5/2/15

Δεν φταίει ο Τσίπρας που τραβάει το σχοινί...

Μεταξύ μας, ο Τσίπρας έχει ψηφιστεί για να κάνει αυτό που κάνει. Σαφής λαϊκή εντολή για ρήξη μέχρι τέλους. Έλεγε από ΠΡΙΝ τι θα κάνει και ήξερε τι τον περιμένει. Ως εδώ, είναι απόλυτα συνεπής όσο και αν δεν το περίμενε ο κόσμος.

Το θέμα είναι γιατί η κοινή γνώμη έφτασε να πιστεύει ότι αρκεί ένας τσαμπουκάς για να λυθεί το μνημόνιο. Η απάντηση είναι απλή: Σαμαράς.



Ο Σαμαράς έλεγε και διέδιδε όλες τις μπαρούφες για προδότες και Γουδιά. Μαζί με τον Καμμένο (όσο ήταν ακόμα στη ΝΔ) διέδιδε γελοία ψεύδη για CDS, αυτός έλεγε "καλή λευθεριά" όταν έγινε το PSI (που κούρεψε σχεδόν 70 δισ. ευρώ από το χρέος) τον Οκτώβριο του 2011, αυτός και μόνο αυτός. Ο Τσίπρας τότε ήταν μια ισχνή μειοψηφία, δεν μπορούσε να επιβάλλει κάτι στην κοινή γνώμη.

Ο Σαμαράς δεν δέχτηκε καν να συναντήσει τον Πρωθυπουργό της χώρας, ο Σαμαράς στα Ζάππεια έλεγε ότι το έλλειμμα μηδενίζεται σε ένα χρόνο. Αυτά ενώ ΗΞΕΡΕ τα δεδομένα! Τον Τσίπρα τότε ακόμα δεν τον άκουγε κανείς ούτε τον κάλεσε κανένας στο Μαξίμου.

Ο Σαμαράς δηλητηρίασε την κοινή γνώμη και να την έπεισε ότι υπάρχει και άλλος εύκολος δρόμος. Αυτό για να κυβερνήσει ένα δύο χρόνια νωρίτερα! Ο Τσίπρας τότε δεν είχε προοπτική εξουσίας. Ο Σαμαράς μόλις εκλέγεται τραβάει μια κωλοτούμπα προδίδοντας και τους ψηφοφόρους του που τον πίστεψαν! Γι αυτό είδαμε δεξιούς να ψηφίζουν αριστερά στις τελευταίες εκλογές. Ο Τσίπρας πιθανότατα τότε θα στήριζε αν επέμενε στο όχι ο Σαμαράς.

Αν ο Σαμαράς τότε έλεγε "και εγώ τα ίδια θα κάνω πάνω κάτω, ας το παζαρέψουμε από τώρα μεταξύ μας μπας και ξεμπερδέψουμε", σήμερα πιθανότατα δεν θα υπήρχε μνημόνιο όπως έγινε σε τόσες άλλες χώρες. Ο Τσίπρας τότε έλεγε όσα λέει και τώρα που εκλέχθηκε!

Ο Σαμαράς λοιπόν ευθύνεται που ο κόσμος θεωρεί ότι το θέμα είναι απλό και η χρεοκοπία κάτι ανώδυνο, όχι ο Τσίπρας.

Ο Σαμαράς δεν έκλεισε την διαπραγμάτευση επισπεύδοντας τις εκλογές και τώρα τρέχει ο Βαρουφάκης να βρει 8-10 δισ για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Γιατί αν ο Σαμαράς είχε πάρει τη δόση, ο Βαρουφάκης θα είχε μπροστά του 8-10 μήνες να παζαρέψει.

Τυχοδιώκτης, ανεύθυνος και αδίστακτος, έπαιξε την Ελλάδα σε μια ζαριά. Ας ελπίσουμε ότι η ζημιά δεν θα είναι μόνιμη και ολέθρια.



Εδώ η κατάπτυστη ανακοίνωση και το διάγγελμα για το PSI. Αυτά δεν τα είπε ο Τσιπρας, αλλά ο Σαμαράς... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: