21/4/10

Μια δήλωση με διπλή σημασία...

"Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε κρίση ελλείμματος και χρέους και δημιούργησε κρίση δανεισμού" είπε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Δήλωση-βόμβα, με δύο διαστάσεις.

Η Νέα Δημοκρατία με τη δήλωση αυτή παραδέχεται ότι δημιούργησε την κρίση στα δημοσιονομικά της χώρας με την αύξηση του χρέους. Δέχεται ότι το χρέος του 13,7% είναι πραγματικό και ότι είναι μέγεθος που προκαλεί κρίση. Δεν λέει όμως αλήθεια όταν λέει ότι το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε κρίση δανεισμού. Η αύξηση των spreads είναι αποτλέσμα της αναξιοπιστίας μας. Γι' αυτό φταίνε τα ψέμματα του Αλογοσκούφη όταν έστελνε ψεύτικα στοιχεία στην ΕΕ. Δεν μας δανειζουν γιατί είδαν ότι το έλλειμά μας είναι 13,7% και όχι 5% που έλεγε η κυβέρνηση Καραμανλή.

Το άλλο που φανερώνει η παραπάνω δήλωση είναι ότι η ρήξη του Σαμαρά με τον Καραμανλή είναι οριστική. Ο Σαμαράς είναι αποφασισμένος να φορτώσει όλα τα στραβά στον Καραμανλή ώστε σταδιακά να "καθαρίσει" τη Νέα Δημοκρατία από τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα. Γι' αυτό διαχωρίζει διαρκώς τη θέση του από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Κάνει όμως ένα ουσιαστικό λάθος στην προσπάθειά του αυτή: ανακυκλώνει τα πρόσωπα με τα οποία η Νέα Δημοκρατία έπεσε στην γκρεμό. Δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει καινούργια πρόσωπα να ασχοληθούν με τη Νέα Δημοκρατία. Έτσι αξιοποιεί το ίδιο δυναμικό που πλαισίωσε και τον Καραμανλή. Φυσικά "εξαφανίζει" τους πλέον προκλητικούς όπως ο Ρουσόπουλος, ο Βουλγαράκης και ο Παυλίδης. Γι' αυτό όμως είχε φροντίσει ήδη ο Καραμανλής αποκλείοντας πολλούς από τα ψηφοδέλτια του 2009. Κατά τα άλλα πορεύεται με Γκιουλέκα, Χαντζιδάκη, Παναγιωτόπουλο, Πιπιλή, Μαριέτα, Παυλόπουλο και λοιπούς που έχουν φθαρεί από την συμπόρευσή τους με τον Καραμανλή.

Μισές δουλειές δηλαδή. Όσο η Νέα Δημοκρατία αξιοποιεί τα ίδια πρόσωπα, ο Σαμαράς δεν θα καταφέρει να "ξεπλύνει" τη Νέα Δημοκρατία στη συνείδηση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: