30/1/09

Siemens, Βατοπέδι, υποκλοπές: όλα στο φως!

Ακούγεται τελευταία ότι ο Καραμανλής θα "χτυπήσει κάτω από τη μέση" το ΠΑΣΟΚ με αποκαλύψεις σχετικές με τις μίζες της Siemens.

Σίγουρα ο Καραμανλής θα αξιοποιήσει όσο μπορεί πιθανές αποκαλύψεις που εμπλέκουν ανθρώπους της εποχής Σημίτη.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνουν οι αποκαλύψεις. Πρέπει να βγουν όλα στο φως. Και αν όχι όλα, όσο γίνεται περισσότερα. Είναι ο μόνος τρόπος να ανανήψει το πολιτικό σύστημα στις συνειδήσεις των πολιτών: η τιμωρία ενόχων.

Μην τρελαθούμε τελείως λοιπόν και αρχίσουμε να ζητάμε συγκάλυψη της αρπαχτής ώστε να μην επωφεληθεί ο Καραμανλής.

Για το Βατοπέδι το ίδιο πρέπει να γίνει: όλα στο φως. Δυστυχώς και στα δύο το μαχαίρι και το πεπόνι το κρατά ο Καραμανλής. Αν επιλέξει να αποκαλύψει μόνο τα της Siemens κακό του κεφαλιού του: θα το πληρώσει μιας και οι πολίτες πια δεν ανέχονται τίποτα.

Αν η Siemens δεν είναι σκευωρία σαν την υπόθεση Κοσκωτά, να τιμωρηθούν. Και για το Βατοπέδι, τους κουμπάρους, τις υποκλοπές και τους Πακιστανούς, να τιμωρηθούν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν δεν τιμωρηθούν όλοι δεν πρέπει να τιμωρηθεί κανένας. Ισότητα στην παρανομία δεν υπάρχει και ούτε μπορεί να είναι ζητούμενο. Επειδή μπορεί να την γλιτώσουν για τα σκάνδαλα του Καραμανλή, δεν σημαίνει ότι πρέπει να την γλιτώσουν και όσο εμπλέκονται -αν εμπλέκονται- στην Siemens.

Η απόδοση ευθυνών για όλα τα παραπάνω είναι ο μόνος τρόπος να πάψει η πολιτική να είναι όμηρος βαρύτατων σκιών. Η λογική λέει ότι οι ίδιοι οι πολιτικοί θα έπρεπε να επιδιώκουν να βγουν όλα στο φως, ώστε να επιβιώσει το πολιτικό τους οικοδόμημα. Όποιος περάσει από διαδικασία κάθαρσης αυτή τη φορά θα έχει την ευκαιρία να αναβαπτιστεί στην κολυμβήθρα της Σιλωάμ. Όποιος επιδιώξει να την γλυτώσει θα βαρύνεται για πάντα από τις σκιές του.

2 σχόλια:

αντωνης είπε...

Γιωργη πολυ σωστα οσα γραφεις και συμφωνω απολυτα.
Μονο που λογω του οτι "κορακας κορακου ματι δεν βγαζει" (γι' αυτο αλλωστε και ψηφιζουν το νομο περι ανευθυνοτητας ολων των πολιτικων προσωπων) δεν πιστευω οτι θα γινει κατι με κανενα απο αυτα τα θεματα.
Δυστυχως...

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Κάποιος πρέπει να σπάσει την γλοιώδη ισορροπία και να πάψει να είναι κόρακας. Ουσιαστικά και όχι στα "σεμνά και ταπεινά" λόγια.

Ελπίζουμε!