15/2/08

Οι δώδεκα ημέρες που συγκλόνισαν τη Ναύπακτο

Την Τρίτη 12/2/2008 ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Lepanto TV παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα εκπομπή διαλόγου με θέμα την ανάπλαση της παραλίας του Γριμπόβου με παρουσιαστή τον κ. Σ. Καρέλη.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας, παρακολούθησα με προσοχή την εκπομπή. Παρακάτω ακολουθούν κάποια αποσπάσματα από το πρώτο μισάωρο της εκπομπής που κατά τη γνώμη μου είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Προκειμένου να μην γίνει σεντόνι το post το έχω σπάσει σε συνέχειες, οπότε τα επόμενα μισάωρα θα ακολουθήσουν. Τα δικά μου συμπεράσματα θα τα παραθέσω με την ολοκλήρωση της σειράς.

Θυμίζω τις ιδιότητες των συμμετεχόντων, για όσους δεν γνωρίζουν:

  • Ο κ. Σταυρόπουλος είναι Αντιδήμαρχος της νυν δημοτικής Αρχής και εξελέγη με το συνδυασμό «Μαζί για τη Ναύπακτο», η οποία είχε την υποστήριξη της ΝΔ και επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο κ. Παπαθανάση.
  • Ο κ. Νταουσάνης ήταν Δήμαρχος την τετραετία 2002-2006 -οπότε και δρομολογήθηκε το έργο της ανάπλασης- Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Νέα Πορεία" η οποία υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ.
  • Ο κ. Καλογερής είναι Δημοτικός Σύμβουλος εκλεγμένος με το συνδυασμό «Νέα Δημοτική Πνοή» με επικεφαλής τον κ. Κονίδα η οποία προήλθε από «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο της ΝΔ και πλαισιώθηκε και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κονίδας ήταν Δήμαρχος την τετραετία 1998-2002.
  • Ο κ. Καρακώστας είναι Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Κίνηση Πολιτών Ναυπάκτου» η οποία υποστηρίχτηκε από τον Συνασπισμό.

Σταυρούπουλος: προσπαθεί να πείσει ότι το έργο είναι αποτέλεσμα προσπάθειας της νυν δημοτικής αρχής.



Νταουσάνης
: καταφέραμε να ετοιμάσουμε την πρόταση με ένα αξιόλογο μελετητικό γραφείο σε 40 μέρες και να χρηματοδοτηθούμε με 745.000€ από τα συνολικά 2.000.000€ που ήταν διαθέσιμα για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Το έργο θα είχε αποπερατωθεί νωρίτερα αν δεν είχε προκαλέσει προβλήματα ο Ναυπάκτιος Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Χ. Κουτσοσπύρος. Δεν ήθελαν να ξεκινήσει το έργο για να μην βγω πάλι Δήμαρχος.



Καλογερής
: Το έργο δεν θα είναι λειτουργικό.



Καρακώστας
: Το μελετητικό γραφείο έφτιαξε μελέτη σε 12 μέρες, άρα πήραν μελέτη από άλλη παραλία και την φύτεψαν στη Ναύπακτο. Η μελέτη δεν λαμβάνει υπόψη τα ποταμάκια που βγάζουν λύματα όποτε υπάρχει υπερχείλιση. Αν γνώριζε ο μελετητής τη Ναύπακτο θα προέβλεπε και ποδηλατοδρόμο.



Σταυρόπουλος:
Το έργο κ. Νταουσάνη ήταν προς απένταξη. Για εμάς το έργο είναι χρήσιμο.



Νταουσάνης:
Έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι στο Γρίμποβο δεν υπήρχε καθορισμός αιγιαλού και παραλίας πριν το έργο! Ο καθορισμός προκάλεσε καθυστέρηση ενάμιση έτους.



Νταουσάνης:
Ο κ. Καρακώστας δεν γνωρίζει από τοπική αυτοδιοίκηση. Όταν κάποια μέρα τα μάθει θα δούμε τι θα λέει τότε.



Νταουσάνης:
Η Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει τίποτα για το έργο, ψευδές ότι πήγαινε για απένταξη.



Νταουσάνης: Κάποιοι υποκριτές για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας προκάλεσαν δήθεν προβλήματα, δεν υπήρξε κίνδυνος απένταξης.


Καρακώστας: Κάτω από το ξύλο θα μπουν φωλιές από κλαροπόντικα.




Διάλογος Καρακώστα-Νταουσάνη:
-Καρακώστας: Η μελέτη έγινε σε 12 μέρες.
-Νταουσάνης: Βεβαίως, προλάβαμε. Άλλος δεν θα προλάβαινε. Δεν είναι σημαντικό αυτό;
-Καρακώστας: Αν είναι να μάθω πως λειτουργεί ένας Δήμος για να γίνω ίδιος με τον κ. Νταουσάνη, ας μη μάθω ποτέ.
-Νταουσάνης: Θα περάσουν 40 χρόνια για να γίνετε σαν εμένα.
-Καρακώστας: Δεν θέλω να σας μοιάσω.
-Νταουσάνης: Μα δεν μπορείτε κ. Καρακώστα.




Καρακώστας:
Θα ξεμπερδέψουμε ποτέ με τη μιζέρια; Με την δωδεκαήμερη μελέτη της πλάκας δεσμεύσαμε το μέλλον των παραλιών.



Διάλογος Καλογερή-Νταουσάνη:

Καλογερής: Θα ήθελα να θυμίσω στον κ. Νταουσάνη, γιατί μίλησε για κάποιες ενστάσεις που έγιναν από κάποιους...
Νταουσάνης: Μα δεν μίλησα για εσάς!


Κάπου στο μισάωρο άρχισαε ο διάλογος να ζωντανεύει, οπότε αναμείνατε τα επόμενα posts. Τη δική μου άποψη θα την πω στο τέλος.

Το be continued…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντρέπομαι που είμαι δημότης Ναυπάκτου με αυτά που ακούω. Μήπως θα ήταν καλύτερα ο καθένας να προτείνει για το Δήμο μας, παρά να κατηγορεί τους άλλους Δημοτικούς Συμβούλους με κραυγές. Αν και δεν ψήφισα τον κο Καρακώστα θεωρώ ότι τα λόγια του αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και μόνο και δυστυχώς αυτή ενοχλεί και ενοχλεί πολύ. Κύριε Καρακώστα μείνετε αυτός που είστε. Μην μοιάσετε σε κανέναν άλλον για το καλό της πόλης. Πρέπει να τους τα λέτε τσεκουράτα για να καταλαβαίνει και ο απλός κοσμάκης....!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι αν δεν υπήρχαν "κάποιοι" που "σαμπόταραν" τις διαδικασίες το έργο θα είχε γίνει επί Δημαρχίας Νταουτσάνη και το ψιλόλιγνο αγόρι με το κεραμιδί μαλλί θα ήταν ακόμα Δήμαρχος!

Βάλτε φωτιά σε αυτούς που μας έκλεψαν το χαμόγελο από τα χείλη!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εάν είχε γίνει το έργο ο Νταουσάνης θα ήταν Δήμαρχος???? Μην τρελαθούμε...

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Ήταν το μόνο λάθος που έκανε η προηγούμενη Δημοτική αρχή, αν και δεν ευθυνόταν γι' αυτό 100%.

Άλλα έτσι είναι οι ψηφοφόροι, αχάριστοι. Μόλις βρουν ένα υποψήφιο Δήμαρχο πιο νέο, σε πετάνε σα στημένη λεμονόκουπα. Άτιμη κοινωνία...

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Χιούμορ βλέπω, χιούμορ.