6/3/10

Τσαμπουκά!

Διαβάζω από πολλούς ότι ο ΓΑΠ έπρεπε να είναι πιο τσαμπουκάς στη Γερμανία, ειδικά όταν απάντησε στο "ανθελληνικό" δημοσίευμα που έλεγε ότι αν θέλουμε να μειώσουμε το χρέος μας θα έπρεπε να πουλήσουμε και κανένα νησάκι.

Παρακολούθησα την σχετική απάντηση οπότε έχω γνώμη. Είδα τον γνωστό ήρεμο και μειλίχιο ΓΑΠ. Έναν άνθρωπο που απάντησε σοβαρά και ήρεμα, με πολύ ταπεινό και σοβαρό ύφος σε μια ηλίθια παραίνεση.

Κάποιοι θα θέλανε να δούνε έναν μαινόμενο Ελληνάρα που θα απαντούσε στους Γερμαναράδες λέγοντάς τους ότι όταν εμείς είχαμε χοληστερίνη αυτοί ακόμα τρώγανε βελανίδια, ότι αυτοί φταίνε για τα οικονομικά μας χάλια κλπ. Ευτυχώς δεν το έκανε. Ευτυχώς, γιατί μιλούσε σε Γερμανούς.

Μιλούσε στη Γερμανική κοινή γνώμη, μια κοινή γνώμη που μάλλον μας έχει σιχαθεί.

Ο ΓΑΠ μιλούσε σε αυτούς που πιστεύουν ότι τα 50 δισ. ευρώ που δώσανε στην Ελλάδα γίνανε πισίνες στις οποίες κάνουν μπουρμπουλήθρες διάφορες κατίνες.

Ο ΓΑΠ μιλούσε σε αυτούς που παίρνουν σύνταξη στα 67, παράγουν τα καλύτερα μεταλλικά εργαλεία στον κόσμο, έχουν δημιουργήσει μέσα σε 60 χρόνια τις καλύτερες δημόσιες υποδομές στον κόσμο και, ζούνε φτιάχνοντας πολύ καλά αυτοκίνητα τα οποία πουλάνε σε όλο τον κόσμο.

Μιλούσε σε αυτούς που έχουν ταυτίσει την Ελλάδα με το ψέμα και την αρπαχτή. Πιστεύετε ότι μας παίρνει να πουλήσουμε τσαμπουκά σε αυτή την κοινή γνώμη; Ίσως η ταπεινότητα και η ευγένεια τους κάνει να μας ακούσουν λίγο πιο προσεκτικά.

Μιλούσε σε αυτούς που πληρώνουν φόρους, δεν πατάνε ζώα με το αυτοκίνητό τους στο δρόμο, δεν αδειάζουν το τασάκι της μπέμπας έξω από την πόρτα του γείτονα, δεν παρκάρουν στα πεζοδρόμια και στις θέσεις ΑΜΕΑ.

Τι είναι πιο πειστικό σε ένα τέτοιο περιβάλλον; Ο μειλίχιος ή ο τσαμπουκάς; Και δεν ρωτάω τους Ελληνάρες που πλακώνονται στο ξύλο για μια θέση πάρκινγκ και βρίζουν όποιον τους προσπεράσει στην Εθνική.


Εκτός και αν πιστεύουμε ότι μας παίρνει σε αυτή τη φάση να πουλήσουμε στη Γερμανική κοινή γνώμη τον τσαμπουκά που επιφυλάξαμε και σε εκείνο το παιδάκι από την Αυστραλία στη Μύκονο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: