9/12/07

Η αντιπολίτευση της λήθης στην Ναύπακτο

Πόσο εύκολα κάποιοι που ασχολούνται με τα κοινά λουφάζουν...

Το 2006 επί δημαρχίας Νταουσάνη ξεκινούσε στη Ναύπακτο το έργο της πεζοδρόμησης της παραλίας Γριμπόβου. Η μελέτη προέβλεπε να γίνουν ξύλινες πλατφόρμες για τα τραπεζοκαθίσματα, κυβόλιθος σε πλάτος 6 μέτρων για τα οχήματα και πλακόστρωτος πεζόδρομος πλάτους 4 μέτρων για τους πεζούς. Σήμερα υπάρχει χώρος μόνο για τραπεζοκαθίσματα και αυτοκίνητα.

Με το που μαθεύτηκε:
  • Αρχιτέκτονας μηχανικός από το εξωτερικό (που φυσικά μετά τάχθηκε στο πλάι υποψηφίου δημάρχου που τελικά δεν κατέβηκε) έγραφε στην τοπικό τύπο ότι η λύση των τριών υλικών (κυβόλιθος, ξύλο, πλάκες) είναι λάθος, μιας και η νέα τάση είναι η δημιουργία ενιαίων χώρων με ένα υλικό (και πως θα γίνει ο διαχωρισμός των τριών χρήσεων μεγάλε αρχιτέκτονα;).
  • Εστιάτορες της περιοχής ούρλιαζαν ότι θα χάσουν την σεζόν λόγω των έργων (η αποθέωση της αδράνειας-τίποτα να μην αλλάξει ποτέ!), ότι θα καταστραφούν οικονομικά επειδή οι πελάτες τους δεν θα μπορούν να παρκάρουν (δεν βλέπουν τι έγινε με την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας) κλπ κλπ. Ο ένας εστιάτορας ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
  • Αντιπολιτευόμενος δημοτικός σύμβουλος έλεγε ότι η επιλογή του ξύλου είναι λάθος λόγω ευαισθησίας στο αλατόνερο. Καλά, δεν ήξερε, δεν ρώτησε. Δεν είδε ότι σε καινούργιο πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης επιλέχθηκε ξύλο για την εξωτερική διαμόρφωση;
  • Νεοσύστατη δημοτική παράταξη ορμώμενη από τα αριστερά, φώναζε ότι πρέπει να κλείσει όλος ο δρόμος για τα οχήματα, επομένως το έργο δεν έχει αξία. Προσπαθούσε δηλαδή αφενός να απαξιώσει το έργο και αφετέρου να αυξήσει η διαμάχη της δημοτικής αρχής με τους μαγαζάτορες. Συνδικαλιστικά κόλπα δηλαδή.

Τελικά το έργο άρχισε και υλοποιείται από τον επόμενο δήμαρχο, στα τέλη του 2007. ΤΟ απίστευτο είναι ότι όλοι οι παραπάνω δεν είπανε τίποτα. Τα ξέχασαν όλα αυτά τα αρνητικά. Δεν ακούστηκε ούτε ψίθυρος Επομένως, δεν τους ένοιαζε το έργο, οι εκλογές τους νοιάζανε.

Απλά και κοφτά: Στην πόλη αυτή αντιπολιτευόμαστε την πόλη, όχι την δημοτική αρχή. Είναι να ντρέπεσαι λίγο, δεν είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: