21/12/08

Πέρασε άραγε ποτέ Υπουργός από την γέφυρα;

Συγκρούστηκε ένα ΙΧ με ένα βυτιοφόρο στον κόμβο της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου, με τραγικά αποτελέσματα.

Το τοπικό κουτσομπολιό λέει ότι ο οδηγός του ΙΧ μπερδεύτηκε, όταν το φανάρι άναψε πράσινο για την πορεία εμπρός ενώ παρέμεινε κόκκινο για την στροφή αριστερά. Ενώ είχε κόκκινο για να στρίψει, μπερδεύτηκε από το πράσινο που άναψε για την ευθεία πορεία και έστριψε, οπότε και παρασύρθηκε από το βυτιοφόρο που περνούσε την διασταύρωση

Με πράσινο φαίνεται το φανάρι που ανάβει προς γέφυρα, ενώ παραμένει κόκκινο προς Ναύπακτο. Με κόκκινο η πορεία του ΙΧ που είχε κόκκινο, ο οδηγός του οποίου παραπλανήθηκε από το πράσινο που άναψε για την πορεία ευθεία. Με μπλε η πορεία του βυτιοφόρου.




Προσωπικά έχω γίνει μάρτυρας του ίδιου λάθους τρεις φορές, χωρίς να συμβεί ατύχημα. Μόνο φρεναρίσματα, πανικός και... κάτι βρισίδια μεταξύ των οδηγών. Προσωπικά παραλίγο να στρίψω και ο ίδιος, παρόλο που ξέρω την συγκεκριμένη παγίδα.


Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται το σύννεφο-μανιτάρι που προκλήθηκε από την σύγκρουση όπως ήταν ορατό από τη Ναύπακτο.

Το "μανιτάρι" της σύγκρουσης του ΙΧ με το βυτιοφόρο


Παλιότερα είχε τεθεί το ζήτημα της δημιουργίας ανισόπεδου κόμβου στη συγκεκριμένη διασταύρωση. Το αίτημα είχε απορριφθεί τότε ως "τοπικιστικό" και "πολυδάπανο".

Αν τότε είχε γίνει ο ανισόπεδος, σήμερα η ζωή μιας οικογένειας θα ήταν καλύτερη. Έτσι λαϊκιστικά και πολυδάπανα κύριοι Υπουργοί μου που περνάτε την γέφυρα πηγαίνοντας στους ψηφοφόρους σας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένα ωραίο σχόλιο που άκουσα στο lepanto. Ο δήμαρχος Αντίρριου είπε ότι έγινε γρήγορα ο δρόμος (το έργο) για να περάσει η ολυμπιακή φλόγα, και ο δημοσιογράφος απάντησε αν είναι να θρηνούμε θύματα για την φλόγα...

Για να μην παρεξηγηθώ στο περίπου το έγραψα μιας και δεν θυμάμαι τον ακριβές διάλογο.

Κ' όμως στην Ελλάδα πρέπει να θρηνούμε θύματα για να καταλαβαίνουμε, να δούμε ποια θα είναι τα μέτρα που θα πάρουν και πότε.

Κρίμα για την ζωή που χάθηκε!