23/8/08

ΠΑΣΟΚ: Οταν ξεσπάει σκάνδαλο εξαφανίσου κ. Καραμανλή

Ο Καραμανλής όταν ξεσπάει σκάνδαλο αντιδρά με ρυθμό... χελώνας! Δείτε:

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Το σκάνδαλο αποκαλύπτεται στις 2 Φεβρουαρίου του 2006. Την ίδια μέρα πραγματοποιείται η ανεπανάληπτη φαρσοκωμωδία της συνέντευξης Τύπου των υπουργών Επικρατείας, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Η πρώτη δημόσια παρέμβαση Καραμανλή γίνεται 11 μέρες αργότερα, στις 13 Φεβρουαρίου. Ο ίδιος είχε αποκρύψει την ύπαρξη του σκανδάλου για 11 ολόκληρους μήνες. Ο χειρισμός γυρίζει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, αναγκάζοντας τον Κ. Καραμανλή να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ: Το σκάνδαλο ξεσπά τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2006, όταν πιάνεται ένας από τους γαλάζιους κουμπάρους να χρηματίζεται εκβιάζοντας γνωστή γαλακτοβιομηχανία. Δύο μέρες αργότερα ο Κ. Καραμανλής παρεμβαίνει και χρησιμοποιεί για πρώτη φορά «την αγαπημένη του έκτοτε καραμέλα περί "μηδενικής ανοχής"».

ΟΜΟΛΟΓΑ: Η αποκάλυψη του σκανδάλου αρχίζει την 1η Μαρτίου 2007, όταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναστέλλει τη λειτουργία της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή». Ο Κ. Καραμανλής παρεμβαίνει 21 μέρες αργότερα, σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, κι ενώ οι εξελίξεις του σκανδάλου είναι καταιγιστικές. Σε σύνολο δε 58 ημερών απομακρύνει τον υπουργό Απασχόλησης, ενώ δεν αγγίζει το υπουργείο Οικονομίας. Και βεβαίως «θάβει» το πόρισμα Ζορμπά και προκηρύσσει εκλογές όταν το πόρισμα θα ερχόταν στη δημοσιότητα μέσω Βουλής.

ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ: Στις 20 Δεκεμβρίου 2007 ο πρώην γ.γ. του ΥΠΠΟ και προσωπικός φίλος του Κ. Καραμανλή επιχειρεί απόπειρα αυτοκτονίας. Ο Κ. Καραμανλής χρειάστηκε 29 μέρες για να πει κάτι, στις 18 Ιανουαρίου του 2008, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει ότι «το πρωθυπουργικό περιβάλλον και ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρέθηκαν περισσότερο από ποτέ στο μάτι του κυκλώνα, σ' ένα γαϊτανάκι συναλλαγών και εκβιασμών για να μείνει η υπόθεση στη σκιά».

SIEMENS: 27 και 28 Ιανουαρίου 2008 η «Ε» και η «Καθημερινή» αποκαλύπτουν ότι, σύμφωνα με καταθέσεις αξιωματούχων της εταιρείας στη Γερμανία, διακινήθηκαν στην Ελλάδα μίζες 100 εκατ. ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ ζητεί τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η κυβέρνηση την απορρίπτει. Η πρώτη αναφορά Καραμανλή γίνεται 53 μέρες αργότερα, διότι «προφανώς χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να ελέγξει τη ροή των πληροφοριών και να ετοιμάσει τη γραμμή άμυνάς της».

ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Την 1η Αυγούστου 2008 αποκαλύπτεται η καταγγελία εφοπλιστή για δωροδοκία ύψους 1 εκατ. ευρώ στον συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου Π. Ζαχαρίου. Κι ενώ αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση γνώριζε την ύπαρξη του σκανδάλου τουλάχιστον από τις 27 Απριλίου του 2007, ο Κ. Καραμανλής εξακολουθεί να αγνοείται. Ενώ απομάκρυνε τον Σ. Τσιτουρίδη τον Απρίλιο του 2007, δεν έπραξε το ίδιο και με τον Α. Παυλίδη, διότι δύο απομακρύνσεις υπουργών σ' ένα μήνα ήταν υπερβολικό για τον κ. Καραμανλή. Γι' αυτό προτίμησε τη συγκάλυψη.


Από την Ελευθεροτυπία, μιας και Έθνος, ΒΗΜΑ, ΝΕΑ και λοιπές δημοκρατικές φυλλάδες θεωρούν περιττό να αναφέρουν το non paper του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: