25/8/09

Τρεμόπουλος: «Κυβερνήσατε, καήκαμε, φύγετε!»

Από το "TV Χωρίς Σύνορα" η δήλωση του επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου για τις πυρκαγιές στην Αττική:

«Παρακολουθούμε με θλίψη και οργή την ανικανότητα όσον αφορά στο σχεδιασμό, την πρόληψη και την αντιμετώπιση για την καταστολή των πυρκαγιών, γεγονός που μας δημιουργεί ερωτήματα κατά πόσον πρόκειται για απλή ανικανότητα ή για εφαρμογή κάποιων άλλων σχεδίων», δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Τα έχουμε πει επανειλημμένα, η μεγάλη καταστροφή του 2007 δεν μπόρεσε να συνετίσει την ελληνική Κυβέρνηση. Απουσία δασικής πολιτικής, ενθάρρυνση των μικροσυμφερόντων, απαξίωση της δασικής υπηρεσίας, έλλειψη συντονισμού, έλλειψη εμπλοκής των τοπικών κοινωνιών στη διαδικασία της δασοπυρόσβεσης είναι τα βασικά σημεία που εντοπίζουμε ως πρόβλημα για μια ανίκανη κυβέρνηση, η οποία για δεύτερη φορά ευθύνεται για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στη χώρα - και ειδικά στην Αττική όπου είναι συγκεντρωμένος ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας», συνέχισε ο κ. Τρεμόπουλος.

«Πραγματικά το σύνθημα που τότε είχαμε προβάλει είναι και σήμερα επίκαιρο: Κυβερνήσατε, καήκαμε, φύγετε!», κατέληξε ο ευρωβουλευτής.

Σχόλιο: Θα περίμενα από τους Ο-Π -το κατ' εξοχήν περιβαλλοντολογικό κόμμα κατά δήλωσή του- εκτός από αόριστη κριτική να δω και προτάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε επίπεδο κυβερνητικού προγράμματος, καθώς και ανάλυση των αιτίων της καταστροφής. Ευτυχώς πάντως οι Ο-Π αποφεύγουν τους εύκολους συμψηφισμούς ευθυνών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στους οποίους αρέσκονται ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: