"Διότι ό,τι κι αν αποφασίσει ο Καραμανλής κι ό,τι κι αν προκύψει από αυτό που αποφάσισε, το πρόβλημα βρίσκεται αλλού: O τόπος έχει μπει σε μια- διετή; τριετή; - περίοδο αστάθειας και ακυβερνησίας από την οποία ουδείς γνωρίζει ούτε πότε ούτε πώς θα βγει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αντένες των ανθρώπων της οικονομίας άρχισαν να εκπέμπουν διάφορα σενάρια συγκυβέρνησης. ...Ακόμη, όμως, κι αν η συγκυβέρνηση δεν αποτελεί απάντηση, το ερώτημα παραμένει επιτακτικό: Πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος; Με ποιο σχέδιο, ποιες ηγεσίες και ποιες πλειοψηφίες; Ούτως ή άλλως θα κάνουμε, όπως φαίνεται, πολλά χρόνια για να ξαναδούμε κάποια ισχυρή, κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εν τω μεταξύ η χώρα θα παραπαίει, με ή χωρίς κυβέρνηση..."Μας λέει τη νέα γραμμή του ΔΟΛ Ο Πρετεντέρης: Παπανδρέου ίσον ακυβερνησία, ΠΑΣΟΚ ίσον έλλειψη σχεδίου, ηγεσίας και... πλειοψηφίας. Το τελευταίο ας το προσέξουμε: τι εννοεί όταν λέει αστάθεια; Προεξοφλεί άραγε την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική του πορεία; Και πως θα γίνει αυτό άραγε κ. Πρετεντέρη; Με την πιθανή αποχώρηση κάποιων βουλευτών που θα δηλώσουν ότι δεν αντέχουν όλη αυτή έλλειψη σχεδίου, πόσο μάλλον που θα είναι εκτός υπουργείων; Έτσι θα τον φάνε τον Παπανδρέου σε δύο ή το πολύ τρία χρόνια;
Αλλά έχει και κερασάκι, που αποκαλύπτει το απύθμενο μίσος αυτού του ανθρώπου για το όνομα Παπανδρέου. Περιγράφει την τελευταία κυβερνητική θητεία του Ανδρέα Παπανδρέου με τα μελανότερα χρώματα. Μια θητεία που ξεκίνησε με την εντολή του 46,9% των ψηφοφόρων και διαδέχτηκε την άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη, περιγράφεται ως... σερνάμενη! Ποιο ποσοστό άραγε θα περιέγραφε ως στρόβιλο ο Πρετεντέρης άραγε; Αυτό που έλαβε ο Σημίτης το 2000 ή αυτό του Καραμανλή το 2007; Αυτά βέβαια για τον Πρετεντέρη είναι λεπτομέρειες: ο άνθρωπος δεν σέβεται τους θεσμούς, τους χειραγωγεί. Συνεχίζει λοιπόν:
"...Μόνο στο βασανιστικό ερώτημα «πόσα χρόνια μας πήγε πίσω η διακυβέρνηση Καραμανλή» νομίζω ότι βρήκα τελικά την απάντηση: Δεκαέξι χρόνια ακριβώς! Η σημερινή κατάσταση θυμίζει έντονα το καλοκαίρι του 1993, όταν έπεφτε μια ανίκανη ΝΔ και ερχόταν ένα σερνάμενο ΠαΣοΚ. Τότε η κατάντια συνεχίστηκε για άλλα δυόμισι χρόνια, ως την ανατροπή του 1996, παρ΄ όλο που το φθινόπωρο του 1993 η χώρα απέκτησε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Τώρα, και με τα σημερινά δεδομένα, κανείς δεν μπορεί να πει.Το μόνο καλό είναι ότι ως τώρα αυτός ο δημοσιογράφος και τα αφεντικά του δεν κατάφεραν να επιβάλλουν την πορεία του ΠΑΣΟΚ, παρόλο που το έχουν προσπαθήσει με προτροπές, ψεύτικες δημοσκοπήσεις και άθλια άρθρα. Ας ελπίσουμε ότι ο Παπανδρέου θα δημιουργήσει το θεσμικό πλαίσιο που θα οριοθετεί την σχέση πολιτικής και ΜΜΕ στους πραγματικά θεσμικούς τους ρόλους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου