9/5/09

Δήλωση Παπανδρέου για την θεσμική εκτροπή Καραμανλη

Η απόφαση του κ. Καραμανλή να κηρυχθεί εσπευσμένα η λήξη της τρέχουσας Β΄ Τακτικής Συνόδου της Βουλής συνιστά ουσιαστική θεσμική εκτροπή.

Είναι μια κίνηση πρωτοφανής και προκλητική που οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007.

Είναι μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό.

Αντί για τη διαφάνεια, την απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν και την απαλλαγή όσων έχουν κατηγορηθεί άδικα, επέλεξαν την αναγκαστική αδράνεια και τη σιωπή της Βουλής, το σκοτάδι της αδιαφάνειας. Για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και για να μείνει ανοικτό το πεδίο της λασπολογίας, της οργανωμένης κυβερνητικής σκανδαλολογίας και της σπίλωσης.

Η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης.

Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός.

3 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλησπερα Γιωργο.

Μαλλον ξεχναει ο Παπανδρεου οτι η παραγραφη των ποινικων ευθυνων γινεται με βαση νομο που ψηφιστηκε επι των κυβερνησεων του ΠΑΣΟΚ. Για να μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιο σχόλιο για την παραίτηση Βερελή..!!!

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Αντώνη, η παραγραφή γίνεται επειδή ο Καραμανλής με το έτσι γουστάρω κλείνει την Βουλή πριν την ώρα της.

Χρησιμοποιεί το νόμο δηλαδή για να παραγράψει τα σκάνδαλα, αυτό είναι ξεκάθαρο.

Δηλαδή το Βατοπέδι, τα ομόλογα, η siemens, οι κουμπάροι και οι άγονες γίνανε επειδή υπάρχει αυτός ο νόμος;

Σου θυμίζω ότι ο νόμος του ΠΑΣΟΚ -τον οποίο η ΝΔ και τα παπαγαλάκια έχουν στοχοποιήσει- διπλασίασε το διάστημα που απαιτείται για την παραγραφή.

Αλλά έστω ότι έχουν δίκιο οι της ΝΔ και ο νόμος αυτός είναι απαράδεκτος. Αυτοί πρέπει να τον εκμεταλλεύονται κλείνοντας την Βουλή; Δικαιώνονται επειδή τεντώνουν ένα κακό νόμο (ο οποίος βελτίωσε τον προηγούμενο);

Δεν μου βγαίνει Αντώνη αυτή η συλλογιστική του συμψηφισμού.