2/7/10

Συνεδριακό κέντρο χρειάζεται η Ναύπακτος

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο ένα διεθνές συνέδριο μαθηματικών. Τη φιλοξενία του συνεδρίου ανέλαβε το Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων στις εγκαταστάσεις του. Οι εγκαταστάσεις του Τμήματος που χρησιμοποιήθηκαν ήταν 3 αίθουσες των 110 θέσεων και μία των 70.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περίπου 300 επιστήμονες από όλο τον κόσμο, ενώ η διάρκειά του ήταν 4 ημέρες. Γερμανοί, Ρώσοι, Μεξικάνοι, Ιρανοί επιστήμονες έμειναν 4 ημέρες στη Ναύπακτο, ενώ έγιναν εκδρομές σε αξιοθέατα της περιοχής όπως πχ η Αρχαία Ολυμπία. Οι άνθρωποι αυτοί έμειναν σε ξενοδοχεία της Ναυπάκτου, κυκλοφόρησαν σε αυτή και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη.

Ήταν εντυπωσιακή η αντίδραση των -καθολικών ιδίως- συνέδρων όταν διαπίστωναν ότι βρίσκονταν στο Lepanto. Φυσικά κανένας τους δεν ήξερε που βρίσκεται, μιας και έχουμε επιλέξει να υποβαθμίσουμε αυτό το στοιχείο της ταυτότητας της πόλης μας. Η σημασία που έχει για τον κόσμο αυτόν η ναυμαχία της Ναυπάκτου είναι μεγάλη και θα αρκούσε από μόνη της να δημιουργήσει ρεύμα επισκεπτών.

Όλα αυτά δεν τα λέω για να ευλογήσω τά γέννια μου μιας και εργάζομαι στο συγκεκριμένο Τμήμα. Με το συνέδριο αυτό αποδεικνύεται ότι 4 αίθουσες είναι αρκετές για να δημιουργήσουν τουρισμό τεσσάρων εποχών στη Ναύπακτο.

Η πόλη είναι πολύ κοντά στην Αθήνα. Έχει γύρω της σε ιδανικές αποστάσεις αξιοθέατα όπως οι Δελφοί, η αρχαία Ολυμπία και η Δωδώνη. Η ίδια η Ναύπακτος ως προορισμός μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις σίτισης και στέγασης. Η Ναύπακτος έχει διεθνή ιστορική ταυτότητα λόγω της ναυμαχίας και όχι μόνο.

Με λίγα λόγια, 4 αίθουσες σε συνδυασμό με στοχευμένη προβολή αρκούν για να καταστήσουν τη Ναύπακτο προορισμό συνεδρίων όλο το χρόνο. Φυσικά η επένδυση αυτή είναι αρκετά μεγάλη και δύσκολα θα την αναλάβει κάποιος ιδιώτης αυτή την εποχή. Θα μπορούσε όμως ο Δήμος να αναλάβει τη δημιουργία των συνεδριακών χώρων στις εγκαταστάσεις του Ξενία.

2 σχόλια:

柏辰柏辰 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.