12/6/08

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο πρώην Πρόεδρος!

"...Αντιλαμβάνομαι... ότι έχεις τελικά αποφασίσει να κινείσαι έξω από το πλαίσιο των αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ και να λειτουργείς αυτόνομα και ανεξάρτητα. Μπορώ να το κατανοήσω αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ... Με την απόφασή σου, που επιβεβαιώνουν οι πράξεις σου, δεν μπορεί να προσμετράσαι και να συγκαταλέγεσαι στη συντεταγμένη δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Σεβόμενος την ιστορία, την προσφορά σου και την κοινή μας πορεία δεν θα κινήσω την τυπική διαδικασία προς τον Πρόεδρο της Βουλής, όπως θα όφειλα να κάνω για οποιοδήποτε άλλο στέλεχος".

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη, που αποκαλύπτει το μέγεθος της ενόχλησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Δεν δίστασε να τιμωρήσει τον πρώην Πρόεδρο, ενώ δεν είχε δείξει παρόμοια πυγμή με άλλα στελέχη όπως τον Β. Βενιζέλο, τον Χ. Βερελή, τον Ν. Μπίστη κλπ.

Ο Παπανδρέου απέδειξε -ξανά- ότι δεν καταλαβαίνει από τυπικότητες όταν ξεπεραστούν τα όρια και ότι είναι ηγέτης. Ηγέτης νέας κοπής όμως, που απεχθάνεται το ηγεμονικό στυλ και τις φανφάρες, από αυτούς που είναι της σχολής του "μανατμέντ από τα πίσω". Κάτι που συχνά εκλαμβάνεται ως αδυναμία και όχι ως σεμνότητα, δυστυχώς.

Σίγουρα θα ακολουθήσουν εξελίξεις, σίγουρα η κόντρα αυτή θα περάσει στη βάση του ΠΑΣΟΚ, σίγουρα θα πάρει θέση ο Κουλούρης και, σίγουρα κάποιοι χάρηκαν ενώ άλλοι στενοχωρήθηκαν.

Μια ακόμη σημαντικότατη σελίδα λοιπόν στην πολυκύμαντη πορεία του ΠΑΣΟΚ.

Μένει να δούμε αν θα έχει θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο η κίνηση, τι θα γράψει το ΒΗΜΑ και τι θα πει ο Πρετεντέρης, τι θα κάνει η ομάδα των εκσυγχρονιστών, πως θα αντιδράσει ο πρώην Πρόεδρος και αν εντέλει θα δικαιώσει τον τίτλο του "Μητσοτάκη του ΠΑΣΟΚ".

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεχε Γιωργάκη μην σκίσεις το καλσόν σου!

Ανώνυμος είπε...

Για τον πρόεδρο εννοώ...μην παρεξηγηθούμε!

Ανώνυμος είπε...

Proedre den mas kaneis...

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Οφείλετε όμως αγαπητοί Ανώνυμοι να παραδεχτείτε ότι μάλλον έσκισε αυτούς που προσπαθούν εδώ και χρόνια να τον σκίσουν...

Ανώνυμος είπε...

Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι λυπηρό σύντροφοι να εκφράζονται με ορολογία πεζοδρομίου. Αγαπητέ ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου οφείλει να τιμήσει το όνομα του Ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου. Εάν νομίζεις ότι "έσκισε" κάποιους που προσπαθούσαν να τον "σκίσουν" δυστυχώς είσαι πολύ μικρόψυχος. Σεβαστείτε την ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι παιδική χαρά για Άτομα με Ειδικές Ανικανότητες. ΈΛΕΟΣ

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Ανώνυμε, ενδιαφέρον το τελευταίο σου σχόλιο.

Όσο αφορά την τιμή που πρέπει ο ΓΑΠ να αποδώσει στον πατέρα του, θεωρώ ότι το έπραξε με τη στάση του στο Συνέδριο του 1996. "Πατέρα, τά' μαθες τα νέα;... Γι' αυτό λοιπόν στηρίζω τον Κώστα Σημίτη για πρόεδρο του Κινήματος...". Γρήγορα ξεχνάμε σε αυτή τη χώρα, μικροί και μεγάλοι.

Το "έσκισε" είναι πάνω κάτω η ερμηνεία που έδωσε ο Γ. Πρετεντέρης πριν λίγο στις ειδήσεις του MEGA, γι' αυτό και χρησιμοποιήσα τον όρο. Θεώρησα ότι παρακολουθείς την επικαιρότητα αυτές τις κρίσιμες ώρες, συγνώμη για την πιθανά λανθασμένη υπόθεση.

Μια απορία: όποιος μιλά με υπονοούμενα για καλσόν και ειδικές ανικανότητες τι είναι; Μεγαλόψυχος; Προοδευτικός; ΠΑΣΟΚ; Proedrikos;

Ειλικρινής και θαρραλέος σίγουρα δεν είναι, αφού κρύβεται πίσω από την πολυπρόσωπη ανωνυμία για να πετροβολήσει με χαρακτηρισμούς και όχι με επιχειρήματα.

Να δεχτώ ότι η μικρή κοινωνία της Ναυπάκτου δεν επιτρέπει εύκολα σε κάποιον να πει τη γνώμη του επώνυμα, όσο σίγουρος να είναι για αυτή. Από αυτή την άποψη τα blogs συμβάλλουν στον πολιτικό διάλογο, αφού επιτρέπουν σε όλους να διατυπώσουν τη γνώμη τους ανώνυμα, χωρίς την ανάληψη του σχετικού κόστους.

Καλωσόρισες λοιπόν!