27/10/08

Πέρι δελτίων τύπου...

Στο αμέσως προηγόυμενο post αναπαρήγαγα το δελτίο τύπου που στείλαμε ως ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της πόλης μας. Αντίθετα, το δημοσίευσε η ΑΙΧΜΗ, εφημερίδα του Μεσολογγίου! Δελτίο τύπου 500 λέξεων και με φωτογραφία στείλαμε, ό,τι χρειάζεται δηλαδή για να είναι δημοσιεύσιμο. Μπορείτε να το βρείτε και στο do.pasok.gr/nafpaktos, όπου δημοσιεύεται όλο το υλικό της ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου.

Από την άλλη, το δελτίο τύπου με την επίσκεψη της Άννας Διαμαντοπούλου βρήκε τον δρόμο του. Μάλλον επειδή κανείς δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις του με μια μελλοντική Υπουργό.

Προφανώς το γεγονός της ολομέλειας δεν αξιολογήθηκε ως άξιο αναπαραγωγής, μιας και ΚΑΝΕΝΑΣ στη Ναύπακτο δεν το δημοσίευσε.

130 άνθρωποι μαζεύτηκαν και συζήτησαν επί δύο ώρες για δύο θέματα: την πολιτική κατάσταση της χώρας και, τα χάλια της πολεοδομίας του Δήμου Ναυπάκτου. Το συμβάν αυτό πραφανώς δεν είναι άξιο αναπαραγωγής σε μια πόλη 15.000 κατοίκων.
  • Αν όμως μαζεύονταν 30 αριστεροχαρούμενοι σε μια παρουσίαση βιβλίου, θα έπαιρνε δημοσιότητα δύο σελίδων;
    ΝΑΙ είναι η απάντηση.

  • Αν όμως η Αναπτυξιακή ενός Δήμου 1.500 -μη μόνιμων- κατοίκων έβγαζε ένα δελτίο τύπου για κάποια γιορτή βελανιδιού ή κάποια δράση που αφορά έξι ανθρώπους, θα έπαιρνε δημοσιότητα δύο και τριών σελίδων;
    ΝΑΙ είναι η απάντηση.

  • Αν όμως κάποιος δημοτικός σύμβουλος που ήταν επικεφαλής συνδιασμού που πήρε 8% στις εκλογές διαμαρτυρόταν για τον θόρυβο που προκαλούν τα καπάκια των φρεατίων που τοποθέτησε μια ΔΕΚΟ σε κάποιο δρόμο, θα καταλάμβανε τρεις σελίδες;
    ΝΑΙ και πάλι είναι η απάντηση.
Δε λέω, δικό τους το μαγαζί, δικό τους και το χαρτί, δικά τους και τα μηχανήματα. Οπότε ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει. Αλλά πρέπει να υπάρχει και αντίλογος. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα social media!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο, εντελώς φιλικά, θα σε συμβούλευα να σταματήσεις να βλέπεις φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν.
Κινδυνεύεις, πάλι φιλικά στο λέω, να γίνεις γραφικός.
ΥΓ1. Τι υπουργείο θα πάρει η Διαμαντοπούλου; Να κάνω από τώρα αίτηση για κρατική διαφήμιση;
ΥΓ2. Το link για το site του τοπικού είναι "σπασμένο"

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Ανδρέα, ξέρεις πολύ καλά ότι ΔΕΝ το κάνω ζήτημα για τη Ναυπακτία. Με εσένα, όπως ξέρεις πολύ καλά, υπάρχει πολύ καλή συνεργασία. Κακώς μπαίνεις εσύ στη διαδικασία της απάντησης.

Το γεγονός όμως ότι δεν δημοσίευσες το συγκεκριμένο δελτίο τύπου κάνει τη ζωή μου πιο εύκολη, προκειμένου να καταδείξω κάτι.

Δεν μπορεί εφημερίδα που ονομάζεται τοπική και θεωρεί τον εαυτό της ναυαρχίδα στην πόλη μας, να μην έχει δημοσιεύσει ούτε ΜΙΑ λέξη εδώ και πέντε μήνες.

Δεν μπορεί μια τοπική εφημερίδα να αγνοεί κάθε δραστηριότητά μας την ώρα που μας βρίζει με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς (πχ ασβοί, ζούδια, εξαχρειωμένοι κλπ).

Είναι απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό. Σε αυτό αναφέρομαι. Και δεν βλέπω φαντάσματα, αυτοί είναι κατώτεροι του ρόλου τους.

Το γεγονός ότι η Ναυπακτία δεν δημοσίευσε το συγκεκριμένο δελτίο (που είναι και το πρώτο που δεν δημοσιεύει) σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το δημοσίευσε η ΑΙΧΜΗ (που δεν το περίμενα) απλά κάνει πιο εύκολη την διατύπωση του post. Έτσι πήρε και εσένα η μπάλα.

Και μια λεπτομέρεια: είδες πόσο διαφορετικό είναι το δημοσίευμα για την επίσκεψη της Διαμαντοπούλου στην άλλη εφημερίδα; Κανένας δεν έστειλε διαφορετικό δελτίο τύπου... Αυτό εννοώ όταν λέω ότι δεν αγνοούν με την ίδια ευκολία μια μελλοντική υπουργό.

ΥΓ: Η Διαμαντοπούλου μάλλον θα πάρει το Παιδείας. Κρατική διαφήμιση γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν παίρνεις με αίτηση. Όπως και δημοτική.