1/8/08

Πόθεν έσχες Γιώργου Παπανδρέου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγος του Άντα δηλώνουν για το 2006 συνολικό εισόδημα 125.668,63 ευρώ. Τα 114.630 ευρώ είναι η βουλευτική αποζημίωση του Γιώργου αφού δεν δηλώνει άλλο εισόδημα και, τα 11.036€ της Άντας.

Ακίνητα:
Έχουν από κοινού ένα σπίτι 365 τ.μ σε οικόπεδο 640 τμ στην Νέα Ερυθραία Αθήνας στο οποίο μένουν. Πρόκειται για ένα τμήμα από το ιστορικό Καστρί της οικογένειας Παπανδρέου. Το Καστρί το έχει κληρονομήσει η αδερφή του Σοφία, η οποία και παραχώρησε στον Γιώργο το παραπάνω οικόπεδο. Το σπίτι αυτό είναι το μοναδικό ακίνητο του Γιώργου Παπανδρέου. Η Άντα κατέχει στην Πάτρα την ψιλή κυριότητα κατά 50% μιας οικία ς 378 τμ και ένα διαμέρισμα 83 τμ. Τα δύο αυτά ακίνητα στην Πάτρα η Άντα τα έχει κληρονομήσει από τους γονείς της.

Καταθέσεις:
Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει καταθέσεις συνολικού ύψους 25.995 ευρώ σε «Εθνική» και «Άλφα Μπανκ» και η σύζυγος του αμοιβαία κεφάλαια στην Άλφα ύψους 228.000, σύνολο 250.000€ περίπου.

Οχήματα:
Διαθέτουν δύο αυτοκίνητα 2000 και 1400 κυβικών.

Σύνολο:
1 άνετο σπίτι, δυο αυτοκίνητα, 250.000€ καταθέσεις, μισό σπίτι και ένα διαμέρισμα από γονική παροχή στην Πάτρα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανήκει σε μια οικογένεια που έχει τρεις γενιές στην πολιτική και μετρά αρκετές κυβερνητικές θητείες. Η περιουσία του δεν είναι πολύ μακριά από τον μέσο όρο στην Ελλάδα, καθώς το μόνο που ξεχωρίζει κάπως είναι το εμβαδόν του μοναδικού του ακίνητου -του σπιτιού του- το οποίο έχει χτίσει σε οικόπεδο που έχει κληρονομήσει.

Προκύπτει λοιπόν εύκολα η ερώτηση: αυτή η οικογένεια που έχει κυβερνήσει αρκετές φορές, αν ήθελε δεν θα μπορούσε να είναι πολύ, πάρα πολύ πιο πλούσια; Αν ήθελε δεν θα μπορούσε να έχει μαζέψει πολύ περισσότερα περιουσιακά στοιχεία;

Τα στοιχεία είναι από το "πηγή βουλής", την Ελευθεροτυπία και την Καθημερινή.

6 σχόλια:

asimovgr είπε...

Το καημένο το παιδί τόση δουλειά που έχει ρίξει στην ζωή του και να έχει μονό αυτά ;
Κρίμα , κρίμα , πεινάει ο άνθρωπος .

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα...Συμφωνώ μαζί σου...Τόσες σπουδές, τόση δουλειά!!

Ανώνυμος είπε...

Όσο και να σας χαλάει, λαμόγιο δεν είναι. Δεν πολιτεύονται οι Παπανδρέου για τα λεφτά.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Ανώνυμε δεν βρίζουν έτσι τον Πρωθυπουργό της χώρας, δεν κάνει.

Ειδικά όταν δεν έχεις το θάρρος να μιλήσεις επώνυμα.

Οι κότες έχουν το δικαίωμα να κακαρίζουν, όχι να βρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

αυτή είναι η δημοκρατία σας και η ελευθερία λόγου σας αν δεν σας αρέσει κάτι το διαγράφετε. επίσης δεν έβρισα κανέναν βουτυρομπεμπέ τον είπα. Επίσης οι κότες δεν έχουν τίποτα κακό αντιθέτως προσφέρουν τις τρώμε έχουν και αυγουλάκια εν σχέσει με τους πολιτικούς που κυβερνούν τον τόπο αλλά είναι άχρηστοι.