22/8/09

Δήλωση Κοροβέση και επιστολή Παπανδρέου: μαζί σας

"Η υπόθεση Siemens είναι ένα δομικό σκάνδαλο του μαφιόζικου καπιταλισμού

Το μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα και το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ, ύστερα από τις πληροφορίες που έχουμε, την περίοδο της οικουμενικής Κυβέρνησης Τζανετάκη και αυτά τα δύο κόμματα, δεν έχουν αντιδράσει. Άρα λοιπόν πρόκειται για μία διαφθορά όλου του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς είναι μέσα και η αριστερά.

Προκηρύχθηκε ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε. Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη".

Απλά πράγματα λέει ο άνθρωπος: η διαφθορά είναι θεσμικό ζήτημα, διαπερνά το σύνολο της δημόσιας ζωής. Είτε το ομολογούμε και δημιουργούμε θεσμούς που θα αποτρέπουν την διαφθορά, είτε θα πιστέψουμε ότι υπάρχουν κακοί ληστές και καλοί ιππότες, οπότε θα ψηφίζουμε κανέναν Μπερλουσκόνι.

Αλλά με ποιον να τα συζητήσεις όλα αυτά;
  • Με το ΚΚΕ που ακόμη διατυπώνει ύμνους για τον Στάλιν;
  • Με τον Τσίπρα που ψάχνει πως θα διεμβολίσει την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ;
  • Με τον Αλαβάνο που έχει μαζέψει 200 γκρουπούσκουλα και τα ονόμασε συνιστώσες;
  • Με την ΝΔ που επιμένει να καλύπτει τύπους σαν τον Βουλγαράκη και τον Παυλίδη;
  • Η μήπως με ορισμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κάνουν υπερχλιδάτες προεκλογικές εκστρατείες δηλώνοντας μηδενικά έξοδα και είναι κάθε μέρα στο MEGA;
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι όλοι οι παραπάνω είναι μέρος της λύσης, το αντίθετο. Πιστεύω όμως ότι μέρος της λύσης είναι ο Παπανδρέου και άνθρωποι όπως ο Κοροβέσης.
  • Ο δεύτερος γιατί επωμίστηκε εν γνώσει του την χλεύη των συντρόφων του προκειμένου να πει μια αλήθεια.
  • Ο πρώτος γιατί σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Χριστοφοράκος, που ως σύγχρονος Κοσκωτάς απειλεί με αποκαλύψεις ενώ βρίσκεται φυλακισμένος στο εξωτερικό. Το πιστεύω ακόμη περισσότερο διαβάζοντας την επιστολή που έστειλε ο Ραγκούσης προς τον συνήγορο του Μιχ. Χριστοφοράκου:
"Αξιότιμε κύριε,
Δηλώσατε στην εφημερίδα «Το Βήμα», 11/08/09, ότι «αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens, τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα. Θα το διαβιβάσω αμέσως στον πελάτη μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα της απαντήσει επακριβώς».
Κατόπιν της δηλώσεώς σας αυτής, και παρότι αναφέρεστε αποκλειστικά στη Νέα Δημοκρατία η οποία απέφυγε να αποδεχθεί την ανωτέρω δημόσια πρόσκλησή σας, το ΠΑΣΟΚ σας καλεί δημοσίως να ανταποκριθείτε στη δέσμευσή σας, παρέχοντας το σύνολο των στοιχείων - αποδείξεων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο πελάτης σας και αφορούν στο ΠΑΣΟΚ και σε κάθε περίπτωση όσα ετέθησαν υπόψη της Γερμανικής Δικαιοσύνης. Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε άμεσα την απάντησή σας, την οποία το ΠΑΣΟΚ μόλις λάβει θα δώσει στη δημοσιότητα".

***

Μέσα σε λίγες μέρες άκουσα δύο φωνές από διαφορετικά κομματικά στρατόπεδα που αποδεικνύουν ότι πραγματικά επιθυμούν την ανατροπή της σημερινής νοσηρής κατάστασης με οποιοδήποτε κόστος.

Εμένα με έχουν μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: