27/5/10

Όλοι αυτοί θα κυκλοφορούν ελεύθεροι και πλούσιοι;

Καλώς συστήνονται οι εξεταστικές επιτροπές. Στην περίπτωση του Βατοπεδίου η Μαντέλη κελάιδησε και μάθαμε ποιοι κινούσαν τα νήματα και πόσο κοντά ήταν στον Καραμανλή: Ρουσόπουλος, Αγγέλου, Μπασιάκος και Κοντός. Αποδίδουν και πρέπει να συστήνονται, αφού τελικά η αλήθεια βρίσκει τον δρόμο της.

Στην περίπτωση της Ζίμενς μάθαμε ότι ο ανεκδιήγητος Μαντέλης, κατά τη διάρκεια υπουργικής του θητείας, λαδωνόταν κανονικότατα. Το είπε μόνος του, με φοβερό θράσος και με πολύ άνεση.

Το κακό της ιστορίας είναι ότι και που βγαίνει η αλήθεια στη φόρα, δεν τιμωρείται κανείς. Ο Μαντέλης πήγε κύριος στην εξεταστική, παραδέχτηκε ότι τα έπαιρνε και, σηκώθηκε και έφυγε. Οι Βατοπεδινοί κύριοι και αυτοί, πάνε να βγάλουν ε την μάρτυρα τρελή και ψεύτρα.

Τα ίδια και ο Παυλίδης: έκανε τις άγονες γραμμές γόνιμες για τον κολλητό του εφοπλιστή και γεια σας.

Όλοι οι παραπάνω, για τους οποίους υπάρχει βεβαιότητα ότι λαδώνονταν με μαύρο χρήμα, την γλιτώνουν γιατί το έγκλημα έχει παραγραφεί. Είναι αντιμέτωποι με την κοινωνική χλεύη βέβαια, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Μα είμαστε σοβαροί; Μα τι μπορεί να έχει παραγραφεί; Παραγράφονται οι φορολογικές παραβάσεις; Παραγράφεται η απόκρυψη εισοδήματος; Παραγράφεται το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος; Η εξεταστική πρέπει να ζητήσει την εμπλοκή του ΣΔΟΕ στην υπόθεση. Οι φορολογικές παραβάσεις δεν παραγράφονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: