26/8/08

Ανταπόκριση από τα swinging states των αφανών υπονομευτών

Επειδή η γη έχει γίνει ένα χωριό, οι συμπεριφορές απλά επαναλαμβάνονται. αντιγράφω από τον Βρυώνη όσα έγραψε για το συνέδριο των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ:

... ένα από τα κύρια θέματα ήταν και πάλι η Hillary Clinton. Από ό,τι φαίνεται το θέμα του αν θα στηρίζει ουσιαστικά ή όχι τον Obama, είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα των Δημοκρατικών... Και δεν είναι μόνο η θέση που παίρνει η ίδια (και μπορεί ίσως να υπάρχει απόσταση στην θέση που ανακοινώνει επίσημα και στην θέση που κρατάει ανεπίσημα), αλλά και το πώς αισθάνονται όσοι την υποστηρίζουν, από απλούς ψηφοφόρους μέχρι υψηλόβαθμα στελέχη των Δημοκρατικών.


Όπως και να έχει, δεν αποκλείεται οι εκλογές να κριθούν σε σημαντικό βαθμό σε αυτό το θέμα, ειδικά στις πολιτείες που "παίζονται" (swinging states) και δεν είναι δεδομένο ότι θα κερδίσει το ένα ή το άλλο κόμμα: Kατά πόσο το στρατόπεδο των Clinton θα συμβάλει στην εκλογή ουσιαστικά ή θα αποτελέσει ένα πρόβλημα και βαρίδι στην καμπάνια του Obama.

Μερικοί από τους bloggers που μίλησα εξέφρασαν και το παράπονό τους: "γιατί εμείς οι Δημοκρατικοί έχουμε κάθε φορά τέτοια προβλήματα και οι Ρεπουμπλικάνοι συντάσσονται στρατευμένα πίσω από τον εκάστοτε υποψήφιο; Για αυτό χάνουμε."


Η υπονόμευση δεν έχει πατρίδα.

Και, θα ήθελα να ήμουν εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: