31/12/08

Κοινή ανακοίνωση οργανώσεων ΠΑΣΟΚ Ναυπακτίας για την Γάζα

Ακολουθεί ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ που δραστηριοποιούνται στη Ναυπακτία για τις επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης.

Ναύπακτος, 30 Δεκεμβρίου 2008

Το Ισραήλ επιλέγει πρακτικές δήθεν εξάλειψης του Παλαιστινιακού ζητήματος με όρους πολέμου και θανάτου και κλιμακώνει ξανά τη βία εναντίον των αμάχων. Αυτή η πολιτική ως μόνη συνέπεια θα έχει περισσότερο αίμα και την διαιώνιση του μίσους.

Αυτή η πάγια πολιτική του θανάτου που επιβάλει εδώ και πολλά χρόνια με την ισχύ των όπλων το Ισραήλ οδήγησε στην γιγάντωση της Χαμάς. Αυτή η πάγια πολιτική βίας έχει οδηγήσει στην υιοθέτηση πρακτικών τυφλής βίας από μέρος του Παλαιστινιακού λαού. Ο διαρκής τορπιλισμός όλων των ειρηνευτικών προσπαθειών από το Ισραήλ, ο διετής αποκλεισμός της λωρίδας της Γάζας που ακόμη ισχύει και έχει μετατρέψει την Παλαιστίνη σε φυλακή, ο κατ’ οίκον περιορισμός και η πολεμική πολιορκία του Γιασέρ Αραφάτ στην Ραμάλα οδήγησαν στη σημερινή βία που εκφράστηκε με την καταδικαστέα ρίψη πυραύλων από την Χαμάς. Γι’ αυτό και οι επιθέσεις με πυραύλους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την βία του Ισραήλ: οι τακτικές της Χαμάς είναι παιδί της βίας του Ισραήλ. Πως να μην γίνει καμικάζι ένα παιδί που μεγαλώνει μέσα σε αυτή τη βία; Το Ισραήλ μεταφέρει τη βία και στις επόμενες γενιές.

Το μακελειό πρέπει να σταματήσει αμέσως. Η βία γεννά βία και δεν δίνει λύση. Πρέπει να επικρατήσει η υπευθυνότητα και η αυτοσυγκράτηση, ώστε να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες και να δοθεί τέλος στις ενέργειες απαράδεκτης βίας.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον Παλαιστινιακό λαό και ζητούμε μια ειρηνική, δίκαιη και βιώσιμη λύση για τους Παλαιστινίους:
  • Ζητούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα.
  • Καταδικάζουμε τους πολύνεκρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Γάζα και ζητούμε την άμεση παύση τους.
  • Απαιτούμε την άρση του αποκλεισμού για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο Παλαιστινιακό πληθυσμό.
  • Η Σοσιαλιστική Διεθνής, ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αραβικός Σύνδεσμος και όλη η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εκτόνωση της κρίσης και να επιβάλλουν τον δρόμο του ειρηνικού διαλόγου.

Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου
pasok.nafpaktou@gmail.com
Πλατεία Φαρμάκη, Ναύπακτος 30300

Δημοτικό Δίκτυο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου
ΠΑΣΠ ΤΕΙ Ναυπάκτου
Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Αντιρρίου
Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Πυλλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: