30/8/09

Ξέρατε ότι υπάρχει "Αντιτρεμουλικό Ρεύμα";

Και εγώ που νόμιζα ότι το ρεύμα ήταν πατέντα του ΠΑΣΟΚ (και πιο πριν του Έντισον)!.

Αντιγράφω από το tvxs.gr τις δηλώσεις του συγγραφέα Νάνου Βαλαωρίτη που ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Ο-Π το 2007 σε συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Θέμα:

«Πολιτικάντη» και «υποχείριο των Αμερικανών» χαρακτηρίζει των ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο ποιητής-συγγραφέας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις εκλογές του 2007, Νάνος Βαλαωρίτης, σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα».

Μιλώντας για τον κ. Τρεμόπουλο κάνει λόγο για «κρατικοδίαιτο επαγγελματία πολιτικό». Στην ίδια κατηγορία εντάσσει και τον Νίκο Χρυσόγελο και τον Τάσο Κρομμύδα. Αναφέρει μάλιστα, ότι: «Η οικολογία πουλάει και ο Μ. Τρεμόπουλος έχει ήδη ζήσει από αυτή. Είχε την ‘Αντιγόνη’, μια ΜΚΟ, που πληρωνόταν από τα υπουργεία. Το ίδιο και η ΜΚΟ του Χρυσόγελου, που ήταν στα μέσα και στα έξω με τα υπουργεία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι κρατικοδίαιτοι και συνηθισμένοι σε αυτές τις σχέσεις με την εξουσία. Την ξέρουν πολύ καλά».

Όταν καλείται από τον δημοσιογράφο Μανόλη Γαλάνη να κρίνει τη συνολική παρουσία των Οικολόγων Πράσινων μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Βαλαωρίτης απαντάει: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι όταν μιλούν για τα οικολογικά θέματα μιλάνε καλά. Είναι καταρτισμένοι από χρόνια. Από τη στιγμή όμως που θα τους ρωτήσεις γιατί τα πράσινα κινήματα στην Ευρώπη είναι ανθελληνικά και δείχνουν έντονη ανθελληνική στάση σε όλα τα θέματα, εκεί τα χάνουν και αρχίζουν να μπερδεύονται. Εκεί φαίνεται τι είναι και αυτοί οι ίδιοι και τι πιστεύουν. Ταυτίζονται με τις ανθελληνικές θέσεις των Γερμανών και Γάλλων Οικολόγων. Αισθάνθηκα ότι η ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων είναι κάτω από τον δάχτυλο των Αμερικανών».

Προσθέτει ακόμα ότι πιστεύει πως η ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα. «Κυρίως ο κ. Τρεμόπουλος, που είναι υποχείριο της πολιτικής των ΗΠΑ. Έχει σταλεί από τον κ. Τζορτζ Σόρος στην Αμερική για να του κάνουν υποτίθεται αυτοπληροφόρηση, αλλά φαντάζομαι και κάποια μικρή πλύση εγκεφάλου, αλλά δεν τη χρειαζόταν καν. Ήταν έτοιμος. Τι θέλετε να πω πλέον για πράσινο κόμμα; Θα γίνει παίγνιο των μεγάλων και ισχυρών ρευμάτων. Η οικολογία εξαφανίζεται σε αυτά τα διαβούλια», αναφέρει. Επίσης, επισημαίνει ότι το κόμμα των Οικολόγων πράσινων θα λειτουργήσει στο ευρωκοινοβούλιο ως δούρειος ίππος των μεγάλων συμφερόντων.

Όσο αφορά στο βίντεο που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα με τις θέσεις του κ. Τρεμόπουλου για το Σκοπιανό, ο κ. Βαλαωρίτης σχολιάζει: «Ο κ. Σόρος στηρίζει οικονομικά τα Σκόπια. Ο ίδιος άνθρωπος έδωσε υποτροφία στον Τρεμόπουλο. Τι άλλο να σας πω;».

Αναφορά γίνεται και στη διένεξη μεταξύ Τρεμόπουλου και Βαλαωρίτη. Ο τελευταίος αναφέρει ότι στην αρχή χρησιμοποιήθηκε το όνομά του ως εγγύηση στην προεκλογική εκστρατεία μέχρι που εξασφάλισαν 75.000 ψήφους. Μετά, τονίζει ο κ. Βαλαωρίτης, άρχισε ο πόλεμος. «Άρχισαν να με κατεδαφίζουν με ειρωνεία, με υπονοούμενα. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο. Είδα όλα τα emails του Τρεμόπουλου που έστελνε σε διάφορα στελέχη του κινήματος, στα οποία έλεγε ότι επωφελήθηκα βάζοντας υποψηφιότητα για να πουλάω τα βιβλία μου! Σε κάποια συγκέντρωση στελεχών του κόμματος δεν δίστασε να πει ότι πρέπει «να το βουλώσω». Αυταρχική συμπεριφορά που θυμίζει σταλινικές τακτικές. Πότε να βρίζεις, πότε να γλείφεις, πότε να εξορίζεις», λέει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι παραμένει ως ένα απλό μέλος στο κόμμα και δεν αποχωρεί γαιτί τον θέλει το αντιτρεμοπουλικό ρεύμα.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να δούμε τον κ. Τρεμόπουλο σε κυβερνητικό πόστο αναφέρει: «δεν είναι απίθανο κάτι τέτοιο. Ο Τρεμόπουλος θα μπορούσε να συμμαχήσει ακόμα και με τον διάβολο για να πετύχει τους σκοπούς του. Όπως λένε και οι Άγγλοι: business as usual».

Σχόλιο: Μάλλον ο Μπόμπολας (Πρώτο Θέμα ντε) ή δεν θέλει τους Ο-Π στη Βουλή, ή θέλει να τους δείξει τη δύναμή του ώστε να περάσουν και αυτοί από το παγκάρι, ή απλά τον ενόχλησαν τελευταία σε κάποιο εργοτάξιό του (Άκτωρας είπαμε λέγεται το άλλο μαγαζί του Μπόμπολα;). Μήπως γι' αυτό δίνουν διάσταση σε αυτή την προσωπική διένεξη μεταξύ Βαλαωρίτη και Τρεμόπουλου;

Από την άλλη, οι Ο-Π έχουν φοβερό ταλέντο στο να τα μπλέκουν στα εθνικά θέματα. Ταλεντάρες λέμε! Άλλο όμως το μπάχαλο και άλλο η... εθνική προδοσία απόν ένα κόμμα 75.000 ψηφοφόρων.

Επίσης το one man show του Τρεμόπουλου αρχίζει να κάνει μπαμ, οπότε στοχοποιείται εύκολα. Από εκεί βέβαια μέχρι να κατηγορήσεις τους Ο-Π για... σταλινισμό υπάρχει δρόμος (έλεος)! Ακόμη, αυτά παθαίνει όποιος μπλέκει την πολιτική με τις "προσωπικότητες της τέχνης".

Τέλος, αμφισβητεί κανείς ότι βάλλεται συνολικά το πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο τα "δύο μεγάλα κόμματα";

2 σχόλια:

airgood@gmail.com είπε...

Αν κανείς περνιέται για ποιητής δεν λέγεται πολιτικός αν περνιέται για πολιτικός ας ακολουθεί την ρήση του Σωκράτη "εν οίδα ότι ουδέν οίδα".
Διότι τι εννοεί ο ποιητής όταν λέει τους άλλους "υποχείρια"

green attack είπε...

Φυσικά και υπάρχει ΑντιΤρεμοπουλικό(και οχι Αντιτρεμουλικό) ρεύμα στους Οικολόγους Πράσινους και από ότι γνωρίζω είναι αρκετά ισχυρό.
Αν θέλουν να δουν προκοπή οι ΟΠ πρέπει να περιορίσουν τον Τρεμόπουλο αλλώς είναι καμμένοι απο χέρι. Και όποια ανιδιοτελή και ιδεολογική φωνή υπάρχει εκεί μέσα θα καεί. Μαζί μ αυτή θα εξαφανιστεί για ακομη μια φορα το οικολογικο κίνημα στην Ελλάδα.