19/5/08

Εκλογή γραμματέα ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου

H χθεσινή εκλογική διαδικασία με έφερε πρώτο στις προτιμήσεις των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στη διαδικασία.
  • Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν ως ψηφοφόροι, γιατί η δική τους μεγάλη συμμετοχή δίνει αξία στην εκλογική διαδικασία. Ευχαριστώ αυτούς που πίστεψαν ότι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τη νέα Αλλαγή.
  • Ευχαριστώ τους συνυποψήφίους μου για τον πολιτισμένο αγώνα τους και τα χαμόγελα που είχανε στα πρόσωπά τους όταν τελείωσε η εκλογική διαδικασία. Η ιδανική λήξη μιας κουραστικής και δύσκολης διαδικασίας.
  • Ευχαριστώ τους υποψήφιους για την Περιφερειακή, Νομαρχιακή και Συντονιστική για τη συμμετοχή τους και τη διάθεσή τους για προσφορά. Δώσανε όλοι καλό και τίμιο εκλογικό αγώνα.
  • Ευχαριστώ την Εφορευτική Επιτροπή που ξεπέρασε κάθε όριο ανθρώπινης αντοχής σε μια διαδικασία που κράτησε περίπου 24 ώρες. Όποιος από την Χ. Τρικούπη σκέφτηκε να μοιραστούν οι νέες ταυτότητες την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας να ξέρει ότι κούρασε και τις Εφορευτικές Επιτροπές αλλά και τους ψηφοφόρους, πολλοί από τους οποίους αναγκάζονταν να φύγουν αφού δεν μπορούσαν να περιμένουν όρθιοι για πάνω από μια ώρα.
  • Ευχαριστώ τον απερχόμενο γραμματέα σ. Β. Πολιτόπουλο για την πολυετή, ανιδιοτελή και άοκνη προσφορά του.

Η χθεσινή διαδικασία στη Ναύπακτο ήταν μια σημαντικότατη συλλογική πολιτική πράξη. Σε αυτή συμμετείχαν περισσότερα από 1000 άτομα. Ο αριθμός αυτός προκαλεί ικανοποίηση αφού δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη δυναμική του στη βάση και την κοινωνία. Δείχνει ότι ΠΑΣΟΚ παραμένει φορέας ελπίδας. Φανερώνει ότι η κοινωνία έχει απαιτήσεις από το ΠΑΣΟΚ. Αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι γραφειοκρατικός μηχανισμός-έρμαιο στα χέρια κάποιων κυκλωματικών, αφού μέσα από την τεράστια συμμετοχή μελών και φίλων έχει κάνει πράξη την συμμετοχική δημοκρατία.

Αποδεικνύεται και στη Ναύπακτο, όπως και αλλού, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε τροχιά ανανέωσης. Η βάση του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα επέλεξε εν πολλοίς νέους ανθρώπους, νέα πρόσωπα. Επικύρωσε έτσι και διεύρυνε το κλίμα που επέβαλλε ο Γιώργος Παπανδρέου με την ανάδειξη αποκλειστικά νέων προσώπων στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο. Αυτή η στάση της βάσης του ΠΑΣΟΚ υποδεικνύει ότι ελπίζει ότι τα νέα πρόσωπα θα συμβάλλουν ώστε να γίνει πράξη η νέα Αλλαγή. Αυτή η ελπίδα της βάσης τονίζει το αίσθημα ευθύνης που πρέπει να διακρίνει όσους εκλέχθηκαν. Αυτό είναι το αίσθημα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή.

Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή να φέρει ξανά την πολιτική στο επίκεντρό της, να μετασχηματιστεί σε πολιτική διεργασία στην τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου.

Μια ζωντανή οργάνωση βάσης η οποία λειτουργεί μαζικά και πολιτικά είναι αυτή που μοιραία θα δώσει στο τοπικό ΠΑΣΟΚ την απαραίτητη ενιαία πολιτική έκφραση. Όποτε η τοπική οργάνωση λειτούργησε μαζικά και πολιτικά, ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα και επιτεύχθηκε η σύνθεση γύρω από κοινούς πολιτικούς στόχους οι οποίοι και κατακτήθηκαν. Η απουσία της πολιτικής λειτουργίας μιας οργάνωσης βάσης αφήνει χώρο για απολίτικες πρακτικές, όπως αυτές που δυστυχώς έχουν κατά καιρούς βασανίσει το ΠΑΣΟΚ και στη Ναύπακτο αλλά και αλλού εδώ και αρκετά χρόνια.

Η πολιτική λειτουργία της βάσης μέσα στην Τοπική Οργάνωση είναι το στοιχείο που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα έρθει η νέα Αλλαγή σε όλα τα επίπεδα. Το γενικότερο πολιτικό κλίμα υποδεικνύει ότι η μαζική συμμετοχή στην Τοπική Οργάνωση είναι επιθυμία των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ , αφού γίνεται αντιληπτό ότι η συμμετοχή του στα όργανα του ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει τη νέα αλλαγή και να μας βγάλει από τη σημερινή μίζερη κατάσταση σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Χρέος μας επομένως είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε μέλος και κάθε φίλο να συμμετάσχει ουσιαστικά στις πολιτικές διεργασίες της Τοπικής Οργάνωσης. Αυτή η ουσιαστική μαζική συμμετοχή καθώς και η πολιτική λειτουργία της Οργάνωσης είναι που θα αλλάξει την πολιτική ατμόσφαιρα, αυτή εγγυάται την ενότητα, αυτή θέτει τους κοινούς μας στόχους, αυτή αποτελεί και τον πρώτο στόχο μας.

Τώρα λοιπόν πρέπει να υλοποιήσουμε το ανοιχτό κόμμα της συμμετοχικής δημοκρατίας και στη Ναύπακτο, να συστήσουμε το τοπικό κύτταρο της ελπίδας που θα φέρει τη νέα αλλαγή. Καλή συνέχεια!

8 σχόλια:

still-elate είπε...

Μπράβο Γιώργοοοοοο!!!!!!! (εσένα εννοω ε???)
Καλή δουλειά και καλη υπομονη!!!!!

tassosdikas είπε...

EIΠΕΣ:"Τώρα πια πρέπει να υλοποιήσουμε το ανοιχτό κόμμα της συμμετοχικής δημοκρατίας και στη Ναύπακτο, να συστήσουμε το τοπικό κύτταρο της ελπίδας που θα φέρει τη νέα αλλαγή."
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και KAΛΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο συγχαρητήρια για την επιτυχία σου και ας διαφωνώ με τον θεσμό τον Τ.Ο. των κομμάτων.
Ελπίζω να μη χαθείς από τη μπλογκόσφαιρα λόγω υποχρεώσεων..οκ?

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν πολλά κακώς κείμενα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ που πρέπει να αλλάξουν και αν κρίνω απ' τα μέχρι στιγμής γραφόμενά σου έχεις τη δυνατότητα να τα αλλάξεις.
Αρκεί από γραφόμενα να γίνουν πράξη.
Σιδεροκέφαλος και καλή δύναμη... εκεί που έμπλεξες φίλε Γιώργο.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@tassosdikas: απαιτητικός, όπως πρέπει!

@attakta: δε νομίζω να χαθώ λόγω υποχρεώσεων. Ευχαριστώ και εκτιμώ τις ευχές σου περισσότερο μιας και διαφωνείς.

@Ανδρέας: Σκοπός είναι να αλλάξουν τα κακώς κείμενα που κάνουν ζημιά όχι μόνος στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στην πόλη. Άλλα μόνος δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα, είναι στο χέρι όλων όσων συμμετέχουν. Ευχαριστώ!

leon είπε...

Καλή δουλειά, φίλε.
Σου εύχομαι να μη χάσεις την ανιδιοτέλειά σου, την οποία υπιθέτω ότι διαθέτεις, απ' όσα διαβάζω στο μπλογκ σου.
Κ.Λ.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@leon: όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας. Ήρθε η ώρα λοιπόν να κριθώ.

blogger είπε...

Συγχαρητήρια και καλή δύναμη και σε σένα σύντροφε!