14/11/09

Η τουριστική Βενετία αδειάζει από κατοίκους...

Αντιγράφω από το tvxs.gr:

«Κηδεύουν» την πόλη τους οι κάτοικοι της Βενετίας




Οι κάτοικοι της Βενετίας πραγματοποιούν σήμερα εκδήλωση με εικονική κηδεία της φημισμένης πόλης τους, με σκοπό να τονίσουν την αισθητή μείωση του πληθυσμού της. Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι ο πληθυσμός έχει υποχωρήσει κάτω από τους 60.000 κατοίκους, καθώς δεν είναι λίγοι όσοι προτιμούν να ζήσουν σε μια πιο οικονομικά προσιτή πόλη.

Οι κάτοικοι θα μεταφέρουν ένα άδειο φέρετρο με γόνδολες μέχρι το γραφείο του δημάρχου. Οι αρχές διαψεύδουν τους ισχυρισμούς ότι πρόκειται για μια «πόλη φάντασμα», γεμάτη με τουρίστες.

Ο πληθυσμός της πόλης έχει υποχωρήσει κατά τα δύο τρίτα από το 1950. Η αιτία της πτώσης είναι κατά κύριο λόγω ο τουρισμός που έχει οδηγήσει σε αύξηση τιμών ωθώντας τους ανθρώπους να μετακομίσουν στην ηπειρωτική χώρα.

***

Σχόλιο: ο τουρισμός όταν παίρνει τη μορφή βαριάς βιομηχανίας παύει να είναι αειφόρα αναπτυξιακή δραστηριότητα και αποσυνθέτει τον κοινωνικό ιστό. Ας το έχουν υπόψη τους όσοι ζηλεύουν την τουριστική αίγλη της Βενετίας με την οποία η Ναύπακτος πρόσφατα αδερφοποιήθηκε(;). Τα αρνητικά παραδείγματα άλλωστε είναι για να διδάσκουν και να αποτρέπουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: