27/5/11

Δημοψήφισμα

Σήμερα αυτοκτόνησε το Ελληνικό πολιτικό σύστημα. Η αδυναμία των δύο κυρίαρχων πόλων να συμφωνήσουν σε δεδομένα πράγματα μια τόσο κρίσιμη φάση είναι ο μοναδικός λόγος.


Ο Σαμαράς έχασε την ευκαιρία που του έδωσε η Ιστορία. σε περίπτωση συναίνεσης το διεθνές κλίμα θα γύριζε υπέρ της χώρας μας. Θα βλέπαμε τα spread να πέφτουν ραγδαία και, τα δάνεια να συνεχίσουν να έρχονται. Τότε αυτός θα ήταν ο κερδισμένος, απλά πράγματα. Ωστόσο επέλεξε να συνεχίσει στην πεπατημένη της "κλασσικής" αντιπολίτευσης. Ως γνωστόν, μια φορά σου έρχονται τέτοιες ευκαιρίες. Παλιότερα την ίδια ευκαιρία είχε κλωτσήσει και ο Τσίπρας, άσχετο.


Και τώρα; Ο ΓΑΠ λέει ότι θα συνεχίσει μόνος του και θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις χωρίς εκλογές μέχρι το 2013. ΛΑΘΟΣ. Δεν πρέπει να κάνει αυτό.


Η μόνη λύση είναι το δημοψήφισμα. Το ερώτημα είναι απλό: εφαρμόζουμε όσα μας ζητάνε οι πιστωτές μας και μένουμε στην ευρωζώνη, ή κάνουμε του κεφαλιού μας και μένουμε υπερήφανοι και μόνοι. Και ό,τι αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός.


Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλη αυτή η ιστορία έχει καταλήξει να αποτελεί ευθύνη ενός και μόνο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι όσοι εύκολα δηλώνουν κατά δεν καλούνται να αναλάβουν και τις αντίστοιχες ευθύνες τους. Δεν μπορώ να καταλάβω πολλά, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.


Με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα. Ας αποφασίσουμε λοιπόν ΕΠΙΣΗΜΑ τι θέλουμε, και ό,τι μας βρήκε μας βρήκε. Έτσι και αλλιώς η αναξιοπιστία που εκπέμπει αυτή η χώρα είναι τόσο μεγάλη που κανένας δεν θα μας πάρει στα σοβαρά. Έτσι και αλλιώς στον γκρεμό πάμε, οπότε ας μοιραστούν την ευθύνη αυτοί που τους ανήκει.


Δημοψήφισμα λοιπόν, ο μόνος δρόμος. Αν είμαστε ανώριμοι και αποφασίσουμε λάθος, ας καταποντιστούμε. Έτσι και αλλιώς κατά κει πάμε με τα μυαλά που κουβαλάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: