23/3/10

Εγκύκλιος Ξυνίδη για δημοτικές

Στις 22 Μαρτίου ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε εγκύκλιο για τη στάση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς τις Δημοτικές Εκλογές. Οι επισημάνσεις δικές μου.
"Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται φαινόμενα δημιουργίας προκατασκευασμένων δήθεν "αυθόρμητων" αυτοδιοικητικών "πρωτοβουλιών" που σαν στόχο, παρά το περιτύλιγμα, έχουν τη δημιουργία προκριμάτων ή ακόμη και τετελεσμένων με φόντο τις εκλογές για την αυτοδιο΄κηση τον ερχόμενο φθινόπωρο.

Οι πρωταγωνιστές τέτοιων φαινομένων δεν αποκτούν πλεονεκτήματα. Ενδεχομένως θέτουν το ενδιαφέρον τους για την έκφραση υποστήριξής τους από το Κίνημα σε δυσμενέστερη θέση.

Για τους παραπάνω λόγους τα μέλη του Κινήματος και ιδίως τα μέλη των οργάνων του έχουν την απόλυτη υποχρέωση όχι μόνο να απέχουν από τέτοιες κινήσεις αλλά και να τις αποτρέπουν. Οι σχετικές διαδικασίες με τις οποίες θα αποφασιστεί η υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ σε αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς και υποψηφίους δημάρχους θα ανακοινωθούν μετά την ψήφιση του νέου νόμου και θα γίνει με συντεταγμένες και καταστατικές διαδικασίες".
Έτσι εξηγείται και η σχετική ηρεμία!

Η εγκύκλιος χρησιμοποιεί σκληρές λέξεις που δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών. Όποιος βιαστεί να υποστηρίξει Δήμαρχο μάλλον τον καίει σε αυτή τη φάση. Ο Ξυνίδης δείχνει ότι το πιστεύει αυτό που λέει, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι αρκετά ισχυρό ώστε να υλοποιήσει μια "σκληρή γραμμή" σε όσους θα ήθελαν να παρεκκλίνουν. Νέα μετά τον Καλλικράτη λοιπόν και μέχρι τότε τα κεφάλια μέσα, γιατί αλλιώς η ζημιά είναι μεγαλύτερη από το όφελος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: