21/7/08

ΚΚΕ & ΣΥΝ: Γιατί καλύπτετε εξαχρειωμένους καθηγητές;

Για τη δική μου γενιά ήταν δεδομένο ότι οι Πανελλαδικές ήταν αδιάβλητες. Το ξέραμε όλοι, γι' αυτό ποτέ δεν ψάξαμε για βύσμα. Διάβαζες, πλήρωναν οι γονείς σου για καλά ιδιαίτερα, σου έκοβε, λίγο τύχη και, αυτό ήταν όλο. Η αγωνία σου ήταν αν θα είσαι αρκετά πειθαρχημένος όλη τη χρονιά ώστε να πας σωστά διαβασμένος στις εξετάσεις.

Ήρθε μετά το 2007. Η πρόεδρος βαθμολογικού κέντρου Θεσσαλονίκης κατηγορήθηκε ότι πίεσε βαθμολογήτριες να αλλάξουν βαθμούς σε 33 γραπτά Αγγλικών. Αυτή με τη σειρά της ισχυρίστηκε ότι την πίεσε το Υπουργείο Παιδείας. Πιάσε το αυγό και κούρευ' το δηλαδή.

Ποιοι διορισμένοι καθηγητές κάνανε -παράνομα- "ιδιαίτερο" σε αυτούς τους 33 μαθητές μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Πρωτόγνωρο φαινόμενο για Πανελλαδικές η αλλοίωση, αλλά είχαμε πιστέψει τότε ότι "όλοι είναι ίδιοι", ότι αυτά "τα έκανε και το ΠΑΣΟΚ". Άσε που ήμασταν σίγουροι ότι ο αδιάφθορος Καραμανλής θα "καθάριζε" τα μικρά κόμματα είναι υγεία και ότι αν ψηφίσουμε αυτούς τιμωρούνται οι διεφθαρμένοι γενικά. Και εμείς εν μέσω πυρκαγιών αυτό κάναμε: ψηφίσαμε τίμιους δεξιούς και μικρούς αριστερούς.

Ο ΣΥΝ τότε δήλωνε: "Η αναζήτηση υπευθύνων αποκλειστικά ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς που δέχτηκαν εντολές από προϊσταμένους τους να αλλάξουν τους βαθμούς τους, αποσκοπεί ακριβώς στο να αποσείσει τις ευθύνες από τα υψηλότερα κλιμάκια του υπουργείου".http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=815813 Δεν φταίνε δηλαδή αυτοί που κάνανε τη λαδιά, αλλά το Υπουργείο. Ο ΣΥΝ δηλαδή μας έλεγε ότι δεν πρέπει δηλαδή να τιμωρηθούν όσοι αλλάξανε τους βαθμούς...

Το ΚΚΕ τότε δήλωνε: "Η Παιδεία στηρίζεται σε αντιεπιστημονική και ανορθολογική μεθοδολογία και η υπόθεση των εισαγωγικών εξετάσεων είναι εγκλωβισμένη στη λογική του φροντιστηρίου". http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=815813 Δεν φταίνε δηλαδή αυτοί που κάνανε τη λαδιά, αλλά το Σύστημα. Το ΚΚΕ δηλαδή μας έλεγε ότι δεν πρέπει δηλαδή να τιμωρηθούν όσοι αλλάξανε τους βαθμούς...

***

Πέρασε ένας χρόνος και ήρθε η ώρα του τάχα μου "πέλεκυ" από τη σεμνή-ταπεινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΠΘ επέβαλλε την ποινή της οριστικής παύσης στην Πρόεδρο του βαθμολογικού κέντρου που είχε δώσει την εντολή για αλλοίωση. Οι δύο που κατήγγειλαν τη νοθεία τιμωρήθηκαν με 90 μέρες, ενώ οι υπόλοιπες τιμωρήθηκαν με 1οο μέρες. Ποινές της πλάκας επέβαλε δηλαδή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αν σκεφτούμε ότι οι καθηγητές παίρνουν 50€ την ώρα για ιδιαίτερα. Ποσό που μάλλον θα αυξηθεί αν ακουστεί στην "πιάτσα" για κάποιον καθηγητή ότι έχει τις άκρες να αλλάζει βαθμούς στις Πανελλαδικές.
Τι λένε σήμερα οι "αριστεροί" για τις αστείες ποινές που επιβλήθηκαν για τα μάτια του κόσμου;
Ο πρόεδρος της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης-μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ- δήλωσε: «Πρόκειται για άδικες και εξοντωτικές ποινές, που εξυπηρετούν την κυβερνητική σκοπιμότητα και όχι την απόδοση δικαιοσύνης. Ως τέτοιες προσβάλλουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα και δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν από τον κλάδο μας».
  • Κύριε Μηταφίδη, κύριοι του ΣΥΝ και της Γ ΕΛΜΕ, έχετε απόλυτο δίκιο: η απόφαση όντως προκαλεί το περί δικαίου κοινό αίσθμημα. 90 και 100 μέρες είναι ποινή-ανέκδοτο. Τρεις φορές να τους έπιανε η Τροχαία χωρίς ζώνη ασφαλείας ακριβότερα θα τους έβγαινε...

Ο πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Νίκος Αγαθαγγέλλου -στέλεχος του ΚΚΕ
- δήλωσε: «Για μας οι ποινές αυτές είναι casus belli. Δεν μπορεί να τιμωρούνται υπάλληλοι επειδή εκτέλεσαν εντολές. Πρόκειται για αποφάσεις που αποσκοπούν στην τρομοκράτηση εργαζομένων, ενώ αποκρύπτονται οι πολιτικές ευθύνες, οι οποίες είναι πάνω από την πρόεδρο του βαθμολογικού κέντρου, καθώς οι εντολές είχαν δοθεί και σ' αυτήν από το υπουργείο Παιδείας». http://www.pde.gr/forum/index.php?action=printpage;topic=7239.
  • Κύριε Αγαθαγγέλου, κύριοι του ΚΚΕ και της Α ΕΛΜΕ, έχετε απόλυτο δίκιο: με το να καλύπτετε τέτοιες παράνομες συμπεριφορές οι εργαζόμενοι τρομάζουν όταν σκέφτονται πόσο θα τους κοστίσει το επόμενο καλό ιδιαίτερο που θα τους συστήσει κάποιος "τιμωρημένος" καθηγητής...
Καλύπτουν έτσι εύκολα καθηγητές που διαβάλλουν τις Πανελλαδικές;
Ανθρώπους που παίζουν παιχνιδάκια με τις ατέλειωτες ώρες αϋπνίας 16χρονων;

Τολμούν αυτά τα δύο κόμματα να αποκαλούν δημόσια και επίσημα τέτοιες αστείες ποινές "εξοντωτικές";
Διάβασαν ποτέ για να μπουν σε κάποια σχολή;
Ξέχασαν πως είναι να πήζεις πάνω από βιβλία στα 16 σου;
Ξέρουν πως είναι να πηγαίνεις Ιούλιο μήνα φροντιστήριο στις 9:00 το πρωί;
Να μην πηγαίνεις πενταήμερη για να διαβάσεις;
Πως κάνει το στομάχι σου όταν μπαίνεις σε αίθουσα να δώσεις εξετάσεις;
Που ζούνε και καλύπτουν τέτοια αποβράσματα;
Τόσο πολύ έχει αλλοτριώσει η πρακτική των παράνομων ιδιαίτερων τη νοοτροπία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης;

2 σχόλια:

Γκιωνης είπε...

. Άν δεν πρέπει να τιμωρούνται υπάλληλοι επειδή εκτέλεσαν διαταγές, δεν έπρεπε να γίνει η Δίκη τής Νυρεμβέργης για τούς Ναζί και ούτε η Δίκη τής Χούντας στην Ελλάδα !
. Διαταγές εκτελούσαν κι αυτοί !

. Και αυτά τα λένε ...Αριστεροί. Κι εξακολουθούμε να τούς χαρίζουμε την ..."Αριστεροσύνη".
. Ε φτάνει πιά !

. Κι ας πέσει φώς και σ' αυτή την πλευρά τής πολιτικής μας ζωής. Την πρακτική αυτών τών "αριστερών" στην καθημερινή ζωή, πού έχει καταντήσει να είναι περισσότερο τροχοπέδη στην καλυτέρευση τής ζωής μας παρά προοδευτική στάση.
. Που στον συνδικαλισμό έχει καταντήσει σε μιά μάχη χαρακωμάτων χωρίς όραμα και κατεύθυνση, παρά μόνο την ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ διασφύλαξη συσχετισμών και καρεκλών.
. Που στην Αυτοδιοίκηση εκτός ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων γίνονται τα ίδια.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο το rss σου μάλλον έχει πρόβλημα. Κοίταξέ το, δεν λαμβάνω τα post σου..