28/8/08

Ας παίξουμε ένα παιχνίδι που το λένε υπονόμευση...

Ας πούμε ότι παίζουμε ένα παιχνίδι ρόλων.

Είσαι λοιπόν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη βουλή συζητείται το σχέδιο νόμου που έχει φέρει το κόμμα σου σχετικά με το σχέδιο αποκατάστασης των καμμένων της Ηλείας, για την οποία η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας καταθέτει σχέδιο νόμου με το οποίο επιβάλλει κεφαλικό φόρο σε όλους. Ένα σχέδιο νόμου που είναι ομολογία αποτυχίας, αφού η κατάθεσή του σημαίνει ότι η οικονομία στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης έχει βαρέσει... διάλυση.

Είσαι λοιπόν στη βουλή και μιλάς εκ μέρους του κόμματός σου. Τι βρίσκεις να πεις για δύο ζητήματα που η κυβέρνηση τα έχει κάνει μπάχαλο; Πως στριμώχνεις την κυβέρνηση για τα χάλια της οικονομίας και την εγκατάλειψη των καμμένων; Λες τα παρακάτω:

κρίση της πολιτικής είναι πρωτίστως κρίση προσωπικά του Κ. Καραμανλή ο οποίος έχει πια παραδώσει τα όπλα και σέρνεται πίσω από τη δημοσιονομική αδυναμία του Γιώργου Αλογοσκούφη. Μη βαυκαλίζεστε πως η κρίση της αντιπολίτευσης ή η κρίση του ΠΑΣΟΚ η δήθεν, μπορεί να σώζει διαρκώς της ΝΔ". Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Θυμίζεις δηλαδή στους πολίτες ότι η πολιτική είναι σε κρίση. Ότι το κόμμα σου είναι σε κρίση. Οπότε μην ελπίζουν στο κόμμα σου. Μιας και αυτό περνάει κρίση ας ψάξουν αλλού για ελπίδα. Στριμώχνεις το κόμμα σου, όχι την κυβέρνηση.

Αυτό ακριβώς βρήκε να πει πριν λίγο ο Βενιζέλος στη Βουλή. Αυτό τώρα δεν είναι υπονόμευση; Δεν είανι γκάφα αν δεν είναι σκόπιμο; Ιδέα μου είναι; Ο Παπανδρέου φταίει για αυτή την εικόνα; να χαρώ εγώ συμφωνία κορυφής μεταξύ ΓΑΠ και Μπένυ!

Για ένα φταίει ο Παπανδρέου, που ανέχεται τέτοια. Τι φοβάται δεν έχω καταλάβει. Αφού ούτως ή άλλως δεν περιμένει και τίποτα καλό, ας τελειώνει με αυτό το παραμύθι.

Και μην ακούσω λέξη για ενότητα, γιατί ενότητα δεν γίνεται έτσι.

***

Πριν τρεις εβδομάδες έγραφα: "Αυτοί οι κύριοι και κυρίες βάζουν αυτογκόλ λες και τα έχουν πάρει από τον αντίπαλο ή επειδή δεν γουστάρουν τον προπονητή που τους βάζει πάγκο. Εκεί που η πολιτική συγκυρία απαιτεί όλα τα στελέχη του κόμματος να βγουν μπροστά και να αναδεικνύουν την πολιτική πρότασή του για τη διακυβέρνηση της χώρας, αυτοί προκαλούν εσωστρέφεια. ΞΑΝΑ!...Όχι που θα αφήσουν τον Τατούλη, του "αντάρτες του Καποδίστρια" και τους λοιπούς "αντάρτες" της Νέας Δημοκρατίας να ζορίσουν τον Καραμανλή! "Βάστα Ρόμελ" φωνάζουν ως άλλοι μαυραγορίτες".

Έχουν γίνει εντελώς προβλέψιμοι, επομένως πια δεν υπάρχει δικαιολο

Δεν υπάρχουν σχόλια: