27/10/08

Δελτίο Τύπου ολομέλειας ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που έστειλε η ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου. Σε επόμενο post εξηγώ γιατί το δημοσιεύω εδώ.


Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου πραγματοποίησε ολομέλεια στο ξενοδοχείο Lepanto. Παρόντες ήταν και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Θάνος Μωραΐτης, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κώστας Καλιαμπάκος, ο πολιτευτής κ. Αντωνόπουλος καθώς και Γραμματείς άλλων Οργανώσεων. «Η ολομέλειάς μας ήταν μαζική καθώς συμμετείχαν περίπου 130 άτομα» δήλωσε ο γραμματέας της Οργάνωσης Γιώργος Ασημακόπουλος. «Η αυξημένη αυτή συμμετοχή οφείλεται αφενός στο γενικό πολιτικό κλίμα αλλά και στην κινητοποίηση που κάναμε, αφού για πρώτη φορά χρησιμοποιήσαμε σύστημα μαζική αποστολής μηνυμάτων προς τα μέλη της Οργάνωσης» συνέχισε. Στη συνέχεια ανέλυσε το περιεχόμενο της συζήτησης, που στράφηκε γύρω από την κυβερνητική πρόταση του ΠΑΣΟΚ αλλά και από το θέμα της Πολεοδομίας. Για την κυβερνητική πρόταση του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Ασημακόπουλος είπε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση. Σχέδιο που προβλέπει την ενίσχυση του εισοδήματος, την ανόρθωση του κοινωνικού κράτους, μια νέα αναπτυξιακή προοπτική και μια νέα σχέση πολίτη - κράτους. Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για αλλαγή της φορολόγησης υπέρ των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, για την μείωση της ακρίβειας αρχίζοντας από τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και, την ανακούφιση των νοικοκυριών από την υπερχρέωση». Όταν ρωτήθηκε για το πώς το ΠΑΣΟΚ θα βρει πόρους για αυτά που προτείνει απάντησε: «Χρήματα υπάρχουν! Τα δικά μας μέτρα κοστίζουν 5 δις ευρώ. Η ΝΔ λέει πως χρήματα για τους μκρομεσαίους δεν υπάρχουν, την ώρα που χαρίζει στις τράπεζες 28 δις ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ θα αντλήσει φορολογικά έσοδα από εκεί όπου υπάρχει πράγματι πλούτος. Η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, η φολόγηση των χρηματιστηριακών κερδών, η φορολόγηση των off-shore, η μείωση των εξοπλιστικών δαπανών και η φορολόγηση των εσόδων της Εκκλησίας θα είναι οι πηγές των απαιτούμενων χρημάτων» τόνισε.


Όσο αφορά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για τη μεταφορά της Πολεοδομίας από τον Δήμο στη Νομαρχία, μας είπε: «Αντί ο Δήμαρχος να πάει στον κ. Σουφλιά για να βρει λύση για το πρόβλημα της Ναυπάκτου, πάει στον Νομάρχη για να διαμαρτυρηθεί δήθεν, αφού πρώτα φρόντισε να του φορτώσει το πρόβλημα. Η Δημοτική Αρχή δεν νοιάστηκε να λύσει το οικιστικό πρόβλημα της Ναυπάκτου» συνέχισε. «Ο κ. Δήμαρχος αξιοποίησε τα μέσα που διαθέτει προκειμένου να διώξει την πολεοδομία από πάνω του και όχι για να λύσει το πρόβλημα, παρόλο που μπορούσε. Ο ισχυρισμός ότι η Πολεοδομία μας δεν έχει προσωπικό είναι αναληθής, καθώς από το 2006 έχουν προσληφθεί τρεις μηχανικοί και ένας νομικός σύμβουλος στην πολεοδομία και, πλέον λειτουργεί με πολυάριθμο επιστημονικό προσωπικό κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ το οποίο επαρκεί για τις ανάγκες της υπηρεσίας» κατέληξε.

Για το θέμα της Πολεοδομίας η Ολομέλεια αποφάσισε ότι ο Δήμος πρέπει αφενός να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που στόχο έχει τη μεταφορά του πολεοδομικού γραφείου και που έχει σήμερα οδηγήσει στη μη λειτουργία πολεοδομικής υπηρεσίας στην πόλη μας και αφετέρου πρέπει να απαιτήσει από τα αρμόδια Υπουργεία να επεξεργαστούν νέο Προεδρικό Διάταγμα που θα καθορίζει ρεαλιστικούς όρους δόμησης για όλες τις περιοχές του Δήμου Ναυπάκτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: