24/12/07

Κι΄ όμως, στη Ναύπακτο ξεχνάνε...

Από το site της Κίνησης Πολιτών Ναυπάκτου η φωτό, με ημερομηνία 11/1/2007 και τίτλο "Δεν ξεχνάμε να στολίζουμε".

Σχετίζεται με το happening της παράταξης που κατέληξε στον χριστουγεννιάτικο στολισμό του μοναδικού υποσταθμού της ΔΕΗ που δεν υπογειοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου της ανάπλασης των δρόμων και της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων στο κέντρο της Ναυπάκτου.

http://www.giathnafpakto.gr/full_news.php?newsid=10

Για το 2008, τα στολίδια μάλλον ξεχάστηκαν στα πατάρια της Κίνησης Πολιτών. Λέτε να δούμε πάλι τα στολίδια της διεκδίκησης το εκλογικό 2010;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το αστείο ξέρεις ποιο είναι; Αν το έκαναν και φέτος θα τους έλεγες γραφικούς. Μερικά πράγματα χάνουν την αξία τους αν τα επαναλαμβάνεις. Βέβαια, στο τελευταίο Δ.Σ. ο Κ.Καρακώστας έκανε μια αναφορά στο θέμα κατά την διάρκεια της συζήτησης του Τεχνικού προγράμματος.

Πάντως, αν κρίνουμε μια φορά την Δημοτική αρχή, έχουμε χρέος να κρίνουμε δυο φορές την Δημοτική αντιπολίτευση. Άρα θα συμφωνήσω μαζί σου. Η Κίνηση Πολιτών δεν είναι τόσο δυναμική, όσο ήταν παλιότερα.

Βέβαια, το λέω αυτό επειδή θέλω να τους ξαναδώ δυναμικούς και αγωνιστικούς, και όχι γιατί δεν είναι ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Η κριτική πρέπει να είναι εργαλείο αφύπνισης και όχι απόρροια εμπάθειας.

Μην μπεις στην διαδικασία να απαντήσεις. Λίγο-πολύ ξέρω τι θα πεις. Άλλωστε, δεν έχουν αξία οι διαδικτυακές αψιμαχίες...

Καλές γιορτές! Και του χρόνου απεξαρτημένος!

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Δεν έχω καμία όρεξη για διαδικτυακές ή άλλες αψιμαχίες. Το flaming δεν είναι αποδοτικό γενικά.

Το θέμα δεν είναι αν κάποιος δηλώνει ΠΑΣΟΚ ή κάτι άλλο. Άλλωστε το κομματικό χρίσμα στις δημοτικές διαδικασίες έχει δείξει ότι έχει αμφίβολα αποτελέσματα, ειδικά στη Ναύπακτο. Δες τους συνδυασμούς όλων των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ για να καταλάβεις τι εννοώ.

Διαφωνώ όμως ότι η "διεκδίκηση", ο "αγώνας", είναι ο τρόπος να διαχειριστείς ένα Δήμο. Γνώμη μου είναι ότι σε ένα Δήμο απαιτείται αφενός η υλοποίηση του ΓΠΣ και αφετέρου η διαχείριση της καθημερινότητας με οργανομένο τρόπο. Δεν είναι σωματείο ο Δήμος, είναι μηχανισμός διοίκησης και μάλιστα σε ένα αρκετά χαμηλό επίπεδο. Επίσης διαφωνώ με τη λογική που λέει ότι ο Δήμος θέλει"όραμα". Καλώς ή κακώς, δεν είναι αυτός ο ρόλος των ΟΤΑ όπως διατυπώνεται στο σύστημα διοίκησης της Ελλάδας.

Αυτό που χρειάζεται ένας Δήμος είναι σχεδιασμός μέσω μελετών, χρηματοδότηση των δράσεων μέσω μηχανισμών εξεύρεσης πόρων και, αύξηση των μόνιμων πόρων του ώστε να μπορεί χωρίς πρόβλημα να χρηματοδοτεί τη λειτουργία του.

Εκεί λοιπόν είναι το θέμα που θίγω με το post. Δεν θεωρώ ότι ο Κ. Καρακώστας είναι ασυνεπής. Θεωρώ όμως ότι χρησιμοποιεί την "διεκδίκηση" στο πεδίο των ΟΤΑ ως μέσο να αποκτήσει "ταυτότητα". Όπως εξήγησα, αυτό πιστεύω ότι δεν ταιριάζει στη φύση των ΟΤΑ. Όταν λοιπόν χρησιμοποιείς μέσα που δεν ταιριάζουν, είναι πολύ εύκολο να κινηθείς αποσπασματικά και χωρίς συνέχεια.

Καλές γιορτές και το χρόνου να τα λέμε από κοντά! Πειράζει πολύ που μπήκα στον κόπο να απαντήσω;

Ανώνυμος είπε...

Να πω την αλήθεια, αν ήξερα ότι θα απαντούσες έτσι, θα σε προέτρεπα να απαντήσεις. Δεν συμφωνώ με αυτά που είπες, αλλά δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι ότι το συζητάμε.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Όντως, αυτό έχει σημασία, από τη ζύμωση προκύπτουν οι λύσεις. Αν θς στείλε mail να τα πούμε και από κοντά με καφέ.