13/7/08

ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου: Κρύβεται ο Παπαθανάσης για Καποδίστρια και πολεοδομία

Δημοσίευμα του nafpaktia.com για την ολομέλεια της ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου

Την ανοιχτή της ολομέλεια για τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε την Τετάρτη 9 Ιουλίου η ΤΟ Ναυπάκτου. Αρχικά έγινε η παρουσίαση της νέα Συντονιστικής Επιτροπής και η σχετική κατανομή αρμοδιοτήτων, η οποία έχει ως εξής:
Γραμματέας Γιώργος Ασημακόπουλος, Αναπληρώτρια Γραμματέας Γκέλη Κουτσοσπύρου, Ταμίας Κώστας Ζωϊτάκης, Υπεύθυνος Οργανωτικού Κώστας Παπανδρέου, υπεύθυνος Πολιτικών θέσεων και Τεκμηρίωσης Σαμίρ Αμπτελσαλάμ, υπεύθυνη Οργάνωσης και Διοίκησης Γεωργία Τσούση-Γκόκα και, υπεύθυνος Κινητοποίησεων Κώστας Νικόπουλος.

Στην παρουσίαση της οργάνωσης ο Γιώργος Ασημακόπουλος ξεκαθάρισε ότι σκοπός της νέας Συντονιστικής Επιτροπής είναι η συμμετοχική πολιτική λειτουργία της Οργάνωσης, αφού ζητούμενο είναι να φέρει ξανά την πολιτική στο επίκεντρό της και να προκαλέσει πολιτική διεργασία στην τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου. Σε αυτή τη λογική, ανέφερε, ήρθαν προς συζήτηση σε ολομέλεια τα θέματα της λειτουργίας της πολεοδομίας του Δήμου Ναυπάκτου και της επερχόμενης διοικητικής μεταρρύθμισης, ζητήματα που συζητούνται έντονα από τις τοπικές κοινωνίες αλλά πολλοί θα απέφευγαν, αφού προκαλούν… τριγμούς.

Σχετικά με τον Καποδίστρια ΙΙ έγινε ομόφωνα δεκτή η εισήγηση του Γραμματέα της Οργάνωσης η οποία ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Παπαθανάση αποφεύγει να πάρει θέση στερώντας έτσι τη Ναύπακτο από τον ηγετικό ρόλο που εκ των πραγμάτων κατέχει. Τονίστηκε ότι ο Καποδίστριας ΙΙ πρέπει να αφορά την αλλαγή του κεντρικού Κράτους, ενώ τέθηκε ως απαράβατη προϋπόθεση η εγκαθίδρυση θεσμών φορολογικής αποκέντρωσης, συμμετοχικής τοπικής δημοκρατίας και υποστήριξης των νέων Δήμων με εξειδικευμένα σχέδια οικονομικής ενίσχυσης. Αναλύθηκαν δεν τα κριτήρια βάσει των οποίων πρέπει να ληφθούν αποφάσεις όπως η μορφολογική και πολεοδομική συνέχεια του νέου Δήμου, η αναγκαιότητα αποφυγής φυσικών εμποδίων εντός του Δήμου, ο πληθυσμός του νέου Δήμου να είναι κοντά στο όριο των 20.000 κατοίκων που θεωρείται βέλτιστο, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο νέος Δήμος να περιλαμβάνει συναφείς οικονομικές δραστηριότητες και αναπτυξιακές κατευθύνσεις. Αποφασιστικής σημασίας δε κρίνεται η βούληση των τοπικών κοινωνιών.

Για το θέμα του Πολεοδομικού της εισήγηση έκανε ο Β. Μπαρμπαγιάννης ο οποίος τόνισε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή κρύβεται πίσω από τις φήμες που η ίδια διαδίδει για τη μεταφορά της Πολεοδομίας από τον Δήμο στη Νομαρχία. Φήμη η οποία τόνισε είναι ανυπόστατη, αφού μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από κανένα επίσημο έγγραφο. Αναφέρθηκε ότι το ζήτημα ξεκινά και τελειώνει στο προβληματικό νομικό πλαίσιο που επιβάλλει για τα οικόπεδα της Ναυπάκτου απαξιωτικούς όρους δόμησης. Αποφασίστηκε η ανάδειξη του θέματος με συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, αφού έχει αποδειχτεί και στον παρελθόν ότι η όποια λύση μπορεί να έρθει μόνο με δυναμική διεκδίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: