31/7/08

Στο στόχο του ΠΑΣΟΚ ακρίβεια και ΝΔ

Δημοσίευμα του nafpaktia.com για την εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ κατά της ακρίβειας στο Ναύπακτο.

Εκστρατεία κατά της ακρίβειας πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ και στο πλαίσιο αυτό το περασμένο Σάββατο 22 Ιουλίου κλιμάκιό του περιόδευσε στη λαϊκή αγορά της Ναυπάκτου ερχόμενο σε επαφή με πολίτες, συνομιλώντας μαζί τους και εκθέτοντάς τους ταυτόχρονα τις απόψεις του πάνω στο φαινόμενο της ακρίβειας που μαστίζει σήμερα την ελληνική κοινωνία.
Στην κίνηση αυτή συμμετείχαν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας Μένιος Χάρος, Λάμπρος Μπαλαμάτσης και Κώστας Καλιαμπάκος, ο νομαρχιακός σύμβουλος Βασίλης Μπαρμπαγιάννης, ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Ναυπάκτου Γιώργος Ασημακόπουλος και το μέλος της Συντονιστής Επιτροπής Κώστας Ζωϊτάκης.

“Η επαφή με τον κόσμο ήταν πολύ θετική”, τόνισε ο Γιώργος Ασημακόπουλος, σημειώνοντας εν συνεχεία ότι “η ακρίβεια είναι απόρροια της πολιτικής της ΝΔ, η οποία άφησε ασύδοτη την αγορά με αποτέλεσμα πλέον οι κερδοσκόποι να έχουν στήσει πάρτυ για λίγους”. Θύμισε ότι μια χούφτα χονδρεμπόρων και πέντε αλυσίδες σουπερμάρκετ έχουν καρτελοποιήσει την αγορά με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης, αναρωτόμενος για το πώς εξηγεί ο κ. Καραμανλής ότι τα Ελληνικά προϊόντα είναι πιο φτηνά στην Γερμανία και την Ιταλία και προσθέτοντας το ερώτημα “μήπως και γι’ αυτό φταίει η αύξηση του πετρελαίου;”.

Συνεχίζοντας τα πυρά του προς την κυβέρνηση την κατηγόρησε ότι αυτή είναι που υποθάλπει την ασυδοσία, θυμίζοντας το καρτέλ των κουμπάρων για το γάλα και λέγοντας ότι “αυτοί οι κερδοσκόποι παίρνουν το σύνθημα από την ίδια την Κυβέρνηση η οποία δεν χορηγεί επίδομα θέρμανσης όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, αυξάνει τον ΦΠΑ και αυξάνει τα τιμολόγια των *ΔΕΚΟ*”, ενώ αναρωτήθηκε εκ νέου “γιατί να μην ακολουθήσουν και οι ευνοούμενοί τους κερδοσκόποι στον ίδιο ρυθμό ξέφρενων ανατιμήσεων”;

Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε το 2005 μια ισχυρή οικονομία με χαμηλό πληθωρισμό, μηχανισμούς κοινωνικής αλληλεγγύης όπως το ΕΚΑΣ και το επίδομα πετρελαίου, παραδεχόμενος ότι η εισαγωγή του ευρώ προκάλεσε κύμα ακρίβειας τότε, φαινόμενο ωστόσο που ήταν πανευρωπαϊκό. “ Σε καμία περίπτωση η εισαγωγή του ευρώ δεν δικαιολογεί την σημερινή κατάσταση ασυδοσίας, ληστείας και φτώχειας”, είπε, προσθέτοντας ότι “η αύξηση της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και του ΦΠΑ που επέβαλλε η Νέα Δημοκρατία είναι οι καλύτερες δικαιολογίες για τους ελάχιστους κερδοσκόπους που ελέγχουν όλη την αγορά”. Καταλήγοντας ο κ. Ασημακόπουλος άσκησε κριτική στα 41 μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και ο κ. Φώλιας λέγοντας ότι είναι γράμμα με ευχές που θα έστελνε ένα μικρό παιδί στον Άγιο Βασίλη και όχι μέτρα κατά της ακρίβειας, δίνοντας το σύνθημα και για τις επόμενες εξορμήσεις κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ στη Ναύπακτο για το θέμα της ακρίβειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: