6/4/08

Ντόπινκ και κόμματα

Η εθνική ομάδα άρσης βαρών συνελήφθη.. ντοπαρισμένη με μια ουσία που δίνεται μόνο σε ζώα για να αυξάνεται ταχύτατα η μυική τους μάζα και για να τρώνε περισσότερο.

Ας δούμε τις αντιδράσεις των κομμάτων για το θέμα αυτό:
  • Ο κ. Τσίπρας επιλέγει να "στηλιτεύει" το επίσημο κράτος που ασχολείται με τον αθλητισμό αλλά να... αθωώνει τους "σοκαρισμένους" από το δήθεν "ανέλπιστο" σκάνδαλο πολίτες. Ξεχνά όμως να αναφέρει ότι δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που βγήκε στους δρόμους με σημαίες για να πανηγυρίσει, ο "αθώος" λαός ήταν.
    "Οι περισσότεροι που ασχολούνται με τον αθλητισμό γνώριζαν από πολλά χρόνια (σ.σ. από την εποχή του ΠΑΣΟΚ δηλαδή) ότι υπάρχει ζήτημα ντόπινγκ. Όμως η ελληνική κοινωνία δεν το γνώριζε, παραμυθιαζόταν και σήμερα βρίσκεται σχεδόν σοκαρισμένη".
    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/04/2008_228103

  • Το ΚΚΕ "στηλιτεύει" με τη σειρά του το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ μιλώντας για τεχνητό αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας.
    "Οι πολιτικές ευθύνες που προκύπτουν για την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και για τις προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, είναι τεράστιες. Φρόντισαν να διαμορφώσουν μία εθνική ομάδα που θα φέρνει μετάλλια με κάθε τρόπο, στο βωμό της λεγόμενης «εθνικής υπερηφάνειας», χωρίς καμιά προσπάθεια για την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού και γενικότερα του λαϊκού αθλητισμού".
    http://news.pathfinder.gr/sports/468211.html

  • ΤΟ ΠΑΣΟΚ τονίζει την ανάγκη ο αθλητισμός να λειτουργεί σε περιβάλλον ελέγχων καθώς και ότι πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση για την τιμωρία των υπευθύνων:
    "Κάθε χρήση απαγορευμένων ουσιών στον αθλητισμό, είναι απολύτως καταδικαστέα. Το ΠΑΣΟΚ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα και πολύ καθαρά επ΄ αυτού.Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, ζητάμε να αποδοθούν ευθύνες, όπου κι αν αυτές βρίσκονται. Οι Έλληνες αθλητές μας έχουν χαρίσει πολλές χαρές και νίκες στο παρελθόν, σε περιβάλλον εξονυχιστικών ελέγχων για την χρήση απαγορευμένων ουσιών και βέβαια ελπίζουμε ότι θα το κάνουν και στο μέλλον.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11411&subid=2&tag=9283&pubid=502792

  • Η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι... φταίει το ΠΑΣΟΚ και ότι όταν σκάνε τα αναθέματα που τους άφησε το ΠΑΣΟΚ αυτοί τα στέλνουν όλα στον... εισαγγελέα:
    "Ο κ.Βενιζέλος έχει τις δικές του ευθύνες, τις οποίες θα συζητήσουμε μετά το τέλος των Ολυμπιακών αγώνων... η σημερινή κυβέρνηση προσπάθησε να διορθώσει πολλά κακώς κείμενα. Η νέα κυβέρνηση ενεργοποίησε το νομοθετικό πλαίσιο, διευκόλυνε την Επιτροπή καταπολέμησης του ντόπινγκ ώστε να γίνει λειτουργική, ενώ τέλος όταν εντοπίστηκαν ευθύνες στην υπόθεση Τζέκου αυτή παρεπέμφθει στον Εισαγγελέα". Παράλληλα "απειλούν με Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου, στην οποία το ΠΑΣΟΚ δεν λέει όχι". Τέσσερα χρόνια μετά η Νέα Δημοκρατία φέρεται σαν... μαγκάκος δείχνοντας τα χείλη και ψιθυρίζοντας "εμείς οι δυο θα τα πούμε μετά".
    http://www.forthnet.gr/templates/newsPosting.aspx?p=105416

  • Το ΛΑΟΣ: Για "χαριστική βολή στην αξιοπιστία του ανθρωποβόρου επαγγελματικού αθλητισμού" κάνει λόγο ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την υπόθεση ντόπινγκ στην εθνική ομάδα της Αρσης Βαρών. Ο ΛΑΟΣ επισημαίνει ακόμη ότι είναι αναγκαία η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού, λαϊκού και μη ανταγωνιστικού αθλητισμού. (Άσχετο: για να βρεις την είδηση με την άποψη του ΛΑΟΣ πρέπει να κάνεις... μαγικά).
    http://www.emea.gr/default.asp?ElementId=18587
***

Ας δούμε συνοπτικά τι τονίζουν τα κόμματα:
  • Μια ενδιαφέρουσα διαπίστωση είναι ότι όλα τα κόμματα τονίζουν ότι φταίει... το ΠΑΣΟΚ! Η στάση αυτή εξυπηρετεί απόλυτα την κυβέρνηση Καραμανλή, όπως φαίνεται από την πλήρη υιοθέτηση αυτής της άποψης από τον κ. Ρουσόπουλο.

  • Υπάρχει σύμπτωση απόψεων μεταξύ ΚΚΕ και ΛΑΟΣ για την κατάργηση του επαγγελματικού αθλητισμού. Γι' αυτό και υπάρχει δημοσκοπική μετακίνηση ψηφοφόρων μεταξύ των δύο κομμάτων: στα άκρα το χρώμα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τον απλό ψηφοφόρο. Αν βέβαια σκεφτούμε ότι προτείνεται η αποχώρηση Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ κλπ, αναμενόμενη η στάση.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά του "αθώου λαού" που "σοκάρεται" ως πατέρας που μαθαίνει ότι το τέκνο του ξεστράτισε, αφού έχει εξαπατηθεί εξίσου από τα "δύο μεγάλα κόμματα". Το τσουβάλιασμα δεν σταματά ποτέ και για κανένα θέμα...

  • Η Νέα Δημοκρατία, βασιζόμενη και στην φρασεολογία των "μικρών" κομμάτων, ακολουθεί την αγαπημένη της συνταγή που ως τώρα της έβγαινε: το ΠΑΣΟΚ φταίει.

  • Το ΠΑΣΟΚ προτείνει: πρέπει να υπάρχει και να τηρείται αυστηρότατο πλαίσιο διαρκών ελέγχων στον επαγγελματικό αθλητισμό. Τονίζει ότι ο επαγγελματικός αθλητισμός δεν είναι απαραίτητο να συνδυάζεται με ντόπινγκ. Φυσικά απαιτεί να ερευνηθεί η υπόθεση για να βρεθεί ποιος πραγματικά φταίει.
*****
Τα συμπεράσματα δικά σας.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαχρονικές οι ευθύνες. Ντοπαρισμένοι αθλητές της άρσης βαρών βρίσκονται συνέχεια, καταγγελίες γίνονται (δείτε εδώ), αλλά πάντα κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι, γιατί προέχουν οι "εθνικές" επιτυχίες και τα χρυσά μετάλλια.

Ανώνυμος είπε...

αχ, βρε παιδιά..
έχετε δίκαιο..
Η Ν.Δ. συνέχισε και εκσυγχρόνισε και άλλο τον εκσυγχονισμό.
Έκανε την φάμπρικα να δουλεύει καλύτερα για τους λίγους.
Μη μου πεις όμως ότι η ΟλυμπιοΫστερία ήταν άσχετη με το ΠΑΣΟΚ;

Εγώ σου λέω, υπάρχει φως.
με Άρδην ανατροπές όμως!

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@γουρούνι: εσύ λες ότι υπάρχει φως. ΟΛΟΙ οι άλλοι λένε ότι είναι μόνοι τους το φως το αληθινό.
***
Ποιος ήταν και είναι αμέτοχος στην υστερία; Ποιος δεν θέλει να κάτσει ξανά κάτω από την μπάρα; Ποιος δεν ήξερε κατά βάθος ότι ο καρπός ήταν παράνομος;

Τώρα που όλα αποκαλύπτονται -αναμενόμενο- ποιος φταίει; Ο κακός εκσυγχρονιστής που μας έκανε να χαιρόμαστε... Ποιος έχει δίκιο; ο *άλλος*.

Ποιος είχε το θάρρος να πει αυτές τις *αλήθειες* όταν τα σήκωνε ο Δήμας; Κανείς! Όλοι στέλνανε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στην Βαρκελώνη, όλοι τρέχανε στο Παναθηναϊκό στάδιο να "γκρεμίσουν τα τείχη".

Ο εκσυγχρονισμός φταίει που μας έδωσε να γευτούμε αυτό που θέλαμε; Το ΠΑΣΟΚ φταίει; Μήπως φταίει η ιστορία μας και όσοι μας πείσανε από το 1829 μέχρι σήμερα ότι είμαστε *μικροί*, με αποτέλεσμα να μας μαγεύει το "μεγάλο, το ωραίο, το αληθινό";
***
Ξέχασα: το ΠΑΣΟΚ βέβαια φταίει... και για τον ντόπινγκ, και για τις φωτιές του Αυγούστου, και για τα σκάνδαλα, και για τα διόδια... Για όλα! Μα γίνονται Άρδην ανατροπές με εμάς τους ΠΑΣΟΚους;

Ανώνυμος είπε...

ε, ρε γιώργο, μη το παίρνετε προσωπικά...
σε όλα όσα λες έχεις δίκαιο και για τον λαό.
Αλλά, η ολυμπιακή υστερία που κόστισε στο λαό, πολύπλευρα και όχι μόνο στην ντόπα, έχει σχέση με μια αντίληψη και συγκεκριμένα συμφέροντα. Αυτή την αντίληψη συνεχίζει με μεγαλύτερη πιστότητα η νέα δημοκρατία.
Όλοι, όσοι ξεφεύγουν από αυτή την αντίληψη χωράνε στις ανατροπές...

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Συγνώμη που στο προηγούμενο σχόλιο σε αποκάλεσα γουρούνι, αλήθεια ήταν λάθος. Μάλλον υποσυνείδητα οι όροι καπιταλισμός και κουμούνι με οδηγούν στο 1984;)

Σύμφωνοι, αλλά γνωμη μου είναι ότι η ανατροπή έχει στάδια. Πχ πως να ανατρέψεις τον ντοπαρισμένο επαγγελματικό αθλητισμό σε μια χώρα που δεν έχει δει ποτέ μετάλλιο και παράλληλα ψάχνει απεγνωσμένα για ήρωες;

Η ωριμότητα περνάει από τον κορεσμό, που δεν είναι ανέξοδος. Μετά τον κορεσμό, έρχεται η ώρα της αλήθειας. Όχι του χαϊδέματος.

Ανώνυμος είπε...

συγγνωμη ρε γιωργο αλλα θα τρελαθουμε?Δηλαδη δεν φταίει το ΠΑΣΟΚ για το ντοπινγκ? Ποιος "εκπαιδευσε" εκμαυλιζοντας το λαό ? το 1982 πίαστηκε η Βερουλη ντοπέ. Ξεκαθαρίσε το τοπιο μετα? "Μπηκε το μαχαίρι στο κόκκαλο?" "Εσπασε το απόστημα?" ΟΧΙ. το 1988 πιάστηκε ο Τσιγκοφ ντοπέ.τι έγινε τότε? θυμάσαι? Αλλαξε εν μια νυκτι ο νόμος για να παει ο Αντρεας στο κιλελερ... δεν "νομιμοποιήθηκε" τοτε το ντοπινγκ στη συνείδηση του λαου? ποιο εινιαι το καθηκον των ηγετών. Να εκπαιδευουν τον λαο και όχι να εξυψωνουν τα ταπεινότερα ένστικτα του, να ταιζουν τις συλλογικες αυταπάτες του προκειμένου να διατηρούνται στην εξουσία, όπως συστηματικα έκανε το ΠΑΣΟΚ. το 1910 ο Ελ. Βενιζελος σε συγκεντρωση στο Συνταγμα και ενω το πληθος κραυγαζε υπερ της Συντακτικης Συνέλευσης αντιφώνησε Αναθεωρητικη... Ο Αντρέας αντιθετα στο αντιστοιχως αλλαλαζον πληθος το 1987 δήλωσε " τσοβολα δωστα όλα" Οσο για τον εκσυγχρονισμό γνωστές οι πομπές του. αυτα τα ολιγα για ότι φταiει ο λαος.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

yannsiad είπε: "ποιο εινιαι το καθηκον των ηγετών. Να εκπαιδευουν τον λαο και όχι να εξυψωνουν τα ταπεινότερα ένστικτα του, να ταιζουν τις συλλογικες αυταπάτες του προκειμένου να διατηρούνται στην εξουσία..."

Τσίπρας είπε: "Οι περισσότεροι που ασχολούνται με τον αθλητισμό γνώριζαν από πολλά χρόνια ότι υπάρχει ζήτημα ντόπινγκ. Όμως η ελληνική κοινωνία δεν το γνώριζε, παραμυθιαζόταν και σήμερα βρίσκεται σχεδόν σοκαρισμένη".

Όχι σε μένα κατηγορίες για εκμαυλισμό, στον Τσίπρα που εξυψώνει τα ταπεινότερα ένστικτα του, ταΐζει τις συλλογικες αυταπάτες και άλλα κακά πράματα.

Όπως το πας, και για τα αναβολικά της Ανατολικής Γερμανίας -την οποία αν και εν σε ξέρω μάλλον συμπαθείς- το ΠΑΣΟΚ πάλι φταίει.

Σίγουρα πάντως στο μυαλό σου δεν φταίει η ΝΔ ποτέ και για τίποτα. Ούτε λαϊκίζει η αθώα αριστερά.

Σε ζηλεύω: είσαι πολύ σίγουρος για τους εχθρούς σου αλλά και οα τους φίλους σου.

ΥΓ: ο Ανδρέας το 1996 όταν τελείωσε την κατάσπτυστη συνεργασία του ΣΥΝ με τη ΝΔ είπε: "δεν είμαστε μάγοι". ΔΕΝ χάιδεψε αυτιά. Ο Τσίπρας χαϊδεύει αυτιά, όχι ο Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

1) με ξέρεις (αν κοιταξεις καλυτερα το nickname θα καταλαβεις ποιος ειμαι
2) χεστηκα για τον Τσιπρα και το συγκεκριμενο που ειπε ειναι εξοχως λαικίζον και πολιτικάντικο
3) ξεκολλα δεν σε κατηγόρησα για εκμαυλισμό (επειδή με ξέρεις και πολυ καλά μαλιστα θα πρόσθετα: ακόμα)
4)το σύστημα αθλητισμού της Αν. Γερμανίας είναι κατάπτυστο και δεν το συμπαθώ. Το ΠΑΣΟΚ εντούτοις απ ότι φαίνεται το ακολούθησε
5)η αριστερα δεν είναι αθώα λαικίζει και γι αυτό παει κατά διαόλου
6) για τη ΝΔ ισχύει ότι και για το ΠΑΣΟΚ
7) Ο Παπανδρέου χαιδεψε και χαιδεύει αυτιά.Χέστηκα για τον Τσιπρα
8) Μ αρέσει το blog σου, ειδικά στα τοπικά θέματα
9) για να σε βοηθήσω περισσότερο (να καταλάβεις ποίος είμαι θα σου πω οτι αυτό με τον Ταρκοβσκι και την αγελάδα δεν το ξέρω. θα το κοιτάξω και θα σου απαντήσω

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

yannisad: Σε είχα καταλάβει αλλά είπα να σιγουρευτώ! Γι' αυτό σου βγήκα επιθετικά.

Polychronis Konstantinos είπε...

Όλοι όμως τελικά ξέρουν πως δεν φταίει το ΠΑΣΟΚ.

ΦΤΑΙΕΙ Ο ΟΤΕ