6/10/08

Ο Καραμανλής ψάχνει την κρίση που θα τον πάει σε εκλογές

Πρόσφατα είδαμε τον Καραμανλή να συγκαλεί ένα από τα ελάχιστα υπουργικά του Συμβούλια.

Τον είδαμε να μιλάει στο κομματικό του ακροατήριο. Και ακούσαμε κάτι για απειλές, δυνάμεις που θέλουν να τον ανατρέψουν και τέτοια... άσχετα.

Μου θύμισε τότε που ο ανίκανος Πολύδωρας κατάφερε να κάψει τη μισή Ελλάδα και τα παράθυρα είχαν λεζάντες που γράφανε " η Ελλάδα δέχεται επίθεση".

Ο Καραμανλής εφευρίσκει τον αόρατο εχθρό για ένα απλό λόγο: ξέρει ότι όσο πιο σύντομα γίνουν εκλογές τόσο πιο μικρή θα είναι η ήττα του. Επιπλέον, αν καταφέρει να πείσει ξανά τους πολίτες ότι προσπαθούν να τον φάνε οι Αμερικάνοι, οι Τούρκοι, οι νταβαντήδες και ποιος ξέρει ποιος άλλος, πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. Γι' αυτό και αυτή η φρασεολογία, γι' αυτό και η τσαμουκαλίδικη στάση προς τους αντάρτες.

Ο Καραμανλής προσπαθεί να εφεύρει την κρίση που μπορεί να τον οδηγήσει άμεσα σε εκλογές σε καθεστώς πανικού. Προσπαθεί να κάνει εκλογές με διακύβευμα τον πανικό και τον φόβο, κρατώντας μακριά την εκλογική αντιπαράθεση από την οικονομία, την υγεία, την παιδεία.

Προσπαθεί εν τέλει να πάει σε απολίτικες εκλογές. Γι' αυτό και ο Στυλιανίδης πέταξε το τάχα μου αφελές "Καραμανλής ή χάος". Η "κρίση" προετοιμάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: