το οποίο ζητάει το οικόπεδο του Σκα (ΒΚ 312) για λαϊκή αγορά. Το αίτημα διατυπώνεται ενώ στην επιτροπή που είχε συσταθεί για την εξεύρεση οικοπέδου για το ΤΕΙ εξέταζε τον συγκεκριμένο χώρο, αλλά παρόλα αυτά το αίτημα του Δήμου δεν γνωστοποιήθηκε στην επιτροπή.


2) Έγγραφο που έστειλε στις 18/1/2008 το ΤΕΙ Μεσολογγίου προς τον Δήμο Ναυπάκτου με το οποίο ανακοινώνει ότι αποφάσισε να ζητήσει το γήπεδο (ΒΚ 280) και το οικόπεδο (ΒΚ 312) του Σκα. Σε αυτό το έγγραφο ο Δήμος ποτέ δεν απάντησε λέγοντας ότι το έχει ζητήσει ήδη από την ΚΕΔ.



3) Απαντητικό έγγραφο του Δήμου Ναυπάκτου προς το ΤΕΙ Μεσολογγίου στις 29/1/2008. Και εδώ ο Δήμος δεν γνωστοποιεί το αίτημά του προς την ΚΕΔ, όπως δεν γνωστοποιήθηκε και στην επιτροπή. Το αίτημα του Δήμου ποτέ δεν αποσύρθηκε από την ΚΕΔ.


4) Έγγραφο που έστειλε το ΤΕΙ Μεσολογγίου στην ΚΕΔ στις 28/1/2008 με το οποίο ζητά τους χώρους του Σκα.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς το έγγραφο του Δήμου για αξιοποίηση ως χώρο λαικών αγορών έχει ημερομηνία 3/4/2008. Το ΤΕΙ ενημερώνει τον Δήμο 8 μήνες μετά για την πρόθεσή του να μετεγκατασταθεί στον χώρο αυτόν. Από τα έγγραφα δεν βλέπω καμιά αντίθετη άποψη του δημάρχου. Το ΤΕΙ για ποιό λόγο άργησε τόσο πολύ να αποφασίσει ποιος είναι ο καταλληλότερος χώρος. Μήπως κάποιοι ήθελαν να μεταφερθεί το τμήμα σε κάποια άλλη πόλη? Λέω μήπως? Μήπως τους βόλευε καλύτερα? Ο Δήμαρχος είναι ο μοναδικός που δεν έχει συμφέρον να φύγει το τμήμα από την πόλη μας. Κάποιοι άλλοι σίγουρα θα είχαν...Ας ψάξουμε να δούμε ποιοί είναι αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 3/4/07. Δηλαδή την ώρα που η επιτροπή εξέταζε το οικόπεδο του Σκα ο Δήμος μπήκε "σφήνα" και το διεκδικεί!

Ο Δήμος ποτέ δεν απέσυρε το ενδιαφέρον του για το οικόπεδο. Το αντίθετο, κινείται ακόμη στην ΚΕΔ ανταγωνιστικά προς το ΤΕΙ και διεκδικεί τον ίδιο χώρο.

Το ΤΕΙ αποφάσισε ότι ζητάει τον Σκα στις 18/1/08. Το ΤΕΙ διάλεξε οικόπεδο δύο μήνες αφού τελείωσε η επιτροπή που δεν κατάφερε να υποδείξει οικόπεδο.

Δηλαδή από την ημέρα που ο Δήμος είπε ότι δεν προτείνει συγκεκριμένο χώρο, το ΤΕΙ Μεσολογγίου κατέληξε μέσα σε δύο μόλις μήνες. Σίγουρα κινήθηκε πιο γρήγορα από τον Δήμαρχο που καθυστέρησε ένα ολόκληρο χρόνο με επιτροπές και άλλα κόλπα.

Μπορεί κάποιοι να καλοβλέπουν τη μεταφορά του ΤΕΣΥΔ στο Μεσολόγγι. Ο Δήμαρχος όμως τι κάνει; Μάλλον τους βοηθάει όταν πάει κόντρα στο ΤΕΙ για το οικόπεδο του Σκα και όταν βάζει γκαζόν στο γήπεδο του Λυγιά.

Όπως και με την πολεοδομία, έτσι και με το ΤΕΙ ο Παπαθανάσης φαίνεται λίγος και επικίνδυνος.

Το θέμα είναι η πόλη να την γλιτώσει με όσο γίνεται λιγότερες ζημιές μέχρι να φύγει.

Κώστας Κ.

Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση αν μου επιτρέπετε... Στην επιτροπή που δημιουργήθηκε συμμετείχε κάποιος εκπρόσωπος των ΤΕΙ??? Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος σε αυτό το ερώτημα...Εάν ναι έχει μεγάλη ευθύνη για την καθυστέρηση...Εάν όχι κακώς δεν απαίτησε το ΤΕΙ να συμμετάσχει κάποιος εκπρόσωπός του!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμμετείχε ο προϊστάμενος του ΤΕΣΥΔ από το ΤΕΙ.

Να ευθύνεται αυτός για την καθυστέρηση το θεωρώ απίθανο.

Είτε συμμετείχε είτε όχι, η επιτροπή μόνο καθυστέρηση θα προκαλούσε.

Λάθος ήταν η σύσταση της επιτροπής, όχι η συμμετοχή σε αυτή.

Polychronis Konstantinos είπε...

Συμμετείχε και ενας φοιτητής εκλεγμένος απο την Γενική συνέλευση του τμήματος.

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενη δημοσίευση μου, την τελική ευθύνη για την παραχώρηση του οικοπέδου την έχει το ΤΕΙ που όταν αποφασίσει θα ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας.

Ο δήμος δεν έχει και δεν μπορεί να έχει σχέση με την επιλογή, καθώς για την τελική δέσμευση του οικοπέδου στο Κτηματολόγιο οι ενέργειες βαραίνουν το Υπουργείο Παιδείας με το οποίο επικοινωνεί για τέτοια ζητήματα το ΤΕΙ.

Τέλος, το οικόπεδο στο ΣΚΑ, κρίθηκε ακατάλληλο απο μελέτες μηχανικών, καθώς κοντά στην περιοχή περνάνε ρεύματα υψηλών τάσεων.

Ανώνυμος είπε...

Για ποιο λόγο τόσο καιρό ο προιστάμενος του τμήματος δεν έχει καταγγείλει όλα αυτά???? Η επιτροπή μπορεί να κάνει την δουλειά της αρκεί έστω και ένας να πιέζει αφόρητα και να καταγγέλνει δημόσια όλα τα περίεργα.Αυτό που συμπεραίνω είναι ότι ο τελευταίος που φταίει είναι ο Δήμαρχος. Μήπως επαναλαμβάνω κάποιοι θέλουν το τμήμα στο Μεσολόγγι...Φυσικά δεν αναφέρομαι στον Δήμαρχο!!!

Ventrix είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Polychronis Konstantinos είπε...

Ευτυχώς που διευκρίνισες, γιατί θα το περίμενα να το ακούσω, ακόμα και αυτό!

(Συγνώμη για το προηγούμενο, έκανα post με λάθος profile)

Ανώνυμος είπε...

Ποια η γνώμη σου Γραμματέα??? Για να είναι αντικειμενική μια γνώμη θα πρέπει να αναφέρετε τόσο στους υπεύθυνους του Δήμου (Δήμαρχο) που αναφέρεσαι αλλά και στους υπεύθυνους του ΤΕΙ που δεν αναφέρεσαι...Γιατί αυτό???

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Νομίζω ότι είπα τη γνώμη μου. Αλλά επειδή δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή, την λέω ξανα:

Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η ΚΕΔ δεν δίνει το οικόπεδο στο ΤΕΙ, που το έχει ζητήσει από τον Ιανουάριο.

Η ΚΕΔ καθυστερεί επειδή ο Δήμος ζητάει το οικόπεδο για... λαϊκή, ανταγωνιζόμενος με το ΤΕΙ στην ΚΕΔ.

Δεν βλέπω που φταίει λοιπόν το ΤΕΙ.

Αν ξέρεις κάτι για τη στάση του ΤΕΙ πες το, μπορεί να έχω άδικο. Αν δεν ξέρεις και απλά κάνεις σπέκουλα, ντροπή σου.

Αν όμως υπονοείς κάτι σχετικά με το γεγονός ότι δουλεύω στο ΤΕΣΥΔ, είσαι απλά ανόητος.

Ανώνυμος είπε...

Μην βλέπετε φαντάσματα... Οι χαρακτηρισμοί περί ανοησίας με αφήνουν παγερά αδιάφορο... Ο ανόητος, ο ηλίθιος, ο βλάξ, ο νοητικά καθυστερημένος πολλές φορές είναι πολύ πιο χρήσιμος από τον ανίκανο, τον προβληματικό, το λαμόγιο. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε εσένα πάλι...Το κάνω ξεκάθαρο...