22/4/10

Αυτοδιοικητικές εκλογές

Κάποιοι έντεχνα διαδίδουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα στις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Στηρίζουν αυτές τις φήμες στο γεγονός ότι η Ριγίλλης θα αποφύγει τη συγκεκριμένη διαδικασία. Παράλληλα διαδίδουν ότι ο Παπανδρέου θέλει να κάνει "άνοιγμα" προς την αριστερά και επομένως θα "προωθήσει" υποψηφιότητες από τον ευρύτερο προοδευτικό "χώρο".


Δυστυχώς γι' αυτούς όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πολύ διαφορετικά.


Ακολουθεί μια δήλωση που είχε κάνει ο Γραμμτέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης στις 20 Μαρτίου.
Μήνυμα προς όλους τους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ ότι το κόμμα θα στηρίξει όσες αυτοδιοικητικές δυνάμεις θα βοηθήσουν να προχωρήσει ο "Καλλικράτης" και θα απομονώσει εκείνες τις δυνάμεις που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην πορεία του, έστειλε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας Σωκράτης Ξυνίδης. «Θα πρέπει να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε εκείνες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις, τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους, οι οποίοι εγγυώνται τη λειτουργία του «Καλλικράτη» στην πράξη, προκειμένου να κερδίσουν τις δυνάμεις που, με την εκλογή τους, θα ακυρώσουν στην πράξη τον "Καλλικράτη, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυνίδης. http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6142

Τα παραπάνω προστείθενται στην εγκύκλιο που έχει ήδη εκδόσει το ΠΑΣΟΚ στην οποία αναφέρεται ότι οι πρωταγωνιστές "αυθόρμητων" αυτοδιοικητικών "πρωτοβουλιών" που σαν στόχοέχουν τη δημιουργία προκριμάτων ή ακόμη και τετελεσμένων δεν αποκτούν πλεονεκτήματα αλλά αντίθετα θέτουν το ενδιαφέρον τους για την έκφραση υποστήριξής τους από το Κίνημα σε δυσμενέστερη θέση.


Ο βουλευτής Β' Αθήνας Λ. Μίχος το κάνει ακόμα πιο λιανά για όποιον δεν "κατάλαβε": «θα κόψουμε τον κώλο στους αντάρτες» είπε στις 18/4 μιλώντας σε Δημάρχους. http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6378



Για το ΠΑΣΟΚ κρίνονται πολλά από την υλοποίηση της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης, οπότε δεν θέλει μπλεξίματα με δυνάμεις που η άποψή τους για τον Καλλικράτη καθορίζεται από το σε ποια τάση του ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν ή από την προσωπική τους στρατηγική.


Με τον πλέον επίσημο -καθώς και ανεπίσημο- τρόπο το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι θα προχωρήσει με στελέχη του που πιστεύουν στον Καλλικράτη.


Με τον ίδιο τρόπο επίσης ξεκαθαρίζει ότι θα προχωρήσει με όσους δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα και δεν έχουν "βιαστεί" να ξεκινήσουν τον προεκλογικό τους αγώνα. Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι προσωπικές στρατηγικές και "αντάρτικα" δεν θα είναι ανεκτά.


Ένας ένας ξεκαθαρίζουν οι όροι και τα κριτήρια με τα οποία το ΠΑΣΟΚ θα πάει στις εκλογές του φθινοπώρου. Μένει να καθοριστούν τα όρια του νέου Δήμου και ο μηχανισμός επιλογής του υποψηφίου Δημάρχου με βάση τα παραπάνω κριτήρια. Τα όρια του νέου Δήμου αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη εκτός απροόπτου. Ο μηχανισμός ορισμού του υποψηφίου δεν έχει καθοριστεί ακόμα, αλλά τα κριτήρια έχουν τεθεί.

Και έπεται συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: