27/4/10

Ούτε ευρώ από τον ΟΠΑΠ στις ΠΑΕ μέχρι νεωτέρας!

Δυστυχώς μέσα στην τούρλα του ΔΝΤ χάνονται στα "ψιλά" σημαντικές ειδήσεις. Μια από αυτές είναι και η διακοπή της χρηματοδότησης των ΠΑΕ από τον ΟΠΑΠ μέχρι να εξαφανιστεί η βία από τα γήπεδα.

Της Μεγάλη Δευτέρα ο γ.γ.Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής ανακοίνωσε την η διακοπή της χρηματοδότησης του ΟΠΑΠ προς τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά.

Κίνηση σκληρή και επώδυνη για τις ομάδες, που στις επαγγελματικές κατηγορίες κύριο στόχο έχουν το κέρδος. Κίνηση που απαιτεί θάρρος, αφού είναι γνωστό ότι οι τις ομάδες αυτές ακολουθούν τυφλά μεγάλες μάζες οπαδών που λειτουργούν με μόνο κριτήριο την συμπεριφορά της πολιτείας προς την ομάδα τους.

Κάτι παρόμοιο είχε κάνει και η Θάτσερ στην Αγγλία, όταν απέσυρε επ' αόριστον τις Βρετανικές ομάδες από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μέχρι να εξαλειφθεί το φαινόμενο της βίας από τα Αγγλικά γήπεδα. Αποτέλεσμα ήταν η ταχύτατη προσαρμογή των ομάδων και η δια παντός εξυγίανση της εξέδρας του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Πόσες φορές έχουμε δει την Ελληνική πολιτεία να κάνει ακριβώς το αντίθετο; Πρωταθλήματα να δίνονται γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος πέρι ντόπινγκ. Στραβά μάτια σε φαινόμενα βίας από παράγοντες ομάδων. Εξέδρες γεμάτες βεγγαλικά, καδρόνια, σίδερα και πέτρες και να μην τιμωρείται κανένας. Συμπλοκές ολόκληρων ορδών κουκουλοφόρων που φτάνουν μέχρι και σε φόνους αφού πρώτα έχουν διασχίσει την μισή Αθήνα πάνω σε μηχανάκια.

Μέχρι σήμερα το κακώς εννοούμενο πολιτικό κόστος ήταν ο λόγος για τον οποίο οι ΠΑΕ μένανε ατιμώρητες. Μια ολόκληρη περίοδος ασυδοσίας των ΠΑΕ τελείωσε. Αφού δεν μπορούν οι ίδιες να εξυγιάνουν τον εαυτό τους ήρθε η ώρα να μπουν στο περιθώριο και να μείνουν χωρίς τις παχυλές επιδοτήσεις του ΟΠΑΠ. Ας μείνουν χωρίς το ζεστό χρήμα για όσο καιρό η ΕΠΟ και η Superleague κρύβονται πίσω από την αυτοδιοίκηση που τους παραχωρεί η πολιτεία, μέχρι να τιμωρήσουν οι ίδιοι τις ομάδες που διασύρουν τον αθλητισμό, τις ομάδες στο όνομα των οποίων γίνονται καταστροφές ή και φόνοι.

Μια απλή κίνηση που θα πειθαναγκάσει τις ΠΑΕ να κάνουν το χρέος τους: να αποβάλλουν τους κάφρους από τον κοινόχρηστο χώρο που λέγεται γήπεδο. Καιρός ήταν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: