26/8/09

Δεν πάω πουθενά με μαύρα ρούχα! Αυτή τη φορά θα ψηφίσω...

"Σε κοινή δράση με αφορμή την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική καλούνται οι bloggers και όλοι οι ενεργοί πολίτες την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Απαραίτητη ενδυμασία για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα μαύρα ρούχα. Θα κατατεθούν στο προεδρείο της Βουλής καμένα δέντρα σαν απάντηση της φύσης και των ενεργών πολιτών στις πολιτικές που τα έκαψαν". http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=284942&dt=25/08/2009
Αρνούμαι να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας η οποία δεν κατονομάζει ρητά ποιους στοχοποιεί. Όπως στήνεται αυτή η εκδήλωση ενοχοποιεί συλλήβδην το πολιτικό σύστημα χωρίς να επιρρίπτει ευθύνες εκεί που πρέπει. Καταδικάζει το "πολιτικό σύστημα" και τις "πολιτικές" γενικώς. Οι ευθύνες όμως έχουν όνομα, και αυτό το όνομα δεν το είδα στην "πρόσκληση", η οποία είναι μια αισχρή απόπειρα συμψηφισμού ευθυνών.

  • Κουβέντα όμως για τον τετραπλασιασμό των καμμένων εκτάσεων ανά έτος μετά το 2004.
  • Κουβέντα για τα εφευρήματα των ασύμμετρων απειλών και του στρατηγού άνεμου.
  • Κουβέντα για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ούτε μια αγορά πυροσβεστικού αεροσκάφους μετά το 2004.
  • Κουβέντα για την ανικανότητα του Παυλόπουλου που δύο φορές ως αρμόδιος υπουργός δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τις πυρκαγιές (Ηλεία και Αττική).
  • Κουβέντα για την μη απόδοση των πόρων στην Ηλεία από το ταμείο Μολυβιάτη.

Πιστεύω ότι η λύση σε όλα τα θεσμικά, κοινωνικά και οικονομικά μας ζητήματα μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την πολιτική και το πολιτικό σύστημα. Επομένως θεωρώ ότι εκδηλώσεις που στοχοποιούν το πολιτικό σύστημα γενικώς είναι επικίνδυνες και ταυτόχρονα ανούσιες. Είναι ένα ακόμη κρόσσι στο χαλί που στρώνουν τα ΜΜΕ για την έλευση του Έλληνα Μπερλουσκόνι.

2 σχόλια:

still-elate είπε...

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ!!!!!

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Ποιοι Αννα Μαρια;