22/9/10

Ώρα για αλλαγή

Δημοτικές εκλογές εν όψει. Ήρθε η ώρα που θα αποφασίσουμε για το ποιος θα διοικήσει το Δήμο Ναυπακτίας μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

Κατά κοινή ομολογία, ο Δήμος σήμερα πρέπει να αλλάξει χέρια. Ο νυν Δήμαρχος μόνο ως ως αποτυχημένος μπορεί να χαρακτηριστεί. Το αποδεικνύει το χρέος του Δήμου που πενταπλασιάστηκε σε τέσσερα χρόνια, χωρίς να υπάρξει αντίστοιχο έργο. Το αποδεικνύει η παλινωδία με την Πολεοδομία, το κρυφτούλι που παίζεται με το οικόπεδο του ΤΕΙ, η λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας και το Ξενία που έμεινε εκεί που ήταν. Το αποδεικνύει η πλήρης έλλειψη πολιτιστικών εκδηλώσεων το καλοκαίρι, το τρισάθλιο άλσος Γριμπόβου, ακόμα και η έλλειψη ξενόγλωσσου site σε έναν τουριστικό Δήμο. Αποτυχία σε όλα τα μέτωπα.



Το χειρότερο όμως είναι ότι ο Παπαθανάσης δεν θέλησε να υποστηρίξει με πυγμή ακόμα και τα ελάχιστα που ο ίδιος έκανε. Βλέποντας τον ποδηλατόδρομο, την ελεγχόμενη στάθμευση αλλά και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Γριμπόβου αναδεικνύεται ο πραγματικός χαρακτήρας της θητείας Παπαθανάση.

Ο Παπαθανάσης δεν έχει καμία διάθεση να υποστηρίξει τη λειτουργία του ποδηλατόδρομου και δεν επιτηρεί τη λειτουργία του. Το ίδιο συμβαίνει και με την ελεγχόμενη στάθμευση: κανένας δεν γράφει, κανένας δεν πληρώνει το αντίτιμο, ενώ οι θέσεις κατοίκων μόνο ως πινακίδες υπάρχουν αφού οι σχετικές κάρτες ποτέ δεν μοιράστηκαν, η Δημοτική αστυνομία δεν περνάει ποτέ από τους συγκεκριμένους δρόμους και τελικά παρκάρει ελεύθερα όποιος θέλει. Όσο αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ανακούφιζαν κυκλοφοριακά το Γρίμποβο, ο Παπαθανάσης τις πήρε πίσω μόλις ακούστηκαν κάποιες γκρίνιες.

Δύο-τρία πράγματα υλοποιήστε ο Παπαθανάσης μόνος του από την αρχή μέχρι το τέλος και, κανένα από τα δύο δεν υποστήριξε, προφανώς επειδή φοβάται μην γίνει δυσάρεστος. Προτιμά τα χαμόγελα αντί της δημιουργίας, αποδέχεται το τέλμα στο βωμό της επικοινωνιακή τους εικόνας.

Μπορεί κάποιος που φοβάται να υποστηρίξει τα ίδια τα δημιουργήματά του, να είναι σωστός ηγέτης και να οδηγήσει τον Δήμο σε νέους δρόμους; Η απάντηση είναι σαφής: όχι.

Αφού λοιπόν δεν θέλει ο Παπαθανάσης να γίνεται δυσάρεστος και αφήνει την πόλη να βουλιάζει, ας γίνουμε εμείς δυσάρεστοι μαζί του, διακόπτοντας την αποτυχημένη θητεία του με την ψήφο μας και τη συμμετοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: