5/5/08

Τώρα το Λονδίνο έχει τον Ψωμιάδη του!

Ο μέχρι πρότινος σκιώδης υπουργός Παιδείας και πρώην σκιώδης υπουργός Πολιτισμού των Τόρηδων έγινε Δήμαρχος του Λονδίνου. Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κατάφερε να εκτοπίσει τον Κεν Λίβινγκστον, έχει γράψει ιστορία με τις δηλώσεις του.
http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/johnson-sparks-diplomatic-row-over-cannibalism-gibe-415236.html
  • Το 2006 εξαναγκάζεται να ζητήσει συγνώμη από την... Παπούα Νέα Γουινέα όταν -αναφερόμενος στα εσωκομματικά των Τόρηδων παρακαλώ- την κατηγόρησε για κανιβαλισιστικά όργια.
  • Το 2004 ζητά συγνώμη από την πόλη του Liverpool αφού την κατηγόρησε για... θυματοποίηση μιας και οι κάτοικοί της θεωρούν ότι για όλα τα δεινά τους φταίνε... οι άλλοι. Η δήλωση έγινε μετά την απαγωγή και δολοφονία στο Ιράκ ενός στρατιώτη που καταγόταν από την πόλη.
  • Όταν ανέλαβε σκιώδης υπουργός Πολιτισμού δήλωσε: "Η ουσία είναι... μμμ... Ποια είναι η ουσία; Πρόκειται για σκληρή δουλειά αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει".
  • Κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας των συντηρητικών για την ανάδειξη του ηγέτη τους, δήλωσε ευθαρσώς ότι υποστηρίζει τον -νυν ηγέτη- Κάμερον λόγω κυνικού προσωπικού συμφέροντος(!!).
  • Όταν ρωτήθηκε γιατί κάποιος πρέπει να υποστηρίξει τους συντηρητικούς, δήλωσε ότι έτσι ο ψηφοφόρος έχει πιο πολλές πιθανότητες να αποκτήσει μια BMW M3 και, έτσι η σύζυγός του θα έχει μεγαλύτερο στήθος(!!).
Πρόκειται για το είδος πολιτικού που αντιμετωπίζει την δημόσια ζωή όπως το modelling. Χωρίς συγκρότηση, χωρίς πρόταση, χωρίς καν ενδιαφέρον για την πολιτική πέρα από την προβολή που αυτή προσφέρει. Μια πρακτική όπου η επικοινωνιακή διαχείριση και οι συσχετισμοί είναι τα μέσα για να κατακτηθεί η κορυφή.

Έξοχο παράδειγμα που μπορεί να σε φτάσει η επικοινωνιακή διαχείριση παρ όλη την πολιτική κενότητα.

Υπάρχουν άραγε αντίστοιχα παραδείγματα στην Ελλάδα, όπου το πολιτικό τίποτα φτάνει πολύ μακριά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: