12/10/12

Έτοιμο το νέο Συμβούλιο Διοίκησης του ΤΕΙ Μεσολογγίου


Ένας νέος θεσμός που εφαρμόζεται και στο ΤΕΙ Μεσολογγίου χωρίς τα παρατράγουδα που βλέπουμε στα δελτία των οκτώ.

Με το νέο θεσμό, πλέον στη διοίκηση των ιδρυμάτων εμπλέκονται και εξωτερικοί παράγοντες, αφενός στοχεύοντας έτσι στην εξωστρέφεια των ιδρυμάτων και, αφετέρου, προσθέτοντας μια δικλείδα ασφαλείας απέναντι στην αυθαιρεσία που έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν σε μεγάλα ιδρύματα της χώρας. Τονίζω ότι σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου εμπλέκουν εξωτερικά μέλη στη διοίκησή των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων τους.

Εύχομαι καλή επιτυχία και πιστεύω ότι όλοι εμείς που είμαστε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας πρέπει να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο ειδικά τώρα στην αρχή του θεσμού ώστε να αποδώσει και να εδραιωθεί.

***


ΤΕΙ Μεσολογγίου, Δελτίο Τύπου
Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 συνήλθαν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα  από το νέο νόμο για τα ΑΕΙ,  τα επτά (7)  εσωτερικά μέλη και επέλεξαν τα ακόλουθα τέσσερα (4) εξωτερικά μέλη και των εξ αυτών  Πρόεδρο του Συμβουλίου του ΤΕΙ Μεσολογγίου:

Πρόεδρος: Λάζαρος Κολώνας. Διακεκριμένος Αρχαιολόγος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι συνταξιούχος και Επίτιμος Γενικός Δ/ντής Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κατά την διάρκεια της θητείας του έχει υπηρετήσει σε έξι Εφορείες αρχαιοτήτων και μεταξύ άλλων έχει εποπτεύσει τις έρευνες Κουστώ στην Ελλάδα. Ως Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων και στο πλαίσιο των μεγάλων Ολυμπιακών έργων, έχει συντονίσει σειρά αρχαιολογικών ανασκαφών και εργασιών ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και οργάνωσης εκθέσεων Μουσείων σε όλη την επικράτεια. Στην περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ιδιαίτερα στους νομούς Αχαΐας και Αιτ/νίας είχε την ευθύνη για την ανάδειξη και μετατροπή σε επισκέψιμους αρχ/κους χώρους οκτώ Μυκηναϊκών εγκαταστάσεων στην Αχαΐα και τριών αρχαίων πόλεων (Πλευρώνας - Οινιάδων και Πάλαιρου) στην Αιτ/να. Ένα από τα μεγάλα πρόσφατα έργα του είναι η ίδρυση, η οργάνωση της έκθεσης και η λειτουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών. Έχει πάρει μέρος σε συναφή με την ειδικότητα του συνέδρια στο εσωτερικό και εξωτερικό και έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε πανεπιστήμια της Ελλάδος και της Γερμανίας. Έχει γράψει άρθρα για αρχαιολογικά θέματα και για την συμβολή του στην αρχαιολογική έρευνα και επιστήμη, τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Carlo Azeglio Ciampi με τον αστέρα της αλληλεγγύης της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Μέλη: Δημήτριος Σακαρέλος. Προϊστάμενος της Μονάδας Δ της Ειδικής
Υπηρεσίας Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Πτυχιούχος Τμήματος Βιολογικών  Επιστημών του Πανεπιστημίου της Ρώμης, MBA Πανεπιστήμιου  Μαδρίτης στο Επαγγελματικό Marketing .  Έχει διατελέσει Εθνικός Εκπρόσωπος στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Μέλος της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Επίσης διετέλεσε στέλεχος της ΕΟΚ-Γενική Δ/νση Αλιείας και έχει διδάξει στο Ecole Eurroppeenne στις Βρυξέλλες.

Άγγελος Θάνος. Διδάκτορας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και
 Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και
απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει μεγάλη εμπειρία στη σχεδίαση και
 υλοποίηση έργων πληροφορικής μεγάλης κλίμακας στον ιδιωτικό αλλά και σε
μεγάλους οργανισμούς του δημόσιου τομέα.  Έχει έντονη ερευνητική δραστηριότητα  με ανακοινώσεις σε συνέδρια και δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Συνεργάζεται με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην ενότητα της τεχνολογίας λογισμικού.

Δημήτριος Μπράτσος.  Συνταξιούχος Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
 Απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής
 Πειραιώς.  Με  μεγάλη διοικητική και οργανωτική εμπειρία . Έχει διατελέσει
 Προϊστάμενος του Γραφείου Περιφερειακής Δ/νσης Δυτικής Ελλάδος της Εθνικής
 Τράπεζας και Διευθυντής σε σειρά από καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην
 Αιτωλοακαρνανία και την Ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: