16/1/09

Ψήφισμα για Παλαιστίνη και λιμάνι Αστακού

Εμείς οι φορείς που εκπροσωπούμε το λαό της Αιτωλοακαρνανίας - από το χώρο της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων, των Εργατικών Κέντρων, των Επιστημονικών Ενώσεων, των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων - ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου, συμμετείχαμε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας και αφορούσε τις τελευταίες αποκαλύψεις για τη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών από το λιμάνι του Πλατυγιαλιού στον Αστακό προς το Ισραήλ, αποφασίσαμε τα παρακάτω:
  • Καταδικάζουμε το νέο ολοκαύτωμα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, που συντελείται στη Γάζα κατά τις τελευταίες τρείς εβδομάδες από την κυβέρνηση του Ισραήλ, με την υποστήριξη της κυβέρνησης των Η.Π.Α. και με την ανοχή των κυβερνήσεων της Ευρώπης.
  • Απαιτούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, την αποχώρηση των στρατευμάτων του Ισραήλ από τη Γάζα και την άρση του αποκλεισμού της.
  • Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον άμεσο τερματισμό της σφαγής του παλαιστινιακού λαού.
  • Ζητάμε την ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ πού έχουν ληφθεί.
  • Διατρανώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, την απόλυτη εναντίωση μας στη χρήση του λιμανιού του Πλατυγιαλιού για την αποστολή στρατιωτικού – πολεμικού υλικού προς τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου. Το Πλατυγιάλι ήταν και θα παραμείνει λιμάνι εμπορικού χαρακτήρα, πνεύμονας ανάπτυξης για το Νομό μας.
  • Εγκρίνουμε την πρόταση του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας, για την αποστολή ενός καραβιού ανθρωπιστικής βοήθειας, το οποίο θα μεταφέρει ιατροφαρμακευτικό υλικό στο λαό της Παλαιστίνης και το οποίο θα αποπλεύσει από το λιμάνι του Πλατυγιαλιού στον Αστακό.
  • Ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας, δεν αποδέχεται ότι τα ελληνικά λιμάνια και ιδίως αυτό του Πλατυγιαλιού, αποτελούν χώρους μεταφοράς όπλων και πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται στις εμπόλεμες καταστάσεις και στις σφαγές των λαών της περιοχής μας. Απεναντίας με αυτή τη συμβολική μας κίνηση, στέλνουμε φάρμακα και υγειονομικό υλικό αντί όπλων στους εγκλωβισμένους της Γάζας και αναδεικνύουμε το Πλατυγιάλι σε Λιμάνι Ειρηνικής Συνύπαρξης, Αλληλεγγύης και Συναδέλφωσης των λαών της Μεσογείου.
Το ψήφισμα εγκρίνεται από τους παρακάτω φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη:

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ»
ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΥΖΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ
ΔΗΜΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΙΝΑΧΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΔΕΩΝΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΙΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΕΙΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Ε.Α.Σ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
Ε.Α.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΠΑΝΣΥ)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: